Stäng

Ledande svenska politiker och journalister förstår inte svenska

INVANDRING & POLITIK. I går uttalade sig moderatledaren Ulf Kristersson om att invandringen i Sverige har blivit en belastning. Kristersson kopplade skjutningar och grov kriminalitet till invandringen. Det har fått hård kritik från hans politiska motståndare.

Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) kallar det fruktansvärt. ”Än en gång påminns man om hur viktigt det är att Ulf Kristersson aldrig får tillfälle att ta makten ihop med SD och övriga högern.” skriver han på Twitter.

Centerledaren Annie Lööf skriver att hon har en annan syn på de människor som invandrat till Sverige – ”en liberal, borgerlig”.

Miljöpartiets språkrör Märta Stenevi kräver en ursäkt från Kristersson. ”Att en statsministerkandidat kallar stora delar av vår svenska befolkning för en belastning är något oerhört. Även från en statsministerkandidat som är oförmögen att bilda regering.”

Hos Märta Stenevi får endast utvalda kommentera. Stenevi borde be den mördade polisens gravida sambo om ursäkt.

-Pettersson tycker att det som borde diskuteras är inte Ulf Kristerssons (M) ordval utan varför 90-95 procent av de grova våldsbrotten begås av människor med utländsk bakgrund och att denna brottslighet drabbar arbetsamma och hederliga invandrare hårt.

Nedan vad Ulf Kristersson sa i Sveriges Radio, där hans ordval finns i sitt sammanhang. Borde inte verkligheten diskuteras i stället för att fultolkas?

Statsminister Stefan Löfven (S) har sagt samma sak med andra ord men slipper kritik.

Johan Romins Twitter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 reaktioner på “Ledande svenska politiker och journalister förstår inte svenska

 1. ÄNTLIGEN så har även moderaterna VAKNAT!!! Att sedan andra tolkar budskapet som f-n läser bibeln är bara PK – elitens fel. Vi måste kalla en spade för en spade, det innebär inte att man kritiserar all invandring… PK= vakna för f-n. Vi vill behålla de som bidrar… ut med Dem som missbrukar välfärden… hur dj-Vlad svårt kan det vara? Sluta upp med batik häxeriet…

 2. Om jag säger invandringen är en belastning, betyder inte att alla invandrarna är det.
  Men då kostnaderna numera vida överstiger intäkterna vad gäller asylinvandring så är det en belastning, det borde stå klart för kverulanterna Stenevi, Lööf och Johansson.
  Eller är de alldeles renons vad gäller ekonomi?

 3. ”…90-95 procent av de grova våldsbrotten begås av människor med utländsk bakgrund…”
  Om C+S+MP+V skulle vara tvungna att tala sanning så skulle de nog dö en själslig död.
  Tänk att på bästa sändningstid i TV berätta att de hade fel och att invandringen blev okontrollerbar och att pengar som skulle ha gått tillvälfärden används nu istället för att betala unga friska invandrare som sitter på kafféer mest hela dagarna (bl.a Kupolen, Borlänge).

  18
 4. Deras reaktion är helt väntad och talande. De har inget annat argument än att klaga på ordval. Som vanligt…

  Samma taktik som gjorde SD till ett av riksdagens största partier används nu för att förhindra regeringssamarrbetet KD-M-SD efter nästa val. Skall vi gå på hur väl taktiken lyckades stoppa SD kan vi nog se fram emot någon slags konservativ regering 😀

  16
  1. Jag har bott i Sverige sen mars 1957. Jag kan aldrig bli svensk. Och vad är fel på det. Men jag är totalt försvenskad. Uppfattningen om svensk har blivit konstig mina döttrar kallar sig svenskar med finskt påbrå. Var lite stolta över att vara etniska svenskar. Du kan aldrig komma till Sverige från mena länderna och bli svensk. Ganska fantastiskt bli svensk utan att vara född här. Man har hjärntvättat bort stoltheten över att vara etniskt svensk.

   15
 5. De förstår inte skillnaden på kriminella och skötsamma invandrare och ska inte behöva plugga en sån enkel sanning. När missuppfattningarna blir så grova, från någon så tror jag att de ignorerar brottsoffer och föraktar skattebetalare i Sverige eller i värsta fall hyllar hatet mot svenska medborgare. Så oförskämda påpekanden ska man behöva läsa från riksdagsrepresentanter.

  10
  1. Hoppas Åkesson får lelle Morgans stol. Det är en dröm. Om Sverige hade haft en normal invandring med integrations krav. Då hade vi inte haft problemet med att vänstern gapar rasist över Åkesson och nu Kristersson. Och SD hade varit ett 5-6% parti. Nää politikerna förstår inte svenska. För då hade dom inte gjort så här.

   14
 6. När självkritiken inte finns hos vissa politiker och inom deras partier. Av det tydliga och sämre resultat, som deras egna förda politik i regeringsställning. Har inneburit för stora delar av Sverige.

  Då ful tolkar man så medvetet och ensidigt, andra politiker och människor, som sitt försvar. Istället för att rannsaka sig själva och sina partiers misslyckanden, i den egna förda politiken. Den som de själva är ansvariga för. Att skylla på någon annan, är deras typiska maktsignum.

  Dessa egoistiska fasadpolitiker inom socialdemokraterna, centerpartiet och miljöpartiet. Har mycket svårt för att visa värdighet ut mot alla svenska medborgare.

  Det är faktiskt bra, breda och lyckade sakpolitiska överenskommelser, som större delen av av det svenska folket vill se mer av. Då samtalar man med alla demokratiska partier. För de representerar faktiskt alla väljares synpunkter och önskemål.

  Att Annie Lööf och hennes parti är sådana motståndare till att en fullvärdig demokrati, ska få fungera och verka fullt ut i Sverige. Är oerhört skrämmande. Snacka om att kränka människors grundläggande rättigheter.

  Tyvärr är alldeles för många miljöpartister och socialdemokrater, precis lika inskränkta, i sin enfaldiga retorik, över att hitta bra och breda sakpolitiska lösningar, för Sveriges bästa.

  Den politiker som bygger hela sin politik på att vara emot. Ska inte sitta i riksdag eller i regeringsställning. Vilket jag förmodar och tror, att fler väljare har lärt sig till och inför valet 2022.

  10

Kommentera

%d bloggare gillar detta: