”Varje kula en ny reva i samhällskontraktet”

INRIKES. Regeringen har två val: Antingen sluta göra sig till åtlöje med pubertala kraftuttryck och i stället börja agera. Eller kliva åt sidan och lämna över till någon som vill och kan vända utvecklingen. Det räcker att snegla på Danmark för inspiration, skriver Alice Teodorescu Måwe i Affärsvärlden.

”Det är så hemskt. Det står i tidningarna att två barn är skjutna – och det är mina barn” (Expressen 18/7).

Hur värjer man sig mot de orden? Bara tanken på att mina två små barn skulle kunna bli skjutna i benen, i lekparken, i närheten av vår lägenhet, en varm sommarkväll, gör mig svimfärdig. För mamman i en annan familj, bosatt i Visättra, är det inte längre bara en svindlande tanke. För henne är det numera krass realitet.

Jag lider med de mammor som ska trösta sina småbarn som sett jämnåriga blöda. Jag lider med de föräldrar som ska ingjuta hopp samtidigt som de själva är rädda. Jag lider med den femåring och den sexåring som i höst, på frågan om hur sommarlovet varit, ska berätta om paniken och smärtan när kulorna träffade.

Jag lider med alla skötsamma och laglydiga som flytt hit i tron om att de ska erbjudas frihet och trygghet, men som i stället tvingas leva i skräck också här. Jag lider med de som tvingas bo kvar i dessa laglösa områden utan möjlighet att flytta därifrån. Jag lider med alla de som drabbas dubbelt; dels som brottsoffer, dels när deras bostadsområden stigmatiseras på grund av en minoritet med stort våldskapital. Jag lider med alla som i mörkret slits sönder av ångest inför tanken att det kan vara deras barn som råkar befinna sig på fel lekplats, vid fel klockslag, nästa gång.

Läs vidare på Affärsvärlden…

-Pettersson säger att regeringen lovar och lovar, ansvarig för rättsväsendet är justitie och migrationsminister Morgan Johansson. För 20-25 år sedan hade vi en socialdemokratisk regering, Morgan Johansson började i riksdagen 1998 och blev minister första gången 2002.

Varför socialdemokraterna inte gjorde något är obegripligt…

År 2002 sa dåvarande folkhälsominister och nuvarande justitieministern detta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “”Varje kula en ny reva i samhällskontraktet”

 1. Socialdemokraternas undergång är nära förestående, politiskt tillsatta tjänstemän och myndighetschefer gör att de kommer sprattla ett tag till men dessa kommer att bytas ut på sikt. Det som kan påskynda processen är ett snabbt införande av tjänstemannaansvaret igen, då tror jag att det blir ett massavhopp från de politiskt tillsatta tjänsterna, tyvärr så är oppositionen lika insyltade så det lär väl dröja. Hur kunde det gå så här illa för socialdemokratin? Min analys är att de fått in fel människor i partiet, rekryteringen har varit katastrofal. När utrikesminister Anna Lindh mördades, försvann den sista leende socialdemokraten och naturliga efterträdaren till Göran Persson. De som har kommit efter har utan karta och kompass lett in socialdemokratin och Sverige på minerad mark, nu står de där utan möjlighet att ta sig ut. Allt har sin tid och Sverige kommer givetvis att repa sig men vägen dit kan bli både lång och smärtsam, så illa är det.

 2. De, som medverkat till det kriminella våldssamhälle vi ser breda ut sig varje dag och delvis stöttat detta politiskt måste väljas bort i ett nyval fortast möjligt. Det blir sedan ett omfattande jobb, som nog tar mer än ett år innan de värsta revorna lagats. Ett nyval kan ge testutrymme för vad väljarna vill. Då kan man även hoppas på att nyvalet gett en bra hint om hur man sedan kan rösta vid ordinarie val. Sveriges yngsta behöver ett naturligt vuxensamhälle att växa upp i. Sveriges samhälle och medborgare behöver inte och ska inte belastas ytterligare med skattehöjningar och importerad brottslighet.

 3. Reklamprofessorn undrar hur ett av landets våldsammaste kriminella nätverk kan existera bredvid Södertörns Polishögskola.

  Man kan också se det som konkreta övningsobjekt för eleverna om de lämnar skolbänken.

 4. Bitte Assarmo i Det Goda Samhället skriver om livsstilskriminella, som redan vid tidig ålder väljer att försörja sig på brott.
  Saxat ur texten: ”Inte för att de saknat chanser att välja ett hederligt liv, utan för att de redan tidigt väljer bort skola, sommarjobb och jobb för att hellre syssla med lukrativ kriminalitet. Livsstilskriminalitet handlar inte om sociala klyftor, det handlar om personliga val – och det är familjen snarare än samhället som bär ansvaret. Jag vet att det där är tabu. Man får inte påstå, eller ens antyda, att det kan bero på föräldrarna att unga blir kriminella.

  …människor på vänsterkanten vänder ut och in på sig själva för att försöka skylla skjutningarna på dig och mig. Inte ens när två barn blir beskjutna, då de är ute och leker på sin gård en sommarkväll, kan dessa aktivister släppa sitt jolmiga daltande med kriminella. Varenda gång de kommer undan med en klapp på axeln och några månaders ungdomsvård blir de mer övertygade om att de aldrig kommer att behöva stå till svars ordentligt. På så sätt resulterar de milda straffen i att de livsstilskriminella bara blir grövre och mer hänsynslösa i sin brottslighet. När det gäller unga som redan är veteraner i kriminaliteten finns dock ingen återvändo. Där är det för sent för förebyggande åtgärder. Det finns alltså ingen annan lösning än att döma dem som vuxna, och döma dem hårt.”

  Bitte Assarmos ”Det är inte samhällets fel att vissa väljer en kriminell livsstil”, – fullständiga texten finns här:
  https://detgodasamhallet.com/2021/07/20/bitte-assarmo-det-ar-inte-samhallets-fel-att-vissa-valjer-en-kriminell-livsstil/#more-46807

  25
 5. När sossar lovar på detta viset är jag ganska säker på att man inte tänker göra något åt det över huvud taget.
  Lita aldrig på en sosse.

  37
 6. Man undrar verkligen har vi någon Regering som gangnar Svenska folket i Sverige längre nu höjer man bensin o disel priserna pga av att man skall öka invandringen när skall detta vansinne sluta…

  39

Kommentera