I dag måste Löfven lämna besked, men…

REGERINGSKRISEN. Amineh Kakabaveh är kurd född i Iran och var riksdagsledamot för Vänsterpartiet från 2008 till 2019 då hon uteslöts ur V, enligt partiledningen för att hon ”ofta och allvarligt skadar förtroendet för partiet gentemot väljarna och mot sina kollegor”.

Amineh Kakabaveh Facebook 2018

Idag ska statsminister Stefan Löfven ge besked till riksdagens talman Andreas Norlén om han är redo att omprövas som statsminister, om han ger upp försöket eller om han behöver mer tid.

Även om samtliga ledamöter från S, MP, C och V skulle acceptera Löfven som statsminister behöver han vinna över ytterligare ett mandat för att släppas fram. Det kan vara vänsterpartiets vilde Amineh Kakabaveh.

Amineh Kakabaveh har åtta krav på Stefan Löfven för att inte rösta mot honom. Bland annat önskar hon att en kommande regering stoppar vinster i välfärden, återställer värnskatten och stoppar religiösa friskolor.

Hur Amineh Kakabaveh brukar låta hör ni på filmen nedan, tänk också på att än idag står det i Vänsterpartiets partiprogram att V tänker förstatliga privat egendom omdom får makten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “I dag måste Löfven lämna besked, men…

 1. ”Även om samtliga ledamöter från S, MP, C och V skulle acceptera Löfven som statsminister behöver han vinna över ytterligare ett mandat för att släppas fram.”

  Det här tror jag bestämt att Pettersson har fått om bakfoten.

  Det kräv ÅTMINSTONE 175 RÖSTER MOT Stefan Lötven för att för att få bort honom från banan. Hur många som är för honom saknar betydelse.

  • Det har du rätt i men jag skrev acceptera och räknar du ihop S,MP, C och V minus en vilde så får du ihop 174 mandat. Det fattas ett för att Löfven ska vara säker.

   Men reglerna är märkliga, lägger 175 ned sina röster och 174 röstar mot så blir Löfven statsminister.

   • Jag har rätt och du har fel. Varför kan du inte acceptera det utan att komma med bortförklaringar.

    ”räknar du ihop S,MP, C och V minus en vilde”

    Nej Pettersson jag räknar inte på det viset..Jag lägger ihop de som kan tänkas rösta nej till Stefan Löfven som statsminister.

 2. man kan se det på flera sätt. hon representerar sig själv sitt eget parti hon behöver altså inte lägga åsikter som stämmer med vänstern. det är ju faktiskt en fördel att hon onte bryr sig om partibok eller partipiskan .hon kan ju faktiskt använda sunt förnuft i stälet ..
  så där på bänsterkanten är förtroendet för henne större än den vanliga vanliga vänsterfalangen det är väl underbart att vänster lägger massor av energi på att mala ned varandra..

  i andra sekunden danssr Jimmy Åkesson in med en piruet . och rödskrikan får hjärnblödning och börjar gå på solarium.arvet efter pedofilpartit blir mindre än övriga under 4% spärren

 3. Löfven har ju länge varit styrd av utpressning från småpartier. Detta skulle då vara att låta sig styras av en enskiljd person. Löven behöver läsa på om vad ordet demokrati betyder.

 4. En ännu sämre demokratisk förankrad regering skulle formeras om Löfven låter sig bli vald av en kurdisk virrpanna .
  Men bra på ett sätt .
  Då visar sossarna att inget pris är för högt för makten .
  Om Löfven blir återvald så blir det ännu ett förlorat och dyrt år för Sverige .
  Men med den panik som synts i sosseutspelen den senaste tiden kommer alla Svenskar få se hur (S) imploderar.
  Då sitter vi gamla skattebetalare på första parkett och applåderar

 5. Öh? Så om man har hög lön ska man leva som en arbetslös enligt henne? Om du skattar 100% av din inkomst hur ska du då betala boende och leverne? Tror hon att en höginkomsttagare får bidrag? Kan hon hålla Lövet borta från regeringen så är det ju bra, men hon verkar liiite knasig…

Kommentera