Är det skillnad på afrikaner här och där?

RASISM. Sydafrika sätter in soldater i de provinserna Kwazulu-Natal och Gauteng efter att oroligheter har brutit ut i samband med fängslandet av förre presidenten Jacob Zuma. Minst tio personer har dött i oroligheterna och närmare 500 har gripits, enligt polisen.

Sydafrika, upplopp juli 2021. Bild News logic Facebook

Presidenten Cyril Ramaphosa, som 2018 gick segrande ur en bitter maktkamp med just Zuma, manar till lugn. I ett tv-sänt tal kallar Ramaphosa upploppen för de värsta oroligheterna i landet sedan apartheidsystemet föll 1994.

Delar av landet är illa tilltygat efter flera dagar och nätter av civila våldsamheter, vandalism och plundring vars like vi sällan tidigare sett under vår tid som demokrati.

79-årige Zuma dömdes nyligen av landets författningsdomstol till 15 månaders fängelse för domstolstrots, sedan han vägrat att framträda inför den kommission som utreder korruptionsanklagelser mot honom.

Sydafrika ett land av svarta, för svarta, som styrs av svarta och där sätts det in militär mot kriminella och plundrande svarta.

-Pettersson tycker det är märkligt att SVT samt övriga svenska medier är tysta om rasism och diskriminering, de svarta och deras vänsterblivna medlöpare uppträder ju på samma sätt som i USA, Sverige och på andra platser.

Black Lives Matter uppträder i Stockholm sommaren 2020 efter att den kriminelle Georg Floyd dödats i USA.

Sydafrika, nutid. Varför rapporterar inte SVT och de andra om rasismen och det oerhörda övervåldet från polis och militär mot de stackars oskyldiga plundrarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Är det skillnad på afrikaner här och där?

 1. Därför att politiker och köpta media står på fel sida .
  Det kommer historien berätta om.
  Färdriktningen kommer att ändras efter nästa val .
  Håll ut .

  10

Kommentera