Putins varning: Har kraften att utföra dödliga attacker

UTRIKES. Ryssland har vapnen som krävs för att stoppa alla angrepp som sker under vatten, på ytan och i luften genom ”dödliga anfall” om så krävs. Det säger president Vladimir Putin under dagens, 25 juli, militärparad i Sankt Petersburg.

Rysslands president Vladimir Putin på paraden. Bild från Sputnik News

Enligt Putin tillhör den ryska flottan och dess utrustning världens bästa. – Den ryska flottan har allt den behöver för att garantera säkerheten för vårt land och våra nationella intressen, säger presidenten.

Reuters konstaterar att uttalandet kommer några veckor efter att ett brittiskt fartyg som passerade nära Krimhalvön skapade stor ilska i Moskva.

Sputnik News, rapporterar om att de iranska fartygen, fregatten Sahand och basfartyget Makran som bloggen rapporterat om, seglade med fler än 50 andra fartyg i paraden utanför S:t Petersburg, tillägnad 325-årsdagen av den ryska flottans födelse. Indien och Pakistan hade också skickat krigsfartyg till Ryssland för tillfället.

Militära parader hölls över hela Ryssland för att fira landets marin. Hparaden hölls i St Petersburg utan åskådare på grund av COVID-19-pandemin.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Putins varning: Har kraften att utföra dödliga attacker

 1. Vem skulle vilja anfalla Ryssland, enda tänkbara är Kina som kanske skulle vilja ha delar av Sibirien, men jag tror inte det heller.

 2. De e la gött för Ryssland att de har en nationalistisk ledare. Det saknar vi verkligen här i Sverige.

  11
 3. Apropå vapen så säger Lars Bern att Ryssland är i färd med att utveckla en missil som har en toppfart på 10 Mach. Svårt att försvara sig mot en sådan.

 4. Intressant att Ryssland återtagit kejsardömets örlogsflagga. Ni vet den där blåvita med andreaskors. Samma flagga som republiken Finland har fast med korset vänt och något förskjutet för att efterlikna det skandinaviska korset.

 5. Imponerande. Lite skillnad på denna parad mot när vår ÖB & CO springer och viftar med snoppen på bögparader.
  Man vet inte om man ska skratta eller greta.

  47
 6. ”De iranska fartygen, fregatten Sahand och basfartyget Makran som bloggen rapporterat om, seglade med fler än 50 andra fartyg i paraden utanför S:t Petersburg, tillägnad 325-årsdagen av den ryska flottans födelse. Indien och Pakistan hade också skickat krigsfartyg till Ryssland för tillfället.”

  Men jösses! De där fartygen måste ha seglat en oherrans lång väg bara för den där paraden. Ryssland har vänner!

  23
  1
  • Ryska flottan skapades av tsar Peter den store, med hjälp av skeppsbyggande holländare och engelsmän; han byggde förresten upp sin civila statsförvaltning enligt svensk modell (efter att ha vunnit seger över Karl XII vid Poltava).
   Och när nu t.o.m. Indien sänt krigsfartyg till St Petersburg idag, kanske även svenska flottan skulle ha visat upp någon/några av sina toppmoderna u-båtar där, som en honnörs-åtgärd. Ty det är väl så att, som president Trump sade, det är bättre att ha Ryssland som vän, än som fiende. Och vem vet? – kanske vi behöver deras hjälp framöver, förr än vad vi nu anar.

   33
   1
   • ”kanske vi behöver deras hjälp framöver, förr än vad vi nu anar.”

    Att höra till Ryssland är ett bättre alternativ än ett rödgrönt samhälle?

Kommentera