Socialdemokrat pratar strunt

Bijan Zainali heter ett socialdemokratiskt regionråd från Trollhättan. Han är upprörd och menar att Ulf Kristersson pratar strunt om invandringen. Detta i en debattartikel som förklarar varför det ser ut som det gör i Sverige och att Socialdemokraterna känner sig allt mer pressade.

”Ulf Kristersson pratar strunt om invandringen” lyder rubriken till artikeln och häng med nu.

Invandringen är ingen belastning för Sverige, utan en ren tillgång. För det första har varken Kristersson, Åkesson eller någon annan sagt att Sverige inte ska ha invandring och att invandringen inte var bra för Sverige. Fast det var när invandringen var liten, byggde på arbetskraft och på personer från länder och kulturer nära Sverige. Sedan 1970-talets första hälft har migrationen förändrats och den har i decennier varit så stor att den idag är en belastning för skolan, arbetsmarknaden, bostadsmarknaden, vården, välfärden, pensionssystemet, brottsligheten ekonomin m.m. Det är inte Kristersson eller Åkesson som ljuger om detta, utan Zainali och hans likar.

Resultatet av den sociala utveckling vi ser i form av utanförskap och kriminalitet beror på åren under Alliansen. Fredrik Reinfeldt kommer att bli ihågkommen, tro inget annat. Fast det är inte 2015 års asylkaos som skapat dagens alla problem. Grunden till dessa lades under den socialdemokratiska regering som på 70-talet ändrade inriktning på migrationspolitiken. Från en fungerande arbetskraftsinvandring till en icke fungerande asylinvandring, kryddad med en total kravlöshet. Se Pontus Matssons dokumentär ”Tvärvändningen”.

Flyktinginvandringen blev en kostnad på kort sikt, men har därefter genererat ekonomiska vinster. Att riksdagens egen utredningstjänst så sent som i april tog fram siffror på att 675 000 utrikesfödda är beroende av bidrag, att den importerade brottsligheten kostar miljarder varje år och att ESO (Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi) påvisade 2018 att flyktinginvandringen är en ren kostnad för Sverige, har uppenbart Bijan från Trollhättan missat.

Det tar 20-25 år för infödda svenskar att bli självförsörjande skattebetalare, men bara 7-9 för invandrare. Utvecklar man dessa pinsamma och väl inövade ord, så borde svenska par sluta skaffa barn och så importerar vi istället invandrare som på bara några år ser till att svensk ekonomi växer. Nu är ju sanningen den att ett barns uppväxt finansieras av dennes föräldrar. Mig veterligt är också många invandrare födda i Sverige och därmed en ekonomisk belastning, om man ska tro denne socialdemokrat från Trollhättan. Fast i grunden är problemet alla de invandrare som kommer till Sverige och aldrig blir självförsörjande skattebetalare.

Den totala arbetsmarknaden borde synkroniseras med den som gäller i Västra Götalandsregionen. Zainali ger här prov på en ofullständig matematisk uträkning. 55 000 personer jobbar i regionen och bryter man ned de siffror han själv uppger, är endast 4 395 födda i länder utanför Europa. Av totalen är m.a.o. 7,99 procent av regionens anställda födda utanför Europa. Skulle man bryta ned de siffrorna ytterligare, vore det förstås intressant att få veta hur många som är födda i USA, Thailand, Japan, Irak, Somalia etc. Jag tror inte svaret på den frågan skulle gynna synen på arbetande invandrare från vissa områden i världen.

Ulf Kristersson måste redogöra vilka som ska lämna landet om han vill samarbeta med Sverigedemokraternas krav på återvandring. Låt oss se. Varför inte börja med de 80 000 asylsökande som Anders Ygeman ville utvisa. Varför inte fortsätta med alla de som får avslag på sin asylansökan och ska återvända enligt det regelverk också Socialdemokraterna skrivit under. Varför inte fortsätta med kriminella, klaner och andra som inte respekterar svenska lagar och regler. Varför inte avsluta med alla de som innerst inne vill lämna Sverige och flytta hem, som exempelvis den 17-åriga polismördaren. Många trivs inte i Sverige och känner sig inte hemma p.g.a. klimatet, samhället, regelverken. De vill hem och varför inte ge dem möjligheterna.

Ulf Kristersson är en belastning för Moderaterna. Zainali anser säkert att också Åkesson är en belastning för sitt parti, men sanningen är att både Moderaterna och Sverigedemokraterna vuxit sedan valet, samtidigt som Socialdemokraterna tappat rejält. Innebär det att Löfven är en belastning för Socialdemokraterna?

Nej, sådan sällan skådad rappakalja gör att man bättre begriper varför Sverige, vårt Sverige, hamnat i den situation vi gjort.

GP (Läs gärna kommentarerna)

12 thoughts on “Socialdemokrat pratar strunt

 1. Om Regionrådet från Trollhättan utvecklar sin ”kunskap” i regionen, så bör det avslutas fortare än kvickt. Regioner ska inte ta råd av politiska aktivister, se hur det går. Regionerna ska avvecklas för Sveriges bästa.

 2. Det är bättre att hålla käften, än att öppna den och bevisa att man är fullständig idiot.

  10
 3. Sverige börjar likna Mellersta Östern mer och mer varje dag.
  Jag besökte en ögonläkare idag, mannen i receptionen öppnade dörren till min läkare, utan att knacka.
  Kom straxt därpå ut med henne, läkaren svensk kvinna, följde honom till manlig patient utan beställd tid, men bekant med honom i receptionen.
  Läkaren förklarade hur denne besökare skulle hantera ögondroppar bl.a. När så audiensen var slut frågade besökaren ”vad kostar det” varpå receptionisten svarade, ”ingenting första gången men sedan blir det dyrt.”

  Så blev det min tur att träffa läkaren, försenad p.g.a. denna influencer i receptionen.

  Det var exakt som jag var tillbaka i Iraq igen, och det är detta våra politiker nu får uppleva ingen kostnad nu men vänta bara.

  En man utan examen och ringa erfarenhet av Mellersta Östern, som i ledande ställning har sagt ”Det blir en liten kostnad nu men senare blir det förtjänst.”

  Han har också lovat att hans regering aldrig skall säga något ont om Islam, och det behövs inte att vara ärlig räcker långt.

  11
 4. Ännu en som gått papegojkursen.
  Men vi ger dem tillräckligt med tid att prata sin skit .
  Så löser vi problemet vid nästa års val .

  12
 5. Om man vill släppa in invandrare i Sverige så måste man planera för det och inte släppa in mer än man kan ta hand om. Skola, sjukvård, polis och domstolsväsende, fängelser, bostäder, infrastruktur, arbetsmöjligheter m m måste planeras och utökas i takt med de ökande behoven. Det verkar inte som om ansvariga politiker begripit det.

  15
 6. Socialdemokraterna är en belastning för Sverige liksom Moderaterna var det under Reinfeldt ledarskap. Vi har levt med r egeringskris under många år.

  26
 7. Kronogården är tydligen ett Svenskt föredöme för sozzen, fy fan.

  15
 8. Bijan har nog egna intressen av invandringen. Och inte svenskar intresse av invandringen. Morsan brukade säga dom kommer hit med glimten i ögat och ska bygga sig en framtid. Sen försvinner glimten mer o mer o spriten kommer fram och skilsmässa sen. Invandring är inte bra för någon. Sen blir man gammal längtar tillbaka till rötterna. Men man sitter i fällan barnen vill inte flytta och man vill inte lämna barnbarnen. Jag har en moster i Australien i den situationen. Människor ska ha sina rötter dom är viktiga för att trivas. Sverige har gjort bort sig helt o hållet.

  23
 9. Jag har aldrig sett en enda seriös studie som kommit fram till att flyktinginvandring skulle vara lönsamt. Som vanligt; Sosse är synonymt med mygel

  33
 10. Bijan Zainali försörjs inte oväntat av oss andra han också trots att han har ett ”jobb” som regionråd. Hur fick han tag på det? Genom omvänd diskriminering antagligen. Politikeryrket kräver absolut noll utbildning. En smord käft och bra sittfläsk är det enda som krävs. Men alla hundratusentals ”nyanlända” kan inte smusslas undan i politiken eller kvoteras in i våra myndigheter.

  32

Kommentera