Mordet av en svensk polis måste få svenska politiker att reagera

INVANDRING & BROTTSLIGHET. Svenskarna håller andan just nu. Torsdagen den 1 juli klockan 12.00 höll de en tyst minut för att hedar den polis som mördades i Göteborg på onsdagskvällen, skriver den danska tidningen BT.dk.

Andreas Danman i Afghanistan Foto Privat

Klockan var 22.34 när den 33-åriga polisen Andreas Danman patrullerade med sin kollega i Biskopsgården i Göteborg. Området kännetecknas av oroligheter och gängbrott, och därför har polisen just ökat sina ansträngningar i distriktet. Onsdag kväll pratade Danman med unga invånare när en bil körde förbi och en passagerare sköt genom bilrutan.

Invånare i området kallar det en drive-by-skytte . Polisen kallar det en direkt avrättning. Skotten – fem till sex – riktades mot polisen och skott avfyrades för att träffa den 33-årige polisen. Trots snabba återupplivningsförsök på plats och snabb transport till sjukhuset var det inte möjligt att rädda Andreas Danmans liv.

Det blev en chock och sorg i hela Sverige. Inte minst i poliskåren och bland svenska politiker.

Naturligtvis finns det redan en teori om att gängen inte vill vara övervakade i området som de ser som sitt, men det är spekulation, och ingen har officiellt sagt något i den riktningen. Inte heller de invandrarkritiska partierna i Sverige.

Nu sörjer alla och skickar sina tankar till polisens familj.

Samtidigt befinner sig Sverige just nu mitt i den största politiska krisen som landet har upplevt på många år. Två partiledare har försökt bilda en ny regering de senaste veckorna. Förgäves. Nu är bollen tillbaka till socialdemokraten Stefan Löfven, som har suttit vid makten sedan 3 oktober 2014 som statsminister för en flerpartiregering som inte driver socialdemokratisk politik.

Nu ska Löfven (S) försöka igen, medan hela Sverige har blickarna mot Göteborg och det skamliga mordet på en tjänstgörande polis.

Under de senaste 20 åren har de flesta svenska politiker och deras statsministrar – borgerliga och vänster – vägrat att erkänna att ökningen av invandringen har betydelse för de förändringar som det svenska samhället genomgår.

För statsminister Stefan Löfven och tidigare borgerlig statsministern Fredrik Reinfeldt har den kraftiga ökningen av svensk brottslighet enbart varit ett socialt problem. Det var därför de invandrarkritiska partierna – som Sverigedemokraterna – var ute i kylan. De etablerade parterna skulle inte förhandla eller samarbeta med dem på något sätt. Men när partiet växte var det uppenbarligen omöjligt.

Inte ens svenska politiker kan låtsas att 20 procent av befolkningen inte får vara med och påverka. Därför har Sverigedemokraterna gradvis kommit i värmen.

Frågan idag är om mordet på en svensk polis kan förändra de ledande svenska politikerns syn på invandring och integration. 

Brottsligheten har ökat dramatiskt de senaste åren i Sverige. Antalet mord och våldtäkter slog rekord 2020. Antalet mord med skjutvapen och övergrepp på ungdomar under 18 år slog också rekord år 2020. Sverige är det land i Norden som har högst brottslighet och är fyllt med oproportionerligt många invandrare.

De svenska politikerna är överens om att mordet på en polis på onsdagskväll är en attack mot hela Sverige, mot demokratin och mot alla svenskar som vill ha en rättsstat. Än så länge är allt bra. 

Naturligtvis kommer mordet inte ur det blå. Ökande brott måste bekämpas. Immigrantgäng måste bekämpas, mord på poliser i tjänst måste bekämpas.

Lösningarna kan vara många, men det skulle vara till hjälp för svenskarna om deras politiker började möta de verkliga problemen. När de svenska väljarna verkligen inser detta kommer de också att inse att de måste ha helt nya politiker.

Men för närvarande håller Sverige andan. Om en liten stund måste åtgärder vidtas.

Jjosephzohn | licensed under CC BY-ND 2.0

-Pettersson har fritt översatt den danska artikeln från BT.dk och läser att det skulle vara till hjälp för svenskarna om deras politiker började möta de verkliga problemen. När de svenska väljarna verkligen inser detta kommer de också att inse att de måste ha helt nya politiker”.

Jag är dock pessimistisk, i morgon ska Riksdagen rösta om Stefan Löfven som statsminister men jag hör inte ett ord om Sveriges verkliga problem, massinvandringen från dysfunktionella länder. Däremot diskuteras det strandskydd, pengar till skolböcker, äganderätt för skogsägare. Säkert viktigt för de berörda men inte avgörande för Sveriges framtid.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

Varför diskuterar inte politikerna, med undantag för Jimmie Åkesson (SD) Sveriges framtid?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Mordet av en svensk polis måste få svenska politiker att reagera

 1. Tyvärr nej, klägget i Stockholm(pk-politiker, politruker, journalister, kändisar) hoppar till och grymtar någon dag när något ovanligare händer som polismord, mord på mamma med spädbarn i famnen eller mord på 12-årig flicka inträffar men återgår strax därefter till rosevinsdimmorna och fokuserar på SD. Det kommer inte att hända något radikalt förrän babbegängen ger sig på klägget och de själva drabbas av skjutningar, kaos och våld.

 2. Enligt mångkulturexperten Fredrik Reinfeldt skall mammor med barnvagnar patrullera stökiga områden. Dock inte hans egna sambo och deras gemensamma barn.

 3. Media blev efter polismordet för en kort stund handlingsförlamade men fattade sig åter och kom fram till att det absolut inte var ett polismord utan en olyckshändelse, mördaren siktade på en invandrad person som polisen pratade med men skytten missade grovt och träffade istället polismannen, en klar olycka som naturligtvis kräver skjututbildning av våra invandrare så att sådana här olyckor inte händer igen, så att polisen kan känna sig trygg i arbetet.
  Inget att se, cirkulera.

 4. Det vore världsunikt om en regering inte vidtar riktiga krafttag när invandrare
  angriper och mördar en polisman.
  Men i Sverige får man inte bli förvånad om det blir en kärleksmanifestation istället.
  Bedrövligt Bedrövligt Bedrövligt är vad det är !!!

 5. Konstruktivt är Lööf,s nya hangup. Allt hon gör är konstruktivt enligt egen utsago . Hon har ett formidabelt ego .
  Om hon är rädd om Sverige som hon säger sig vara .
  Och vill vara konstruktiv som hon tror sig vara , är det mest konstruktiva hon kan göra , att avgå .
  Kan hon dessutom övertala sin ansvarstagande kompis Stefan att avgå samtidigt , så har de båda visat både konstruktivitet och att de kan ta ansvar.
  Men det är nog det vanliga blajet. Det är enklare att skylla på alla andra .

 6. Efter Malexander avrättningarna var befolkningen i chock. Men efter 1 – 2 månader återgick allt till det ”normala”. Och jag är övertygad om att det kommer att bli så även denna gången. Tidningarna skriver knappt något om mordet. på aftonbladet.se finns en text från en intervju med GW som konstaterar att mördaren kommer att få 4 år i finkan. Så mordet är gårdagens nyhet. Det är viktigare att skriva om vem som skiljer från någon, att prinsessorna träffas osv osv, sånt som man läst i ”vänt i häcken”. Och i september 2022 så kommer svenska folket att rösta på rödgrön smet. Och som sagt, Liberalerna kn tänka sig att lägga sin röst på Löfvén i morgon.

Kommentera