Varför har vi en socialdemokratiskt ledd regering?

DEMOKRATI. I går beslutade Sveriges Riksdag att tolerera socialdemokraten Stefan Löfven som ny-gammal statsminister och i morgon ska han presentera sin nya eller gamla regeringen. I går röstade 173 ledamöter nej till Stefan Löfven, 116 röstade för och 60 ledamöter avstod. Antalet ledamöter är fördelat efter valresultatet hösten 2018.

Det är egentligen otroligt om vi har Stefan Löfven som statsminister efter valresultatet hösten 2018.

Steget efter. Valet 2018

Visst, C och L hade lovat att inte samarbeta med SD men de hade också lovat att avsätta Stefan Löfven. Varför det ena men inte det andra löftet går att bryta är obegripligt för mig.

Nu för tiden verkar höger-vänsterskala ha ersatts med något som kallas GALTAN-skalan där GAL står för Grön, Alternativ och Liberal. TAN står för Traditionell, Auktoritär och Nationalistisk. Jag tycker det verkar någon som är konstruerat av genustramsarna på Södertörns Högskola, men även om vi bortser från det så borde vi inte ha en rödgrön-regering.

-Pettersson säger att det har inte varit någon ordning på politikerna sedan Gösta Boman gick på utedass i skärgården, ständigt bärande en kniv i bältet. När knivförbudet infördes, fortsatte Gösta att bära sin kniv tillgänglig i bältet med orden ”det är bara en Morakniv”...Det kallar jag en riktig politiker.

Rösta på Gösta, inspelad 1979 av Eddie Meduza

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Varför har vi en socialdemokratiskt ledd regering?

 1. Kopierat från DAGENS INDUSTRI

  Anta att regeringen några år in på det nya seklet skulle sagt att Sverige från och med nu ska bedriva västvärldens mest generösa migrationspolitik vad gäller sociala förmåner, anhöriginvandring, arbetsmarknad och uppehållstillstånd. Anta att man också skulle ha skissat på konsekvenserna: Sverige kommer att bli den per capita överlägset största migrantdestinationen i EU, det näst största rekryteringsområdet per capita i Europa för en islamistisk terrorsekt med bas i Irak, få skolor med uttalad islamistisk inriktning, öka kostnaderna för migration och integration i statsbudgeten för att toppa med 60 miljarder i direkta kostnader, utveckla ett utanförskap motsvarande 800 000 heltidstjänster som lever på bistånd, etablera sexistiska normer som gör att 20 procent av eleverna i Malmö lever i hedersförtryck och i början av 20-talet genomlida en mordvåg bland unga män som ligger skyhögt över andra europeiska länder.

  Skulle medborgarna då tycka att det lät som en bra idé? Eller skulle de tycka att den skissade migrationspolitiken lät som en belastning för samhället?

  VAR DET DU SOM RÖSTADE FÖR DETTA???? JAG GJORDE DET INTE!!!

 2. Bara för att man har arbestkläder på sig så kan man lalla runt på coop eller lunchrestaurangen med fickorna fulla med knivar men om snuten får syn på att man har en morakniv i bakluckan på bilen blir det ett sjujäkla hallå.

 3. För att fascisterna i Centerpartiet stödde sina ideologiska fränder i socialistblocket.
  Även om fascister inte är socialister har de mer gemensamt med socialisterna än med de konservativa då de är vad som idag betecknas som vänsterliberaler.

 4. Man kan säga vad man vill om sossarna men de är bra på att organisera det som behövs för att behålla makten. Synd att de inte är lika bra på att regera ett land.

 5. Det mest förvånande är att byfånen tackar för förtroendet då han fick 116 röster av 349 totalt, men det är väl då sossar brukar räkna?

 6. Vi har väl knivförbud idag med, men det verkar vara lika vanligt som att
  bära mobiltelefonen, och dom används lika flitigt som mobilen, för aldrig
  förr har väl så många blivit knivstuckna som i dessa tider?

Kommentera