Ulf Kristersson: Invandringen i Sverige har blivit en belastning

REGERINGSKRISEN. Ulf Kristersson kopplar skjutningar och grov kriminalitet till invandring. Om M-ledaren lyckas bilda regering vill han ge Jimmie Åkesson inflytande över migrationen. – Det är uppenbart att invandringen i Sverige har blivit en belastning, säger Kristersson.

Annie Lööf (C) känner förakt när Jimmie Åkesson (SD) tar upp kulturbelastningarna, men hon verkar inte känna något för alla offer.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson fällde i vintras ett uppmärksammat uttalande där han krävde totalstopp för invandring som utgör en ”social, kulturell eller ekonomisk belastning”. I en intervju i Sveriges Radio får Moderatledaren Ulf Kristersson frågan om han delar Åkessons uppfattning.

Jag delar inte slutsatsen att vi ska ha totalstopp. Men jag delar slutsatsen att vi har för mycket invandring till Sverige just nu, säger han.

Enligt M-ledaren har invandringen blivit en belastning för Sverige. Han nämner hedersproblematik, sociala problem och kriminalitet. Kristersson säger i intervjun att ”en mycket, mycket hög andel” av skjutningar och gängkriminalitet kan kopplas till invandring och en misslyckad integration i Sverige.

-Pettersson hör Ulf Kristersson säga att han inte delar Åkessons uppfattning om totalstopp. Det är fel Åkesson har aldrig sagt att vi ska ha totalstopp för invandring. Åkesson har sagt att vi ska ha totalstopp för invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning och att fler ska lämna än de som kommer hit. Varken Åkesson eller jag har något emot invandrare som jobbar och sköter sig.

Sveriges Radios reporter, Mikael Kulle, undrar hur kan vara uppenbart att den misslyckande invandringen kopplas till skjutningar, grov brottslighet och gängkriminalitet. Det säger en del om Sveriges Radios inställning och kunskap.

”En mycket hög andel av den kriminalitet som är allra grövst just nu är kopplat till riktigt, riktigt misslyckad integration i Sverige”, svarar Kristersson. Det vet naturligtvis Kulle och Sveriges Radio, frågan är varför de inte rapporterar sanningsenligt?

Mikael Kulle, programledare för P1-morgon. Foto Micke Grönberg, Sveriges Radio

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ulf Kristersson: Invandringen i Sverige har blivit en belastning

 1. Hade det varit en mer handlingskraftig ledare för moderaterna, som inte enbart varit detta PLADDER, så hade vi sluppit Löfven ytterligare. Då hade han gjort allt han kunnat för att förhandla fram något med en enskild velande borgerlig ledamot i centern, som stöd för sin kandidatur. Precis som sossarna gjorde med Kakabaveh. Läget var ju sådant, och Kristersson gav upp. Han är en SVIKARE! Han svek oss och borgerligheten. Men vad var att vänta sig. Han hade ju samma tafatthet och oförmåga att göra något för att bilda regering 2018, som nu. Samma eftergivenhet, och tidigt uppgeende av sina försök. Så dåligt. SÅ FRUKTANSVÄRT DÅLIGT, OCH SVAGT!

 2. Kristersson är för tunn, dessutom kort i rocken ungefär samma gestalt som Morgan J.
  Endera Jimmie eller Ebba den med flest mandat, jag hyser ett gott hopp om att SD passerar M, 2022.

 3. ”Jag delar inte slutsatsen att vi ska ha totalstopp.” – Kristersson
  Nähä, så hur mycket social, kulturell och ekonomiskt belastande invandring tycker du att Sverige ska ha och svenska skattebetalare ska stå ut med?!?

 4. I år firar vi 100 år av Demokrati i Sverige . 78 av de åren har sossarna styrt Sverige . 50 första åren med prima socialdemokratisk politik , de senaste 50 åren på ett sluttande plan.
  Dagens allians med (MP) och (C) är en fullständig katastrof .
  Två partier som står så långt ifrån Svensk Demokrati som vi är vana att se den . Höra hur de ställer grupp mot grupp , och missaktar de som jobbar och betalar skatt. Jag läste om en forskning som visar att vissa människor har lägre IQ.
  Det måste vara miljö och centerpartister som avses .

  • Sossarnas auktoritära VPK-demokrati, är det ”vi” ”firar”. Löfven sa ju vid ett tillfälle att han inte såg det gamla VPK, som nåt annat än demokratiskt. DETTA ÄR LÖFVENS SYN PÅ LIBERAL DEMOKRATI, LIKSOM ANNIE LÖÖFS! Det är ett nysovjet, som de eftersträvar, ingenting annat, liksom hela Merkels EU. Ett nysovjet, med stalininslag.

 5. Asylrätten är viktig, den ska vi vara rädd om. Därför är det bättre att införa en begränsning på antal och räckvidd. Blir det oroligheter i ett grannland eller ett grannland till ett grannland så är det en sak men att med hjälp av flyktingsmugglare passera nästa hela EU bara för att naiva politiker inte satt stopp är en helt annan sak.

 6. Sanningen saknar betydelse. Det viktiga är att man anses som ”god”. Att ”god” innebär att landet går under är mindre viktigt.

  Hurra för alla godtrogna, naiva, navelskådande idioter!!!

Kommentera