Nordmark rasar mot minimilöner: Gör mig galen

ARBETSMARKNAD. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) var tidigare TCO-ordförande, nu jobbar sossen och fackpampen hårt för att mota EU:s förslag om minimilöner, enligt tidningen Näringsliv.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S). Foto:Kristian Pohl/Regeringskansliet

De flesta politiker, arbetsgivare och facken verkar vara överens om att EU inte ska lägga sig i svensk lönebildning och det är lite förvånade när EU får lägga sig i nästan allt annat.

-Pettersson säger att EU kan hålla sig borta från svensk lönebildning men minimilöner är ingen dum idé och behöver inte skada den svenska modellen.

I Sverige finns det många människor som arbetar till oskäligt låga löner och utnyttjas av hänsynslösa arbetsgivare och som facket inte bryr sig om. Hur många pizzerior tror ni har kollektivavtal och hur ofta har ni hört talas om invandrarföretag som sätts i blockad?

Hur ofta hör vi inte om bärplockare som blivit blåsta?

Sanningen är att det finns branscher och företag som facken inte bryr sig och där skulle en minimilön kunna göra nytta och ge möjlighet för en lurad arbetstagare att kunna polisanmäla arbetsgivare.

Fackets motstånd mot minimilöner är bara ett sätt att behålla makt.

Pettersson fick ingen lön alls när han plockade jordgubbar hos den lokale odlaren midsommarafton 2021.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Nordmark rasar mot minimilöner: Gör mig galen

 1. Minimilöner ja, men problemet är det blir lika uddlöst som vapenlagarna eftersom det saknas kontrollorgan att lagarna efterlevs kopplat med hårda straff.

  • Möjligen är det uddlöst men den utnyttjade har i varje fall chansen att polisanmäla.

   Vilket är svårt idag eftersom de oseriösa saknar avtal med facket eller den anställda.

   1
   1
 2. EU borde vara endast ett frihandelsområde och en militärpakt, varje land sina egna herrar på så många områden som möjligt.
  En lämplig gemensam strategi vad gäller s, k. flyktingar skulle vara ”släpp ingen djävul över bron.”

 3. ”Fackets motstånd mot minimilöner är bara ett sätt att behålla makt.”

  Hellre att lokala pampar sitter på makten än att oåtkomliga fjärran pampar gör det. De lokala kan vi om vi så vill komma åt. Sedan håller jag med Pettersson att det är beklämmande hur vissa människor behandlas av sina så kallade arbetsgivare. Det går att komma åt utan att slaska ytterligare en bit av självbestämmande.

  Vad hände förresten med subsidiaritetsprincipen? Hydran från Bryssel lägger sig snart i varenda pyttefråga. Det är inte bara hög tid att minska på den svenska statsapparaten. Det är ännu viktigare att bryta Bryssels expansion.

  10
  • Och så länge vi får dras med den handlingsförlamade regering som vi har
   så kommer Bryssel bara att fortsätta lägga sig i!

 4. Hon var säkert galen innan, i likhet med sina partikamrater, vilket knappast har med minimilöner att göra.

 5. ja om man inte vill .. då är det kanse dags att gå ur EU…
  hitils varkar vi inte ha så stor nytta av eu särskilt under cov19

  36

Kommentera