Irans nya president: En massmördare till mulla

av Majid Rafizadeh

 • Många bojkottade valet och demonstranterna uppmanade USA:s president Joe Biden att sluta försöka återgå till kärnvapenavtalet.
 • ”Regeringen säger till folk att rösta … Vi kommer avstå från att rösta för att visa världen att vi iranier är frustrerade över detta klerikala etablissemang. Vi stöttar inte en regering som skjuter ner passagerarplan … som ljuger om och om igen, och som dödar och torterar sina egna medborgare.” – Soraya, student vid Teheran universitet, till Gatestone Institute, tre dagar innan valet.
 • Vid 24 års ålder blev Raisi utpekad som chef vid revolutionsdomstolens åklagarmyndighet. Där, som medlem av ”dödskommissionen”, skulle han bli känd som, och inblandad i, en av världens största massavrättningar, i vilken över 30 000 personer avrättades, inklusive barn …
 • Bidenadministrationen måste – istället för att berika och bemyndiga dessa tyranner – stå med det iranska folket, som i årtionden har lidit under Irans brutala och rovdjurslystna regim.
Efter den iranska regimens skenval är nästa president av den islamiska republiken Ebrahim Raisi (på bilden). Vid 24 års ålder blev Raisi utpekad som chef vid revolutionsdomstolens åklagarmyndighet. Där, som medlem av ”dödskommissionen”, skulle han bli känd som, och inblandad i, en av världens största massavrättningar, i vilken över 30 000 personer avrättades, inklusive barn och gravida kvinnor. (Foto av Atta Kenare/AFP via Getty Images)

Den iranska regimen anordnade ett skenval för att göra favoritmullan, Ebrahim Raisi, som kopplats till massavrättningar, till nästa president för den islamiska republiken. Kommer EU och Bidenadministrationen åtminstone fördöma den iranska regimen och sätta punkt för västvärldens blidkande politik med de regerande mullorna?

I Iran har regimen uppmanat folk att rösta, troligtvis för att visa på legitimitet, men det man möttes av var utbredd apati bland väljarna och ett rekordlågt valdeltagande. Många bojkottade valet, och väljarna uppmanade USA:s president Joe Biden att sluta försöka återgå till kärnvapenavtalet. Anahita, en iransk lärare från Teheran, sa till Gatestone: ”Jag gick inte och röstade. Som många andra hade jag ingen kandidat. Så varför ska jag rösta? Mullorna hade en kandidat: Raisi.”

Tre dagar innan valet sa Soraya, student vid Teherans universitet, också till Gatestone:

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Irans nya president: En massmördare till mulla

 1. Men dom ville inte ha sin förra president shah Mohammad Reza Pahlavi heller. Finns det någon som passar? Vi har en gubbe som heter Löfven, honom kan ni få.

  20
  5

Kommentera