Muslimer gillar inte att olika hamburgare steks på samma grill

ISLAM. Många norska muslimer vill att restauranger ska ha tydliga rutiner för hur halal och vegansk mat tillagas och pekar på Burger King. Snabbmatskedjan informerar Vårt Land om att de inte har plats för separata maskiner för stekning och stekning.

Vi behöver alla bättre information om hur maten tillagas, så att vi kan välja om vi vill äta där eller inte. Detta gäller inte bara halalmat utan även vegan och allergivänlig mat, säger Shahzad Ghufoor till tidningen.

I ett mycket delat inlägg på Facebook-gruppen Halalguiden , med över 23.000 medlemmar, säger Ghufoor att Burger King inte kan garantera så kallad korskontaminering. Vegetariska hamburgare, kycklingburgare, fiskburgare och nötköttburgare tillagas sida vid sida.

– Vi som äter halal, kosher eller vegan kan inte bara ändra våra matvanor. Det är därför som anpassning behövs, säger Ghufoor.

Burger King hade inte möjlighet att intervjuas av Vårt Land, men Olav Bæverfjord, chef för Burger King Norge, säger i ett e-postmeddelande att ingen av deras produkter kan klassificeras som vegan eller halal. – Eftersom den operativa operationen är inrättad idag har vi inte utrymme eller kapacitet att ha separata maskiner och redskap för att tillaga halalmat.

-Pettersson säger heder åt Burger King, ingen halalmat och jag förutsätter att normala hygienregler följs och då får mussarna tåla att äta mat som tillagats på samma grill som fläskkött eller äta någon annanstans, gärna mycket, mycket långt bort…

Muslimerna har kommit till länder där vi äter fläsk och dricker brännvin, det måste de acceptera eller flytta. Jag är övertygad om att de inte blir sjuka av att prova.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Muslimer gillar inte att olika hamburgare steks på samma grill

 1. Gärna skyltar vilka ställen som har halal och kosher så man kan välja bort djurplågeri. Men av någon anledning är man inte pigg på att skylta stort med det

  18
  • Butiker med skyltar på arabiska går dock att undvika precis som man kan undvika ställen med tiggare utanför dörren. Allt för att tvinga fram en normalitet.

 2. Nog är muslimerna ett satans pack!
  Nästa är väl skilda bussar och spårvagnar! Inte kan dom väl åka med ”orena”!!!!

  31
  1
 3. Fasen alltså, tänk en snabbmatskedja som enbart har mat som bygger på gris.
  Det skulle kunna bli rätt trevligt faktiskt.

  31
  1
 4. Koranen är tydlig: Finns inte djurplågat kött att tillgå är man tillåten att äta det som finns.

  34
  1
  • Detsamma gäller för judar varav de flesta redan nöjer sig med att undvika fläskkött utan att bry sig om huruvida det finns en kosherstämplel på eller inte. Men så är judar rätt bra på att anpassa sig när det behövs även om förståss även de har sina gnällspikar precis som alla andra.

 5. Många ickemuslimer gillar ju inte att det springer muslimer inne på grillbarer där det steks griskött, vad i helsefyr gör de jonen där? De är de mest lättkränkta individerna på denna planeten, och snart är de så kränkta att de antagligen bara slutar att existera och går upp i rök. Och hur underbart vore väl inte det? De blir ju liksom bara värre och värre, och en del säger att de mår illa av att behöva tala svenska!? Nej de har verkligen snart gjort sitt i denna världsdelen, och snart får de simma hem kollektivt.

  46
  • Ska mam ha separat kök och matsal så bara inte ät på McDonald’s Pressbyrån eller Shell.

   Finns andra ställen också.

   18
   • Jag har sett gott om hijabdamer på den lokala Burger king & McDonalds samt deras karlar och ungar så jag misstänker att de flesta av dem inte har brytt sig innan. Nu kommer dock imamerna gnälla så strax blir det halal för allihopa…

 6. Eftersom Burger King med flera inte fanns på profetens tid så är det en enkel lösning. Ät inte där, ät enbart mat som fanns och tillagades under tiden i fråga.

  39
 7. Muslimer ska inte äta snabbmat som hamburgare, kyckling och pizza. Det är inte nyttigt för dem.
  Men om de absolut måste äta det finns det sådant i valfritt land i Mellanöstern dit de kan flytta.

  43
 8. ”naw” Du är en vanlig svensk skriver Du.
  Jag skulle påstå att Du är en synnerligen ovanlig svensk, som trycker i Dig djurplågad ”föda”
  Det är vidrigt!
  Men mest troligt är Du neger eller muslim och inte alls svensk.

 9. Kravmaskinerna blir bara värre och värre, varför stannar de i Norden då det är så mycket de ogillar?
  Märkliga typer. de måste fly från sitt eget land men klagar på att inte Norden är mera likt det de flydde ifrån.
  Kverulanter som inte vill ta seden dit de kom ska naturligtvis fråntas all sorts bidrag och status, inget PUT bara UT!

  67
  1
  • ”När du är i Rom gör som romarna” som det heter så det där begrep man redan under antiken.

 10. Jag vill absolut inte äta något som kommit i kontakt med djurplågad judisk eller muslimsk ”mat”
  Dom kan behålla sin skit för sig själva
  Och varför kommer dom hit och skriker, gapar och gnäller? Dessa vidriga gaphalsar ska stanna hemmaa i sina egna länder och absolut inte förorena Scandinavien med sin närvaro!
  Fy fan för dessa primitiva äckliga varelser!

  64
  1
 11. ”Burger King kan ikke garantere at det ikke skjer krysskontaminering av animalske produkter på deres spisesteder. Det frusterer Shahzad Ghufoor.”

  Korskontaminering! Som om Burger Kings livsmedel skulle innehålla skadliga virus och bakterier är väl magstarkt att påstå. Det händer säkert att någon medarbetare slarvar med hygienen men att det sker på daglig basis är skrattretande. Kosher- eller halalberoende borde klassas som psykiskt sjukdom eller i vart fall som vanföreställningar och djurplågeri.

  53
  1
  • Det beror nog på vart man är. Jag har sett åtskilliga skräckfyllda kommentarer om hygienen på en del ställen i USA, troligen i delstater där det inte är så noga med att inspektera och där man anställer vilket drägg som helst. Det är trots allt frenchise kedjor vi talar om. Bara för att din lokala McDonalds burgare är listeria fyllda så behöver inte stället i grannbyn vara det. Viktigt dock att sådant anmäls. De som inte sköter sig ska ju kastas ut ur frenchice kedjan.

 12. ”Vi som äter Halal kan inte bara ändra våra matvanor”??? Det är andra
  som ska anpassa sig, ja det är det dom tror att andra ska rätta sig efter
  deras snedvridna åsikter? Det är dom som har kommit hit, och då är det
  förbanne mig dom som ska rätta sig efter hur det är i det landet, inte tvärtom!

  Ät mera Bacon!

  79

Kommentera