Lufthansa byter hälsningsfras

GENUSTRAMS. ”Välkomna ombord damer och herrar” är snart passé som hälsningsfras till passagerare på Lufthansas flygningar.

Det tyska flygbolaget planerar nu att använda mer könseutrala termer som ”passagerare” eller ”gäster” för att inkludera alla passagerare, även de som inte identifierar sig som män eller kvinnor. 

-Pettersson säger att världen håller på att bli sämre, vi som är heterosexuella och vita håller på att ställas utanför…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Lufthansa byter hälsningsfras

 1. Dags att vi, män och kvinnor, arrangerar en stor parad!

  Undrar om vi får regeringen med i paraden?
  De ställer ju upp i den suspekta bögparaden.

 2. Min morfar död sen mer än 50 år sen, han sa alltid att det var mycket sämre förr, tex att som barn jobba gratis hos bönderna.
  Min mor föddes i ett kombinerat kök och rum där det under vintern hade frusit i vattenhinken. Så vi har det bra, det är därför så många både europeiska och utomeuropeiska människor reser hur långt som helst för att komma hit. Från Ryssland, Ungern, arabländer, hela afrika, Asien och till och med sydamerika.

 3. hur desperat kan man bli…..cov19 har ju gort att kostnaden skenat…
  om man nu vill ha tillbaka sin omsättning. så tror ja inte att det är särskilt lyckat att börja kalla passagerare för det den ni …

  ja personligen tror att det är bättre att inte anställa personal med mentala problem som låser in sig i copiten och flyger in i en bergvägg… eller wordtradcenter eller liknade

 4. Grebom5
  Inget i naturen är onaturligt. Det finns en mängd sätt som ett djur och en människa kan utvecklas. En del funkar andra inte, men det handlar inte om moral och rätt och fel, det handlar om avvikelser från det vanliga.
  Tex vissa har ett hett temperament andra mer timida, rätt eller fel? Det bara är!
  Vissa avvikelser leder ofta till brott, tex homosexualitet för inte länge sen i Sverige.

 5. Nu när också man och kvinna skall bytas ut. Hur blir det då i idrotten?
  100m hen?

  16
  • År 2017 räknade New York 31 ”könsidentiteter”. Det var bara det att man ”glömt” två. Ni kan gissa vilka. 😉

   35
 6. Det trodde jag inte om ett tyskt bolag, naturen känner till honor och hanar, kvinnor och män. Allt annat är omänskligt påfund.

  52
 7. Ett flygbolag till att bojkotta! SAS med sina kommunister i reklamavdelningen som spottar på sin trogna kunder och nu Lufthansa med sin dysfunktionella hälsningsfras

  54

Kommentera