Stäng

Varför finns det ingen beredskap?

KATASTROFER & BEREDSKAP. Varje år sker det katastrofer någonstans i Sverige, Europa eller världen. Det är som nu översvämningar, det är skogsbränder, torka, snöoväder, jordbävningar, orkaner, olyckor och terrordåd samt mycket annat.

Ännu är det för tidigt att svara på de brännande frågorna som nu allt fler ställer. Men klart är att bilden av det välorganiserade och effektiva Tyskland krackelerar i spåren av översvämningarna som det i åratal varnats för – men många valt att blunda för.

Fortfarande hittas döda, fortfarande saknas över tusen personer och fortfarande rasar hus och vägar ihop under vattenmassorna. På sina håll har invånare börjat röja i spillrorna av sina liv. Utmattade och förtvivlade människor står framför hus, gårdar eller affärer som utraderats under loppet av minuter. Många har förlorat allt.

Varför larmade inte sirenerna? Hur kunde mobilnätet krascha, nödnumret 112 vara tyst, elförsörjningen braka ihop och broar, hus och bilar svepas bort med flodvågorna som om de vore leksaker? Och varför fanns det ingen beredskap?, skriver Svenska Dagbladet bakom betalvägg.

-Pettersson vet svaret. Tyskland har som Sverige satsat resurser på invandring av dysfunktionella, på värdegrund och genustrams och det är inget att hålla i handen när det blåser. Det är bortkastade pengar och resurser i katastroftider men även i lugna tider…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “Varför finns det ingen beredskap?

 1. Först måste man inse att katasrofer har skett i alla tider, och kommer så att göra i all framtid. Jorden eroderar p.g.a. väder och vind… klimatet om ni så vill. Vi människor har bebyggt landområden som tidigare översvämmats om och om igen, vallat in floder, odlar på marker, bygger vägar, som naturen bör ha tillgång till vid väderomslag som resulterar i höga vattenflöden.
  Ansvaret för att bygga upp en beredskap som kan hjälpa till vid olika katastrofer måste börja på kommunal basis. Där, på individnivå ser man problem eller kommande problem som kan förutses och åtgärdas eller undvikas, t.ex. att man inte bygger och bor där risker är uppenbara. Det är där arbetet brister, förebyggande åtgärder. Men hur flyttar man på miljontals människor och städer som har bebotts sen århundraden tillbaka? Hur förändrar man infrastrukurer som kostat miljarder at bygga?
  Här kommer ansvaret in, på regeringsnivå. Förorda kraftiga kostnader och åtgärder är inget nån politiker vill ta tag i, ovsett partitillhörighet.
  Beredskap mot katastrofer innefattar i princip allt, inte lätt att bygga upp, på rätt ställen, tillräckligt omfattande, för att vara säkra på att rädda liv och hem.
  Därför hålls den på ”lagom” nivå, medvetet.

 2. Och förfallet går för varje dag allt snabbare…
  När Stenbock lämnade ett Sverige,som då var i någorlunda skick,men återvände till ett land som förändrats till den grad,att jag inte kände igen min ”egen stad”…
  Under mina år i Tyskland (före diktator Merkels tid) var detta ett land att trivas i. Idag har båda under c:.a 15 år helt förändrats,till att bli mer eller mindre kriminella ”U-länder”….
  Utbytet av inhemska befolkningen mot främmande exoter från världens alla hörn,har orsakat den misär vi idag tvingas uppleva.

  15
 3. Sozzer och kommunister måste ha händelser och gärna katastrofer som tar uppmärksamheten bort ifrån va dom håller på med i kulisserna och bort ifrån det faktum att dom gör va dom kan för att folk inte skall bli uppmärksam på hur dom undergräver allt som har med demokrati att göra.
  Med god beredskap tacklar man katastrofsituationer mycket bättre och snabbare och det är inte bra i sozze världen, dess längre en katastrofsituation kan ta allas uppmärksamhet bort från sozzerna sketna spel dess bättre.
  Nazi-Steffes regering är värre är den värsta diktator.

  15
 4. När regeringar bygger luftslott om framgångar medelst import av människor samtidigt med att ingen tänker på att detta kräver resurser, så går det som i vårt land.

  När verkligheten når in i de styrandes försvagade hjärnor, blir deras svar ”vi såg det inte komma.”
  Ett sådant svar skulle ha väckt vilka idioter som helst till besinning och eftertanke, dock ej i Sverige anno 2021.

  Vi har de regeringar och politiker allt efter hur vi väljare lagt våra röster.
  Personligen skäms jag inte att jag såg vart vi var på väg och mycket tidigt röstade på ett parti som fortfarande har rätt men inte blir accepterade, utan beskylls för främlingsfientlighet.

  18
 5. Ett påhittat klimathot och invandring av påhittade flyktingar stjäl resurserna, så inga resurser blir över till den nödvändiga katastrofberedskapen.

  19
 6. Inträffar en naturkatastrof i exempelvis Tyskland, så hjälper vi människorna på plats. Inträffar en naturkatastrof i MENA-land, så tar vi hit människorna, som flyktingar.

  Vad det senare innebär, har vi nu facit på. Dysfunktionella MENA-personer som inte ens är kompatibla med Sverige.

  23
  1. En i Expressen skrev om Tyskland och katastrofberedskap. Han ser sandkornet i grannens öga och inte bjälken i sitt eget.
   Nyss regn i Sverige. Översvämmat. Tidigare brand då polackerna kom och släckte. Italienare skickade brandplan. Att vara så fullständigt självgod då Sverige krackelerar. Spegeln sprack från kant till kant.

   20
 7. Allt fokuseras på invandring och flyktingar, så tanken på beredskap för övriga händelser finns inte med på dagordningen.🙈🙉🙊

  22

Kommentera

%d bloggare gillar detta: