Frikyrka totalvandaliserad: ”Slagit sönder så mycket de har kunnat”

BROTTSLIGHET. Frikyrkan i Målilla har utsatts för en mycket omfattande skadegörelse. Dagens Vimmerby har fått ta del av flera bilder som visar upp förödelsen. – Det är så mycket som är förstört så det går inte att beskriva i korta ordalag, säger Gerth Thorstensson, pastor i frikyrkan.

Frikyrkan i Målilla Foto: Privat

Dagens Vimmerby rapporter att någon eller några okända gärningspersoner har utsatt frikyrkan på Vetlandavägen i Målilla för en omfattande skadegörelse mellan söndag kväll och tisdag eftermiddag.

Gerth Thorstensson, pastor i församlingen, var mycket nedstämd när han befann sig i lokalerna på onsdagen och tittade sig omkring. – Vi har polisen hos oss som gör en teknisk undersökning. Det är bara att konstatera att det är en väldigt grov skadegörelse. Det är så mycket som är förstört så det går inte att beskriva i korta ordalag, säger Gerth Thorstensson.

Om man bara tittar på bilderna från Gerth Thorstensson så är det tydligt att någon eller några okända gärningspersoner har gått bärsärkagång i kyrkans lokaler.

-Pettersson säger att hade detta varit en moské hade det varit förstanyhet i alla stora medier, nu blir det rapporter i lokala medier…

Frikyrkan i Målilla innan vandaliseringen. Foto: Privat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Frikyrka totalvandaliserad: ”Slagit sönder så mycket de har kunnat”

 1. Eftersom Sv. Kyrkan och frikyrkor är fast beslutna att ta avstånd från det enda parti i riksdagen som tidigt insett och vill förebygga dylika händelser, måste vän av ordning tolka det som att dessa religiösa hycklare själva rår för att detta händer dem själva. Detta är bara början. Tänk på detta nästa gång ni väljer röstsedel.

 2. Vimmerby Tidnings fotograf visar oss ingenting annat än ting som kan återställas, är t.o.m. fotografer indoktrinerade till att undvika verkligheten?

  • Ja självklart är Vänster-skribenterna med på karusellen….
   Här gäller nu för Allahs söner,att övertyga otroende o troende,att enda vägen till Paradiset går via Allan.
   Mycket kunde Stenbock tänka sig tidigare i livet men att Islam och deras terrorister,skulle besätta
   de Småländska sekternas områden,var en överraskning !
   Att dessutom f.d. C, nuvarande pedofilpartiet (med sin kristna grund) skulle verka som PR för MENA,var/är än otroooligare !!

 3. Inget som media bryr sig om, inte ens Ärkebiskopen bryr sig när tusentals
  kristna mördas. Varför flyttar inte den damen till Biskopsgården och lapar
  i sig det mångkulturella helvete som hon pläderat för, där hade hon ju fått
  sig till livs både dom vilddjur hon ömmar så för, till och med namnet på
  orten borde passa?
  Sparka ut förrädarna ur Svenska kyrkan !

 4. Många bra skoavtryck som polisen kan jobba med…
  Vem är det nu som inte gillar kristendom och kyrkor Watson ?

Kommentera