Stäng

Regeringens klimatsatsar, ändå blir det busväder. Mycket märkligt

KLIMAT & MILJÖ. Returplastraffinaderier, hållbara drivmedel, vätgasproduktion och batteriinnovation. Regeringen satsar nära tio miljarder för ”grön återhämtning” i budgeten för 2021. Vi har straffskatt på plastbärskassar, betalar extra miljarder till FN:s miljöfond, EU:s coronafond ska gå till klimatsatsningar, subventionerade elcyklar och elbilar med mera, med mera.

Utsläpp av koldioxid

Per Bolund (MP) skröt hösten 2017 om de största klimatsatsningarna någonsin, hösten 2015 skulle Sverige ska gå före och bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer skröt Stefan Löfven, Åsa Romson, Isabella Lövin och Ibrahim Baylan.

Varenda år låter det likadant.

-Pettersson fattar ingenting, trots år efter år med miljarder efter miljarder i klimatsatsningar från Sveriges regering, alltså skattebetalarna, så drabbas Europa och världen av extremväder med regn, orkaner, bränder och kyla beroende på årstid som världen alltid drabbats av extremväder. Mycket märkligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 reaktioner på “Regeringens klimatsatsar, ändå blir det busväder. Mycket märkligt

 1. samtidigt så är detju då att om man har kärnkraft så får man ett överskott i produktionen . ( det är svårt att varigerar produktion det är enklare att belaste en kärnreaktor jämt) så vid låg förbrukning produserar man vätgas. dom få är lämplig i bilar och flygplan och mindre rörliga energikonsumenter…och det ger ongen co2 . .
  det lustiga är att med med den produktionen är attman får både syre och väte ock och bägge är brännbara med andra marial väte och Four det den högsta energi .. syret är ju oxilattions medlet med kol ger det co2 med väte ger det vatten h2o och det flns flera reaktioner att jobba med just av spjälkat vatten

 2. Oväder eller vårflöden har alltid orsakat översvämningar, i min ungdom fick vi varje vår använda en eka för att ta oss över då en vägsträcka doldes av vatten. Då visste alla utom stadsborna, bygg ej för nära vattendrag.
  De vårliga vattenflödena upphörde då fler dammar byggdes för att leverera el men samtidigt reglerades flödena.
  Då var inte så mycket mark hårdgjord, asfalterad utan stora mängder absorberades av naturen, nu forsar vattenmassorna obehindrat mot havet vilket inte har med klimatet att göra utan människans dumhet är orsaken.

  14
 3. Vätgas är rena skämtet. Det går åt 50kw att göra ett kilo vätgas som ger 33kw. Som att hälla ut 17 liter bensin när man tankar 50 liter.

  21
  1
  1. Alla typer av energi som produceras/transporteras har inbyggd förlust kvot. Ta t.e.x. alla biobränslen som i princip redan är partiellt förbrända, då dessa innehåller syre atomer. De borde inte marknadsföras på per liter basis, som de har lägre förbrännings värde/effekt produktion per liter, alltså borde pris per Joule liter appliceras. Finns mängder med data på effekt förluster vid energiproduktion, förbränning och transport. Kan lätt knäcka WP servrarna med all data, så om intresserad, sök på Engelska Wikipedia och Chemistry World (abonnemang) eller gå in passiv på Twitter med full adblock, stäng av all ”intelligent assistans” samt reklam, och följ de stora forsknings instituten.

  2. Det blev lite fel i jämförelsen här. Ska du göra en rättvis jämförelse får du börja med råoljan och se vad det blir kvar i energi vid pumpen. Ett kilo vätgas innehåller tre gånger mer energi än ett kilo bensin, så att framställa vätgas har faktiskt många fördelar.

 4. Man kan bara konstatera att de som är kvar i MP är inte längre vid sina sinnes fulla bruk
  Problemet är att de som de alierat sig med är så dumma att de märker det inte

  40
 5. MP levererar ständig ny skit, som är typ en piss in the ocean, men kostar den svenska befolkningen skjortan.
  Har vi nu fått EU’s nya idiot regler på halsen så är nog vi sverige som blinda ledsagare och drar oss dubbelt in i en ekonomisk tragedi, utan att ett jävla gram av Co halten sänkts någonstans i hela världen, hur skall det skiten blåser dit det vill från kina från Amerika , det skiter sig lika mycket som ett redigt vulkan utbrott, och förmörkar världen

  Eller får vi ett diplom att ta med oss till himlen om vi sköter sig.
  Nä det är bara pengar till andras fickor det handlar om.
  och vi är boskapen de mjölkar på pengar.

  34
 6. Såg ikväll tyska nyheter kring det skyfall som drog fram igår…
  Det som slog mig var,att vid rymningsarbetet fanns det inte längre några av Merkels lagar som gällde,att bära munskydd eller hålla 1,5 meters avstånd till närstående !!
  T.o.m. vaccinationer mot C-19 har omedelbart kommit i glömska,trots två års intensiv propaganda….
  Även om det verkligen är tråkigt att så många fallit offer för flod-vågen kan vi samtidigt konstatera, ”Att inget ont utan det har något gott med sig!…

  22
 7. Mänger av Don Quixote’s i ny form som slåss mot gas !? , kanske den gamle Don Q hade varit att föredra i fighten mot nutidens väderkvarnar aka vindkraftverk . . .

  24
 8. Väderfenomenen kommer och går, precis som de alltid har gjort. Värme och kyla, torka och regn, snöstorm och solsken, stiltje och blåst. Och eftersom jorden är en levande planet, så spelar den oss små spratt emellanåt, såsom jordbävningar, tsunamis och vulkanutbrott. Solens återkommande cykler är en ännu större faktor att räkna med. Så har det alltid varit, men dessa händelser utgör icke katastroferna. Däremot kan Följdverkningarna av naturens nycker utgöra katastroftillstånd. Men det beror ju snarare på människans inneboende förmåga att fatta usla beslut pga. dess fatala dumhet. Placerar man sina hus på osäker mark, så måste det ju gå åt pipsvängen förr eller senare.

  41
 9. Pettersson
  Visst, men araberna säljer mycket olja och tjänar pengar ofta utan att själv arbeta med oljan.
  Ryssland, tycker jag, skal att satsa på industri och liknande eller utveckla produkter av oljan.

  5
  11
 10. Oj oj alltid någon annans fel. Jounisterna speglar vårt samhälle och dess värderingar. Ibland tycker de si och ibland så. Också har det alltid varit och kommer troligen att förbli.
  När jag var yngre så prata alla om överbefolkning nu pratar alla om klimat, snart pratar de om nått annat.

  19
  6
 11. Jag vet inget om CO2, dock tycker jag att det inte är bra att vara beroende av arabernas olja. Dessutom kan oljan vara bra till annat tex nylon och liknande.

  6
  16
  1. Bara en halv procent av den råolja som Sverige importerar kommer från Saudiarabien. Ryssland är vår dominerande leverantör av råolja, sedan kommer Norge, Nigeria, Storbritannien, Danmark osv…

   32
  2. Co2 är nödvändigt för våra grödor, minskat co2 innebär minskade grödor. Då måste vi gå över till kött.

   30
 12. Under skoltiden och många år efter det, när man sedan kom in i yrkeslivet. Var ju sommarlovet och sommarsemestern något man verkligen såg fram emot. Då ville man ha blå himmel, sol och varmt.

  På den tiden kallades det för högsommarvärme i våra tidningar. Tidningarnas löpsedlar, utanför alla våra kiosker, hade en stor strålande sol med en termometer som visade på runt 25-30 grader. Vilket var glädjande nyheter för alla semesterfirare och sommarlovslediga. Tillsammans med GB:s glasskarta på kioskväggen, som alltid lockade till njutningsbara köp.

  Idag skriver tidningarna och journalisterna på ett helt annat sätt. När temperaturen går över 25 grader. Man benämner det då som extrem-värmen, superhettan, tropikhettan och kopplar det gärna till en ”klimatkris”.

  Gradantalen är och var detsamma på sommaren, då som nu. Men journalisterna är absolut inte detsamma, då som nu.

  Så må så gott i högsommarvärmen och tänk på naturen, genom att plocka med skräpet hem.

  63
 13. Det värsta som kan hända våra vaneljugare är när där kommer fram en
  sanningssägare som Jimmie Åkesson, så allt om deras idiotiska tal om
  rasism och främlingsfientlighet kan vi kasta på sophögen, det är när någon
  talar om verkligheten som gör att dessa figurer far ut i löjliga anklagelser !
  Verkligheten är ett farligt vapen!

  Ifall vi skulle jaga dem som samarbetat och till och med beundrat Hitler,
  så är det ett par andra partier vi ska lyfta fram! Eller hur Aftonbladet?

  56
 14. Har man agronomen Rockström och skolflickan Greta som rådgivare så är det lätt att sprätta iväg miljarder till ingen nytta för dem som tvingas betala.

  De som ”sprätter” däremot lever gott.

  57

Kommentera

%d bloggare gillar detta: