Stäng

25-åring begärs häktad efter skjutningen i Huddinge

VÅLDSVÅGEN. En man i 25-årsåldern har begärts häktad, misstänkt för inblandning i skottlossningen där två små barn skadades i Flemingsberg, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Mannen är på sannolika skäl misstänks för grovt vapenbrott och grovt vållande till kroppsskada samt förförsök till mord på polis när hangreps.

Oskyldiga som mördats i invandrarkrigen. Bild från Expressen.

Häktningsförhandlingen kommer att ske under eftermiddagen, enligt myndigheten.

Förundersökningen har bedrivits med full kraft sedan händelsen ägde rum, säger vice chefsåklagare Stefan Creutz i pressmeddelandet.

Det var den 17 juli som två barn, en femårig flicka och en sexårig pojke, träffades av skott när de var ute och lekte i Flemingsberg söder om Stockholm. Flera personer greps efter händelsen.

-Pettersson säger att mannen som begärts häktad heter Aleksander Karwowski och är född 1996, vid gripandet försökte Karwowski fly och i samband med det försökte han köra över en polis och är nu även misstänkt för mordförsök på polisen.

Aleksander Karwowski är stammis i brottsregistret. Han har bland annat dömts till fängelse i två år för rån. Han är även dömd för narkotikabrott och häleri. Rånet skedde 2017 i en större butik för spel- och datatillbehör i Sollentuna. Mannen plus ytterligare två personer – alla maskerade – hoppade över disken i butiken och roffade åt sig datorer och olika tillbehör för närmare en halv miljon kronor. En del togs direkt ur händerna på de anställda. Två dömdes men flera var inblandade.

Södertörns tingsrätt: B 12529-21.

***

TIDIGARE 2021-07-24. De oskyldiga offren för svensk kriminalpolitik

Två lekande barn skadesköts under lördagskvällen DEN 17/7 i samband med en kriminell uppgörelse i Flemingsberg strax söder om Stockholm. Dådet fördömdes på sedvanligt vis av alla – men uppfattningen om hur denna typ av oacceptabla tragedier kan undvikas går isär.

Hur har synen på polisarbete påverkat Sveriges brottsbekämpning? Hur fungerar relationen mellan rättsväsende, samhälle och brottslighet? Och vad händer med ett samhälle vars ideologi ligger på kollisionskurs med verkligheten?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “25-åring begärs häktad efter skjutningen i Huddinge

 1. Alltid folk som jag tycker inte ska vara i Sverige..Ett drägg som kommit hit och förstört Sverige

 2. Enligt grävarna på Flashback har den anhållne en polskt efternamn och ska också medverkat i rånet mot Webhallen vid Bergkällavägen i Sollentuna 2017. För det fick han fängelse i två år.

  ”Shw*n*, K*RW*WSK* och flera okända personer har den 14 april 2017 tillsammans och i samförstånd medelst hot som inneburit eller framstått som trängande fara olovligen med tillägnelseuppsåt tillgripit dels mobiltelefoner och surfplattor till ett sammanlagt värde av 448 795 kronor samt dels 4000 kronor i kontanter från Webhallen vid Bergkällavägen i Sollentuna. Hotet har bestått i att Shw*n*, K*RW*WSK* och ytterligare en okänd person, som alla varit maskerade, samtidigt kommit in i butikens lokal varvid K*RW*WSK* haft ett pistolliknande föremål i sin hand. K*RW*WSK* har under vapenhot bevakat samt tvingat eller försökt att tvinga butikens kunder *** att lämna ifrån sig sina mobiler samt ryckt föremål ur handen på den butiksanställda ***. Shw*n* och den okände har samtidigt hoppat över butikens kunddisk varefter de handgripligen fört, föst eller knuffat de butiksanställda *** till butikens lager där de beordrats att fylla en av rånarna medförd säck med mobiltelefoner. På vägen till nämnda lager har en av gärningsmännen tillgripit 4000 kronor inne på ett kontorsrum.”

  11
 3. Hoppas SD lämnar in Misstroendeförklaring mot Morgan när Riksdagen öppnar läste dom lovat göra det

  19

Kommentera

%d bloggare gillar detta: