Stäng

Orimliga miljardkostnader — ta avgift för tolkar

INVANDRING & SKATTER. Ett oreglerat användande av tolkar hindrar integration och utveckling samtidigt som det kostar miljarder, skriver Jörgen Fogelklou och Agneta Kjaerbeck, Sverigedemokraterna, Göteborg i Göteborgs-Posten.

Bilden några år gammal

Att behärska språket i landet där man bor, det ger människor frihet och möjligheter till ett värdigt liv. I Sverige vill vi göra väl. Vi erbjuder skattefinansierad tolk på obestämd tid. Samtidigt bromsar det integration och utveckling. Myndigheter, sjukvård och offentliga organ har ett lagstadgat ansvar att anlita tolk vid behov när utrikes födda så kräver. Det sker kostnadsfritt för individen men finansieras av oss andra via skatten. Väl menat, men är det konstruktivt?

Tolkkostnaderna för hela Sverige ligger numer på cirka två miljarder kronor årligen. Totalt i kommuner och regioner är kostnaden minst en miljard. Tolkkostnader i det statliga rättsväsendet har på några år tredubblats och nu uppgår även dessa till en miljard kronor. Det är orimligt att så stora delar av samlade skattemedel går till tolkar. Rättsväsende och sjukvården tvingas spara ned, parallellt erbjuds kostnadsfri svenskundervisning via SFI (svenska för invandrare).

Läs vidare på GP.se…

-Pettersson säger att tolkhjälp ska givetvis inte vara gratis hela livet. Max två år från ankomsten till Sverige och dessutom borde ingen få permanent uppehållstillstånd och absolut inte medborgarskap utan att kunna svenska.

Dessutom obligatorisk utvisning vid grova brott eller upprepade småbrott.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Orimliga miljardkostnader — ta avgift för tolkar

 1. Kan inte någon kolla upp om Annie verkligen hade alla dessa nationer som klasskamrater? Jag vet inte hur jag ska söka…

 2. Som skattebetalare vill jag inte betala för tolk ens de första åren. Behöver/vill man förstå så fixar man nog fram en tolk själv på något sätt oavsett om man varit i Sverige ett eller femton år. Hellre att den enskilde står för sitt oförstående före skattekollektivet. Att ett land/kommun/etc ska tillhandahålla tolk för upp mot hundra språk är förkastligt.

  Finns inga deg/möjligheter så ser jag gärna ett ”CSN-lån-liknade” upplägg för det mesta de första åren i Sverige. Det brukar utnyttjas försiktigare/mer genomtänkt om det förväntas betalas tillbaka. När du sen börjar bidra släpps du successivt in i de olika delarna av det skattefinansierade samtidigt som du börjar betala av på ditt lån.

  11
 3. Tolkservice bort, försörjningsstöd bort, anhöriginvandring bort, glömde jag något? Starta återvandring med egenbekostad hemresa!
  Sverige skulle bli friskt inom 10 år! Om eländet fortsätter så går Sverige under i ett
  inbördeskrig – Islam kontra samhället!

  17
 4. Att bjuda folk på tolk ger ingen integration, eftersom språket är A och O då det gäller att få en plats i samhället, det behövs inget geni för att fatta.
  Var finns motsvarande service, Danmark har redan begränsat tiden till tre år, vilket är mycket generöst två år borde vara mer än nog.
  Hon den hala från Maramö, ger i filmsnutten tydliga tecken på kompetensbrist, det skulle kunnat vara en niondeklassare som hade sådana tankar.

  Omogna barnrumpor skall inte ens få chansen att tala om för oss hur många vi kan vara i Sverige.

  18
  1
 5. Som Pettersson var inne på, tolkar ska bara erbjudas under max två års tid och endast för personer som har TUT eller turistvisa.
  Personer som har PUT förväntas kunna tillräckligt bra svenska för att klara sig i landet (får bli ett krav för att få PUT) och medborgare behöver inte tolk.
  Eftersom vi också ska införa att utlänningar som döms till fängelse ska utvisas kommer kostnaden för förhörstolkar och rättegångstolkar att falla som en sten.

  24
 6. Just precis. Det är verkligen dags att sätta stopp för ”Förluster i Välfärden”.

  31
 7. Annie Lööf hon är så slipad att hon inte inser sin egen idioti, vilket gör henne till ett korkat geni, eller en smart idiot.

  Att fantisera om utopier så idiotiska att man häpnar, det får ju en prägel av vansinne över sig.

  Och sen det faktum att hon dessutom låter som en utvecklingsstörd tonåring, det får det hela att resultera i totalidiotism.

  Hon är farlig och borde interneras, och att hon dessutom springer på möten med bilderbergarna och trilaterala kommissionen, ja det gör ju i alla fall mig mörkrädd.

  Käck? Möjligtvis, men karismatisk på typiskt förrädarmanér, och hon skulle utan att blinka byta ut alla svenskar mot 23 miljoner analfabeter och golddiggers. Varför? Fan vet!

  46
 8. All tolkhjälp ska betalas av den som behöver hjälp. Då lär man sig språket snabbare. Vad är problemet med det ? Ju mer hjälp man får desto mindre behöver man anstränga sig själv.
  Här är grundfelet i vår invandringspolitik – att alla ska ha hjälp med allting livet ut. STÄLL KRAV ISTÄLLET OCH LÅT FOLK KLARA SIG SJÄLVA. Nuvarande system fungerar bevisligen INTE. 👎👎👎👎

  52

Kommentera

%d bloggare gillar detta: