S – Vi bekämpar rasismen bäst

Fyra ledande socialdemokrater, däribland Sveriges statsminister, gör idag politiska poäng med hjälp av tragedin på Utøya. Du och jag ska tillsammans bekämpa rasismen, lyder budskapet.

Vi socialdemokrater lovar att ta vårt ansvar i kampen mot högerextremismen, både politiskt och organisatoriskt. Det demokratiska samhället måste agera hårdare och sätta gränser

Notera ordet högerextremism, för det används inte mindre än åtta gånger i debattartikeln. Däremot nämns varken vänsterextremism eller islamism vid ett enda tillfälle. Läser man hela artikeln går det inte att ta miste på att orden riktas mot SD och till alla de som tänker rösta på dem i nästa val.

Ett parti som förlorat allt mer av sin trovärdighet vartefter man gång på gång kompromissat bort sin egen politik för att få stanna vid makten, kommer givetvis att trumma ut det här budskapet ända fram till nästa val.

Att bekämpa ren extremism ställer väl de flesta, förutom de rena extremisterna själva, upp på. Att extremismen existerar i Sverige ser vi ständigt bevis på, oavsett om de kommer från höger, från vänster eller religiöst håll. Kanske att de fyra ledande socialdemokraterna har tunnelseende eftersom de varken nämner vänsterextremismen eller islamismen.

Det får mig tro att det ligger ett underliggande budskap bakom orden. Att det är SD man är ute efter och att man kommer utnyttja tragedin på Utøya i kommande anklagelser.

Fast nämner man rasism inom socialdemokratin, bör man kratta framför egen dörr först. Antisemitismen är fortfarande utbredd i partiet och inte minst i det ungdomsförbund som Philip Botström representerar. 

4 thoughts on “S – Vi bekämpar rasismen bäst

  1. Jag måste ha trampat fel någonstans. Var inte skjutningarna som Breivik gjorde sig skyldig till en politisk gärning och hade väl inget med rasism att göra. Han sköt ihjäl socialdemokrater, men kan de liksom islam räknas som en speciell ras.

    16

Kommentera