Bilbränder

Denna något märkliga rubrik läser vi ikväll på Göteborgs-Posten.

Nej, bilar tre bilar börjar inte brinna. Tre bilar brinner i Trollhättan för att någon/några valt att tända eld på dem.

Nu står det inte i texten, men törs vi gissa att förövarna är personer som valt att komma till Sverige eller som tyvärr bor här för att deras föräldrar en gång tyckte att Sverige verkar vara ett bra land med höga bidrag och naiva politiker?

6 thoughts on “Bilbränder

 1. Med en slapp skola och väldigt fritt förhållande till ord och mening så är det inte konstigt att sådana här rubriker slinker igenom korrekturen.

  Men det kan ju vara så att det var en seriöst menad artikel där de senare gick djupare in på varför bilar i Trollhättan av någon anledning självantänder.
  Ungefär som att GP brukar rapportera bilbränder i Göteborg mer som ett vårtecken än som den grova kultuberikarbrottslighet den faktiskt är.

 2. Förutom väldigt konstiga omformuleringar i rubriker på ” misstänkta händelser ” får man även känslan att allvarliga, känsliga incidenter ”göms bort ” i PK-media.
  Feta rubriker om svensk kriminalitet vill man inte förmedla och delge.
  Ofta hamnar dessa inslag väldigt ofta snabbt och långt ner i nyhetsflödet, så att man får leta dem.
  Fullt medvetet och politiskt taktiskt.

  13
 3. Skjutningar och bombdåd beskrivs som ”höga smällar”. Terrorister är ”IS-resenärer”. Knivslaktade människor har ”skärsår på halsen”. 9/11 beskrevs som ”en olycka” när Åsa Romson talade i TV.

  Svenska ordlistan behöver helt klart moderniseras. Detta forum borde gå i spetsen att hjälpa till. Hur många fler omskrivningar kommer ni på?

  26
 4. Den bilen som hälls mest bensin i och brinner mest är sällan målet. Det är bilarna jämte som är bullseye och får så stora skador att dem inte går att reparera. Det är ofta tyska lågkvalitativa skräp lyxbilar som kostar skjortan att reparera från audi bmw mercedes så fort dem passerat 10000 mil.

  Stackars fåfängda import mena som så gärna vill synas i sina lågkvalitativa tyska lyxbilar som dem inte har råd att reparera. Ännu mer tråkigt för svenskar när försäkringspremierna höjs för varje år. Smarta bilägare är inte så fåfängda utan väljer en japansk mer hållbar bil!

  12
  7

Kommentera