Moderatledaren Kristersson ger upp försöken att bilda regering

REGERINGSKRISEN. Det finns inte några parlamentariska förutsättningar för att bilda en borgerlig regering, säger M-ledaren Ulf Kristersson på en pressträff. Kristersson har därför lämnat tillbaka sonderingsuppdraget till talmannen, säger han. Det är nu upp till talmannen att bestämma om en statsministeromröstning ska hållas på måndag eller om han ska lämna över uppdraget att sondera möjligheterna att forma en regering till någon annan.

Ulf Kristersson Bild: News Oresund CC by

Kristersson säger att det fram till i går fanns oklarheter kring de 175 mandaten, men att besked från enskilda riksdagsledamöter gjort att han nu drar slutsatsen att en ny regering kommer att röstas ned.

Samtidigt säger Kristersson att han och Ebba Busch (KD) under de senaste två dagarna har fört bra samtal med Liberalerna och Sverigedemokraterna om de sakpolitiska frågorna.

– Utsikterna om att komma överens om viktiga reformer både var och är goda, säger han och tillägger: – Efter de här inledande samtalen finns en sakpolitisk gemenskap som ger förutsättningar för en en bra regering.

I tisdags fick Kristersson i uppdrag av riksdagens talman Andreas Norlén att sondera möjligheterna för att bilda en ny regering. Senast i morgon, fredag, ska han rapportera till talmannen om han har lyckats att samla ett tillräckligt stort underlag eller inte.

-Pettersson säger att vi kan lika gärna köra med övergångsregering till det ordinarie valet. Tiden går och ett extraval känns mindre angeläget desto närmare det ordinarie valet den 11 september 2022.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Moderatledaren Kristersson ger upp försöken att bilda regering

  1. Det var väldigt märkligt. Röstning är ju sista prövningen och ska inte hindras av att man tror om en enda röst. Varför inte ge demokratin chansen, partipiskorna borde inte vara så totalitära. Vad händer i riksdagen egentligen. Är det något skumt bakom kulisserna, som styr händelseutvecklingen? Eller så förstår jag inte vad jag hör och ser.

  2. Vilken fegis han är! Det är väl bara att försöka? Rösta och se vad som händer! Men näää, han ger upp utan att kämpa ens… vem vill rösta på den fegisen i framtiden???

    • Håller med! Han har inte gjort tillräckligt, när det är så lite som fattas.

  3. det är bara att gå till nyval det är väl inget att tveka om..
    det är aldeles för stora idioter i riksdagen..
    när man börjar skjuta snutarna då är taket nått.
    den föra skärnan var väl arklöv om idioten löven får sin vilja igenom så släpper han väl ut den så det blir brist på poliser snart

  4. Så är vi då tillbaka till 2018 igen, men låt oss tumma på att det är sista gången och att 2022 blir det val då svenskarna lägger rätt sedlar i valurnorna, för en ljusnande framtid.

    Om icke detta händer, då är det för sent för att återupprätta nationen Sverige och vi blir oåterkalleligen Absurdistan den första de onämnbara annekterat.

  5. Var är demokratin då det svenska folket förmodligen kommer att uteslutas vid beslut om den kommande regeringen. Tydligen ska det bli som tidigare med talmanrundor! Ett extraval hade givit politikerna folkets synpunker på den förda politiken, och vad de skulle satsa på vid ordinarie val. Nu får vi säkert tillbaka den numera för tredje gången avfärdade Stefan Löfven? Vi får m.a.o. tillbaka samma ”för Sverige destruktiva” regering?

  6. Det borde väl ände finnas en teoretisk möjlighet att det finns någon C-partist som vågar trotsa partipiskan? Men det kanske är risken att inte få igenom budgetproppen som får Kristersson att kissa på sig och inte ens försöka…

  7. Någon hade väl kunnat låsa in en (S), (C) eller (MP)-riksdagsman på en toalett i riksdagshuset när omröstningen om Kristersson nalkades i kammaren.

Kommentera