6-0 till bortalaget vid domar för bl.a. grovt narkotikabrott med stöd av Encrobevisning

BROTTSLIGHET. Södertälje tingsrätt, mål nummer B 2559-20 dömer sex personer för bland annat grovt narkotikabrott efter att de på EncroChat och andra krypterade plattformar har varit involverade i hantering av större partier narkotika. En av de dömda har också dömts för medhjälp till försök till mord.

Enligt polisen är Abraham Aho en av ledarna i Södertäljenätverket. Tidigare dömd till 12 år för mord men släpptes 2018. Foto: Polisen

Åklagarens bevisning har i huvudsak bestått i chattmeddelanden hämtade från EncroChat (Encrobevisning) och andra krypterade plattformar. Med stöd av denna bevisning har tingsrätten i flera fall ansett det ställt utom rimligt tvivel att de åtalade i varierande omfattning varit delaktiga i hantering av större partier narkotika. Tingsrätten har också med stöd av Encrobevisning dömt en 35-årig man för medhjälp till försök till mord genom att han över EncroChat lurat en 31-årig målsägande att åka till en mötesplats i Södertälje, medveten om att två skyttar väntade på att skjuta ihjäl målsäganden. Skyttarna sköt mot målsäganden som överlevde attacken. Skyttarna har tidigare av Svea hovrätt dömts till långa fängelsestraff för försök till mord.Tingsrätten dömer 35-åringen till fängelse i elva år och övriga åtalade till olika långa fängelsestraff, allt mellan fängelse i ett år samt fem år och två månader.

– Encrobevisning är unik till sin karaktär. Det finns på EncroChat en möjlighet att på ett i många fall enkelt och öppet sätt läsa om planerad och genomförd brottslighet, säger Kai Koskela, rådman, Södertälje tingsrätt. – Användare av EncroChat har alltså i tron om att materialet aldrig kommer att röjas för utomstående, allra minst för de rättsvårdande myndigheterna, helt öppet chattat om brottsliga gärningar. Det ska påpekas att Encrobevisningen ibland har sina brister. Det kan saknas relevanta chattexter och tidsloggarna är inte alltid tillförlitliga. Det innebär att tolkningen av chattarna måste göra mycket noggrant. Allt för att det högt ställda kravet på rättssäkerhet i alla delar upprätthålls.

De dömda här:

 • Namo Talani, född 1985, döms för mordförsök och grovt narkotikabrott till 11 års fängelse. Advokaten Per Svedlund får ersättning av staten med 1.251.301 kr.
 • Andreas Lookene, född 1986, döms för försök till grovt narkotikabrott och narkotikabrott till fängelse i 4 år och 8 månader. Advokat Johan Rainer får ersättning av staten med 555.978 kr.
 • Abraham Aho, född 1991, försök till grovt narkotikabrott och grovt narkotikabrott till fängelse i 5 år och 2 månader. Advokat Jack Melkemichel får ersättning av staten med 992.518 kr.
 • Kardo Ali, född 1995, döms för grovt narkotikabrott och narkotikabrott till fängelse i 3 år. Advokat Andreas Simon får ersättning av staten med 205.063 kr.
 • Maykil Yokhanna, född 1992, döms för grovt narkotikabrott till 1 års fängelse. Advokat Neo Barstedt får ersättning av staten med 139.045 kr.
 • Malik Warda, född 1989, medborgare i Irak, döms för grovt narkotikabrott till 2 år och 9 månader i fängelse. Advokat Sargon de Basso får ersättning av staten med 172.022 kr.

Läs gärna om Södertäljenätverket på bloggen, det har hänt då och då att jag blivit mordhotad av de trevliga pojkarna i Kringelstaden.

Följ fucking order om Södertäljemaffian av Ann Törnkvist

***

TIDIGARE 2021-03-31. 6-0 till bortalaget vid åtal för synnerligen grovt narkotikabrott

BROTTSLIGHET. Två män, 29 och 35 år, från Södertälje och en 35-årig man från Västerås åtalas i dag för synnerligen grovt narkotikabrott. Männen som har framträdande roller i kriminella nätverk kan genom chattmaterial knytas till 26 olika brott, bland annat till ett större beslag på över 300 kilo cannabis i Trelleborg förra året.

Drygt 300 kg cannabisharts som beslagtogs i Skåne i april. Bild Tullverket

Den 18 april 2020 kontrollerade Tullverket en lastbil i Trelleborgs hamn och gjorde ett beslag på 309 kilo cannabisharts. Av chattmaterial från Encrochat framgår att 35-åringen från Västerås organiserat transporten från Spanien till Sverige och att en okänd mängd av dessa 309 kilo skulle överlåtas till 29-åringen i Södertälje.

Utredningen som helt utgår från chattmaterial från bland annat Encrochat består av tre delar där sammanlagt sex personer från Södertälje, Västerås och Botkyrka är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott alternativt grovt narkotikabrott.

Huvudärendet omfattar 4.000 sidor där de tre männen, från Södertälje och Västerås, är misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott. 29-åringen och den ena 35-åringen har båda framträdande roller i nätverk i Södertälje medan den andra 35-åringen är framträdande nätverkskriminell i Västerås som sedan 2020 varit bosatt i Spanien.

Ytterligare tre män åtalas för grovt narkotikabrott

Utöver materialet från Encrochat åtalas också tre andra män misstänkta för grovt narkotikabrott, sedan utdrag från en annan chattapplikation hittats i deras mobiltelefoner. En av dessa är en 29-årig man som utsattes för ett mordförsök vid en bensinmack i Kungens Kurva i början 2020. Utöver 29-åringen åtalas också en 32-årig man för grovt narkotikabrott efter att han enligt åtalet har förvärvat minst 10 kilo cannabis av västeråsaren och dennes kompanjon, en 26-årig man som också ingår i åtalet.

Rättegången inleds den 13 april i säkerhetssalen i Stockholms tingsrätt.

Målnummer i Södertälje tingsrätt: B 2559–20

-Pettersson säger att de tre männen som misstänks för synnerligen grovt narkotikabrott lystrar till efternamnen Aho, Lookene och Talani. De tre som misstänks för grovt narkotikabrott är Ali, Warda och Yokhanna. Warda är medborgare i Irak, övriga i Sverige.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Steget Efter

3 thoughts on “6-0 till bortalaget vid domar för bl.a. grovt narkotikabrott med stöd av Encrobevisning

 1. Det är väl bara en tidsfråga innan Encrobevisningen blir rasistisk med tanke på vilka som fälls?

 2. Staten skulle ha anställda advokater som förde de anklagades talan för minimal kostnad.
  Passar detta inte den anklagade får de själva betala advokaten fullt ut.
  Som det är nu med migranter, kan dessa tydligen överklaga utvisningsbeslut hur många gånger som helst med helt onödiga kostnader för Sverige som resultat.

 3. Perfekt, för det höjer ju vår BNP till oanade höjder hälsar regeringen, pantzargeneralen Arnstad och alla 80% PK bara jublar, för det har ingenting med invandringen att göra!

Kommentera