Ahmed, 17, gripen misstänkt för polismordet

VÅLDSVÅGEN. Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten håller nu en pressträff om det gripande som skett under fredagen, där en man gripits misstänkt för mord och mordförsök efter dödsskjutningen av en polis i Biskopsgården. Mannen är gripen på sannolika skäl, säger regionpolischefen Klas Johansson. – Vi känner naturligtvis en viss lättnad att vi kommit så långt på så kort.

Sakariye Ahmed dömdes år 2019 för mordförsök på en spårvagn men sprang ändå lös och misstänks nu för mord på en polis. Hade han fått ett riktigt straff hade polisen levt idag.
Steget Efter

Kammaråklagaren Ulrika Åberg bekräftar tidigare uppgifter om att den gripne är en 17-åring och säger att mannen anhållits. Han förnekar anklagelserna i nuläget, säger hon.

Kommenderingschefen Teodor Smedius berättar om den senaste tidens arbete från polisen. – Vi har jobbat traditionellt, som vi alltid gör när det inträffar ett grovt brott.

Smedius berättar att gripandet skedde vid 14.15–14.20 på fredagen och att det är ”sannolikt att det här har koppling till kriminella nätverk”.

SVT

-Pettersson noterar att det påstås att den unge mannen är hemmahörande i Biskopsgården, det tror jag inte på. Jag tror han hör hemma mycket, mycket längre bort…

Döms 17-åringen för polismord blir straffet max 4 års sluten ungdomsvård, ”vård” som bara är sluten till namnet. Ni vet barnets bästa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Ahmed, 17, gripen misstänkt för polismordet

 1. Fyra års ”sluten” ungdomsvård, med egen nyckel till grindarna och rätt att rymma när det passar honom !
  Det är väl ungefär vad man kan förvänta sig i form av straffpåföljd.
  Såvida han inte vid något tillfälle gjort sig skyldig till ”grovt förtal” av någon person, vilket ju i Sverige är ett av de grövsta brott man kan begå och som sätter PK-media i full beredskap !

 2. Vad har den personen varit med om för någonting, vilka omständigheter har den killen växt upp under, vad är det för trauman han bär med sig?

 3. Om han är 17 är föräldrarna ansvariga för hans person och då bör man göra som i Danmark. Utvisa hela familjen. Sverige har importerat så många kriminella, så det är nödvändigt att minska antalet på alla möjliga sätt. Poliser och fängelser i Sverige räcker inte till. Ingen i Sverige vill utsättas för spontana brott på gatan och heller inte av såna man försörjer via skatten. Sveriges myndigheter arbetar inte för medborgarnas bästa.

 4. Ahmed, det kan väl ändå inte vara rätt. Jag har hört sååå mycket gott om dessa nyhitkomna som också ska vara de som räddar välfärden.

  Förstår inte att polisen bara ska ge sig på dessa rara människor som valt oss till sitt nya land, de vet tydligen inte att dessa är Steffes kelgrisar.

  Nej jag förväntar mig verkligen att den svenska Polisen, finner en pursvensk och sätter dit honom oavsett om det endast förefunnitts bara svaga indicier.

  Jag har lånat min granne Greboms dator för att påminna er alla att vi är världens humanaste folk och borde tillåta flerdubbelt många att få komma.
  Glöm inte att vår mest lysande politiker flickan från Maramö har sagt att vi skulle utan problem vara 40 miljoner här, hon skulle då kunna få fler röster till sitt parti och äntligen kunna titulera sig statsminister. Bästa hälsningar Z Dumbom.

 5. Då lär det bli stora samlingar med knäböjande från de ”Regnbågsfärgade” ….
  Vilka rasister det finns i Abzurdistan som häktar ett stackars baaarn,som dessutom är chokladfärgad !
  Till ”ruben” kan jag kort svara,att detta aldrig kommer att ske. Då skulle ju importörernas lögner besannas.

 6. Hur vet vi att han är 17 år ? Han kan mycket väl vara 27 med tanke på
  hur mycket dom ljugit om sina åldrar, men det är väl för att han ska få så
  lindrigt straff som möjligt, och helst inget alls enligt dom politiskt korrekta.

 7. Minns den nyanlända ”flyktingen” som även den var ett baaarn som stod med stenslunga och kastade mot polisen när NMR demonstrerade i GBG….
  Fick den något straff? Antagligen inte…

 8. Klart som sjutton att dessa mörkermän påstår sig vara just 17 år. Det är ju den optimala åldern för detta kompetens-regn av potentiella slaktare. Och denna ideal-ålder kommer att cementeras ända tills det är dags att lura i myndigheterna att plocka ut pensionen.
  När denna 17-åring blir utsläppt ur svängdörrs-hotell-förvaret efter 2 år, så kommer han att hävda att 17års-åldern fortfarande gäller. Jaha, OK då, blir svaret från samhället…Suck !

 9. Om han fälls för mordet så blir det väl omhändertagande på något LVU hem. ”Barnet” i vänster vakabulären är nog ute på gatan ganska är nog ute på gatan ganska snart.

 10. Om inte polisen var måltavla är det verkligen mycket mer oroande. Det innebär att vem som helst kan bli skjuten när som helst i Sverige.
  Man kanske skulle köpa sig en skottsäker väst och en militärhjälm. Kan man dra av det på deklarationen om man cyklar till jobbet med västen och hjälmen?

 11. Den blöta filten dras över i allt snabbare takt av de goda: Polisen var ganska nyutbildad, han åkte elmoped, det har skjutits förr i området, Arbetarskyddstyrelsen utreder om det är arbetsplatsolycka och om polisen måste avstå från ingripande när det är farligt, skotten var inte avsedda att vara farliga, tänkta för någon annan, fyrverkeripjäserna var inte avsedda att fira – de bara small av, SVT har hittat en hucklekvinna som fördömer, Teamet Löfven/Morgan har lovat så mycket att krossa men det tar tio år till – men det här är inte OK, den som sköt är ung och måste få stora fängelserabatter och kan inte utvisas då han är rädd för att komma hem, han har haft det svårt tidigare genom att polisen måst ingripa, vi törs inte tala med två miljoner som röstar på SD,

  Tack och lov så kan vi nu ägna helsidor och förstanyheter i statsunderstödda tidningar och i SVT/SR åt Ebba Busch. Givetvis då utelämna den idiotiska lagstiftningen i Sverige att sanning kan vara förtal.

 12. MEN VA FAN !!!!!kolla Aftonbladets Rubrik 17 åring anhållen ”inte troligt att Polisen var målet” Vad tror ni ”straffet blir efter den rubriksättningen????? tack Erik Nordh Du krattade manegen till försvaret Dagspressen tog vid Det kommer väl sluta som en ”olyckshändelse” stollen som skrev om ”Arbetsplatsolycka ” får väl rätt? fy fan jag Kokar känns som jag kommer bli rätt full i kväll detta kan inte vara sant Får man skriva så här mitt i en utredning?? Sparka Erik nordh omedelbart

 13. Klart att mördaren är en utlänningen, det begriper väl vanenda människa som fortfarande förmår tänka någorlunda fritt.
  Han bör dömas till döden, dessto snarare dessto bättre!

 14. Oftast är det 17-åringar men de ska väl kunna undersökas om verklig identitet och ålder får man hoppas.

Kommentera