Kryper hon till korset nu?

Anna Björklund är kulturskribenten som skrev krönikan “Därför känner jag avsky” som främst riktade sig mot Annie Lööf. Nu har hon skrivit ytterligare en som lär bli upphov till nya diskussioner.

Den nämnda krönikan skapade rabalder och lyftes upp i både medier och politiska kretsar. “Hat”, “osmakligt”, “polarisering” var bara några av de ord som nämndes i sammanhanget.

Igår publicerade Göteborgs-Posten en krönika av Anna Björklund, i vilken hon ger sitt stöd till de förortsbor som beger sig in till fashionabla Strandvägen på Östermalm i Stockholm. Något som väckt ilska hos de boende som får höra bilmotorer bullra, hög musik och högljudda röster långt in på nätterna.

I olika reportage vittnar boende, restaurangägare och poliser om störande av ordning, om brott, otrygghet och ett allmänt kaos.

En av de som tar sig in till Strandvägen på kvällar och nätter säger att detta handlar om att “jävlas med den svenska staten”. Eller som Ivar Arpi skriver på sin blogg. “De som åker in från orten gör det som en medveten maktdemonstration där mottagarna är svenskarna”

Fast Anna Björklund menar att det finns något naturligt i detta, något exotiskt. Hon nämner en av “ortarna” som äger en bil i miljonklassen och gärna vill visa upp den på lite mer fashionabla platser. “En bil i miljonklassen”, vilka har råd att köpa en sådan i de utsatta och fattiga områden som förorterna sägs utgöra?

Nej, Anna Björklund. Inga boende, var i landet de än lever sina liv, vill ha vrålande bilmotorer, dunkande bastoner och högljudda skrik utanför sina sovrum nattetid.

Jag tror den här krönikan är författad för att hon vill komma in i värmen igen och hur åstadkommer man det på bästa vis? Jo, genom att ge sitt stöd till etniska minoriteter.

GP

8 thoughts on “Kryper hon till korset nu?

 1. Det finns ingen styrande klass. Alla* klasser behövs, men gnällspikar behövs inte.
  Utlänningar , svenskar gnäller och de hjälper inte. För 70 år sen fanns inte nätet och alla andra kanaler. Folk jobba för att öka sina inkomster.
  Jobba nej, gnäll. Verkar vara det som gäller nu.
  Komma från ett land där man inte kan bo, gnäll att inte allt serveras på ett fat.
  Ta dåligt betalda jobb och gnäll över att du inte har det lika bra som en läkare osv.
  Det hjälper inte, vem vill stödja folk som inte tar ansvar över sitt eget liv.

 2. Att det är så populärt numera att hata alla möjliga, är så töntigt och onödigt.
  Vad som är bra är konstruktiva förslag om hur lösa våra problem.
  Att bara klaga på “dvärgar” osv leder ingenstans.

 3. Ja men hon har visst lyckats med att få Annie Lööf att hålla tyst i fjorton
  dar, bara det är värt en stor guldstjärna?

  32
  1
 4. Självklart vill de visa upp sina bilar.
  Har samma problem i Helsingborg, kör som idioter dagar som kvällar och vill visa upp sig.
  En 21 åring som äger en bil värd över 600 000kr, känns verkligen som att den är införskaffats på ett ärligt vis, framförallt när han tillhör den ökända Fakhro klanen.

  https://biluppgifter.se/fordon/YPN19H

  25
  • Kan bekräfta det som signaturen “karlakerman” här ovan skriver om trafiksituationen i Helsingborg, man kör som idioter, även på dagtid, (dessutom ofta med en jämmerlig “klagolåts-musik” på högsta volym så att omgivningen inte ska kunna undgå den). Strandvägen i Helsingborg är en 500 m. lång raksträcka som används både för parkering och som motorvrålande tävlingsbana, – ljudnivån från dessa muskelbilar i miljonklassen är minst sagt öronbedövande. Brukar kolla reg.nummer o ägare hos “Biluppgifter” o “Mrkoll”, och inte så sällan förekommer ägaren “i mål där ett eller flera ärenden avser brottmål”.

   13
 5. Hon är bara exhibitionist och vill exponera sig, som så många andra journalister. Det reella innehållet är sekundärt.
  Eller har ni läst boken om Kalle klick?

  23
 6. Härligt att den styrande klassen blir offer för sina egna beslut. Nu lär det hända grejor. Frågan är om Östermalm blir en “gated community” eller om repatrieringarna tar fart?

  44
  1

Kommentera