Stäng

Vädret slår mot globala livsmedelsproduktionen?

VÄDER. Extremt väder den senaste tiden slår mot grödor runt om på jorden, skriver Bloomberg. I Brasilien slog den värsta frosten på två decennier mot unga kaffeträd, i Kina har översvämningar drabbat den viktigaste fläskproducerande regionen, i USA och Kanada är det rekordvarmt och torka medan kraftiga regn har dränkt fälten på sina håll i Europa.

Hvalsey kyrka på Grönland. Bild Wikipedia. Vikingar bosatte den obebodda södra delen av Grönland när klimatet var varmare i början av 900-talet, och inuiter anlände dit på 1200-talet. Vikingakolonierna försvann i slutet av 1400-talet. I början av 1700-talet fick Skandinavien och Grönland tillbaka kontakten med varandra, och Danmark etablerade suveränitet över ön.

De många händelserna belyser det som forskare varnat för, skriver Bloomberg. ”Klimatförändringarna och den ökade volatiliteten i vädret som följer med det kommer att göra det allt svårare att producera tillräckligt mycket mat”.

-Pettersson tvivlar inte på att det blir sämre på sina håll, men totalt sett blir Jorden blir allt grönare, i varje fall om man får tro NASA, USA:s rymdstyrelse som har bra koll från ovan, så jag tror inte världens matproduktion minskar totalt, men utfiskade hav, bostäder på åkermark och för många människor kommer att ställa till problem.

Det stora problemet är världens befolkning som ökar enormt. Från 1,65 miljarder år 1900 till nästan 8 miljarder idag.

Världens befolkning har kunnat växa så enormt tack vare att skördarna blivit större.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Vädret slår mot globala livsmedelsproduktionen?

 1. Såg just Ice Age Farmers senaste. Det verkar vara riktigt illa, när ”någon” planerat stopp på div transporteringar av just matvaror. Känns riktigt deprimerande.

 2. Men vare sig FN eller dom gapiga miljösekterna tycks intressera sig för
  befolkningsexplosionen i världen, för om denna talar dom inte, däremot
  klimatet som ingen mänsklig varelse kan göra något åt tror man sig veta
  allt? Mycket märkligt!

 3. Vi är nu 4miljarder mer människor än på 70-talet, varje människa avger 100 watt det blir 960000 kwh varje dygn.
  Det är hög tid för MP att förbjuda människor på jorden, det borde vara ett realistiskt förslag från dem.

  1. Menar du verkligen att där skulle komma ett realistiskt förslag från MP,
   det ska vi nog inte förvänta oss, för det har inte hänt på alla dom år dom
   varit med i regimen, däremot har där kommit massor av dumheter.

 4. Det är värre än vad artikeln anger!
  Kaffe kan vi vara utan, men majsskörden är så frostskadad att ersättning måste importeras. Majs är mat för både djur och människa. Men varifrån skall importen tas? Hela södra halvklotet har missväxt p g a frostskador. I Norra Halvklotet är situatioen liknande. Väster om Klippiga Bergen är det en ”hetbubbla”, men Fake News media döljer att mellersta Nordamerika från längst i norr till Mexikanska gränsen har ovanligt kallt och regelbunden sommarsnö. Skördeskadorna är omfattande. Även här är det varnat för missväxt. Men varifrån skall importen tas?

  Under överskådlig tid är dock inte befolkning ett avgörande problem – OM mänskligheten använder vetenskapliga fakta utan fanatiska dogmer för att hantera tillståndet. D v s allt UTOM s k grön hållbar energi behövs för att skapa livsmedel och välstånd.

  Vid 0.01% CO2 är kolbaserade livet utdött. Jorden är mest öken, stäpp och sand.
  Vid 0,02% CO2 pågår utdöendet för fullt, men startar vid ca 0,025%. Ökenbildning som runt år 1900 och hungersnöd är extrem.
  Vid 0,042% CO2 kan jorden försörja ca 8000 miljoner, öknar växer bort, skogar ökar etc
  Vid 0,08% CO2 kan jorden försörja 80000 miljoner och samtidigt återlämna hälften av all brukad mark till naturen. Öknar försvinner, marker beskogas, vilket löser mänsklighetens VERKLIGA problem, bristen på DRICKSVATTEN. När beskogningen ökar blir även klimatet mildare och blötare, vilket gynnar allt liv.

  Det värsta som kan hända, förutom nedfall av stor meteorit eller stort vulkanutbrott, är att mänskligheten genomför s k Grön Hållbarhet ( =Naturförstöring), inför genmanipulerad gröda som kräver supergifter för att skapa skördarna. Kom ihåg att livet en gång utvecklades i Oceanerna och därefter gick upp på land. 80% av livet finns fortfarande i Oceanerna, så GMO gifter kommer att fortsätta döda i haven i evighet, om GMO inte stoppas (eller ändras).

 5. Skulle det hända att det blir missväxt. Då är Sverige riktigt illa ute. Ökat vår folkmängd med ett par miljoner o bygger på åkermark. Åker man genom Skåne så känner man inte igen sig Sveriges finaste åker mark står det plåtlador. Vi har väl matproduktion till hälften av befolkningen. Och kossorna ska bort dessa hemska prut djur. Som vanligt är vi bäst i klassen fast i fel ända som vanligt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: