Sveriges Radios reporter var opartisk visare en granskning gjord av Sveriges Radio

MEDIA & SKATTER. Det skattefinansierade Sveriges Radio Ekot har gjort en intern utredning av den reporter som gjorde reportage om en misstänkt islamist som hon hade en relation med. Granskningen visar att de inslag som publicerades var sakliga och opartiska.

Ekots chef Klas Wolf-Watz
Foto: Mikael Grönberg, Sveriges Radio

– Vi har gått igenom inslagen, själva publicistiken – det som finns i inslagen – och när det gäller opartiskheten så ser vi att de motsvarar de formella krav vi har på våra inslag, säger Klas Wolf-Watz, chef på Ekot, till Sveriges Radio.

Efter internutredningen ska Ekot nu ändra sina rutiner. Utredningen föreslår att man bland annat ska se över hur reportrar jobbar ensamma vid svåra journalistiska jobb och en arbetsgrupp ska tillsättas för att ta fram nya rutiner.

Fallet har fått stor uppmärksamhet. Det var i maj som det avslöjades att reportern hade en relation med mannen som hon skulle granska och att han stod skriven hos reporterns mamma.

-Pettersson säger att om inslagen gjorda av Sanna Drysén är opartiska är kraven väldigt lågt ställda eller också är Ekots chef islamist.

***

TIDIGARE 2021-05-06. Har Sveriges Radio någon trovärdighet kvar?

ISLAM & MEDIA. Igår fick vi veta att en av Sveriges Radios reportrar inledde en privat relation med Raad al-Duhan som Säpo och regeringen klassat som ett islamistiskt säkerhetshot. Anna Gullberg, chefredaktör på Gefle Dagblad blev mordhotad av Duhan vilket han dömdes för.

Anna Gullberg mordhotades av Raad al-Duhan som Säpo och regeringen vill utvisa för att han är en säkerhetsrisk. Raad al-Duhan är trots detta kvar i landet.

Ekochefen Klas Wolf-Watz kände till detta sedan september 2020 men gick inte ut med det offentligt förrän i går när det blev offentligt genom Doku.

Hur hade Sveriges Radio och övriga MSM-media reagerat om reportern inlett ett förhållande med en dömd nazist? Hade Ekochefen låtit detta passera i tysthet tills någon avslöjade det?

Ekochefen Klas Wolf-Watz står också i SVT och säger att han har fullt förtroende för reportagen gjorda av sambon till islamister. Public Service med en skattebudget på 8700 miljoner granskar sig själva och kommer fram till att de gjort allt rätt.

Har islamister och miljöpartister en måttstock och nazister och Sverigedemokrater en annan?

Vi hör nästan dagligen om att regeringen med justitieminister Morgan Johansson (S) i täten vill förbjuda medlemskap i ”rasistiska” organisationer och då menas ”högerextremism”.

Men problemet med att islamistiska diktaturer som Saudiarabien finansierar muslimska friskolor och moskéer i Sverige har regeringen inte ens börjat ta i. Trots att detta problem är betydligt större och farligare.

Om det varit nazister som drev kyrkor, skolor och förskolor eller högerextrema regimer som finansierade dem är jag övertygad om problemen hade varit lösta för länge sen.

Är islamister fridlysta?

S lovar att samarbeta med Sveriges Muslimska råd

***

TIDIGARE 2021-05-05. Sveriges Radios reporter inledde relation med islamistiskt säkerhetshot

ISLAM. En journalist, Sanna Drysén, vid Sveriges Radios Ekoredaktion som återkommande har granskat fallen med de islamister som ska utvisas på grund av säkerhetshot inledde en privat relation med en av dem, Gävleimamen Abu Raads son, Raad Al-Duhan. Han är numera även skriven hos journalistens mamma. – Så fort jag fick reda på att redaktionens integritet kunde ifrågasättas agerade jag, säger Ekochefen Klas Wolf-Watz till Doku.

Raad Al-Duhan och Sanna Drysén. Foto: Sveriges Radio.

Under 2019 togs sex personer i förvar med stöd av lagen om särskild utlänningskontroll. Efter överklaganden beslutade regeringen att utvisa samtliga sex. Migrationsverket, Säkerhetspolisen, Migrationsöverdomstolen och regeringen ansåg att de utgör hot mot rikets säkerhet. En av dem var Gävleimamen Riyad Abdulkarim Jassim (Abo Raad). En annan var hans son, Raad Riyad Abdulkarim Al-Duhan (Raad Al-Duhan). Båda är irakiska medborgare som har förvägrats svenskt medborgarskap.

Efter regeringens beslut har en av de sex, Vetenskapsskolans förre ägare, Abdel Nasser El Nadi, självmant lämnat Sverige. Övriga fem är tills vidare kvar på grund av verkställighetshinder och är underkastade anmälningsplikt hos polisen.

Under hösten 2019 publicerade Ekot vid Sveriges Radio ett drygt femtontal reportage om handläggningen av ärendena enligt lagen. Inslagen gjordes huvudsakligen av en och samma journalist. Reportagen bestod i allt väsentligt av kritik mot Säkerhetspolisen och övriga myndigheter och mot bristande transparens i tillämpningen av lagen.

Läs vidare på Doku…

-Pettersson är inte förvånad, och än mindre förvånad över att Ekochefen Klas kochefen Klas Wolf-Watz fortfarande tycker att reportage är relevanta och finns kvar på nätet. Klas Wolf-Watz anser också att ärendet är ett personalärende!

Reportern har slutat på egen begäran.

Om Abo Raad och hans son på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168M

10 thoughts on “Sveriges Radios reporter var opartisk visare en granskning gjord av Sveriges Radio

 1. Att regeringen är så tafatta när det gäller islam kan kanske beror på att majoriteten i regeringen sympatiserar med islam och av den anledningen inte heller har någon anledning att agera. För en sak är säker och det är helt omöjligt att regeringen skulle ha missat alla terrordåd som utförs runt om i världen, så dom är mycket väl informerade om vad islamister är kapabla till och islamisterna gör heller inget för att dölja deras mål, så har man missat det då LJUGER MAN frågan jag ställer mig är varför är det ingen som ställer regeringen mot väggen och konfrontera dom där man kräver svar på deras tafatta sätt när dom mycket väl är medvetna om deras agenda.
  Det finns ju dokument på uppgörelsen med muslimska brödraskapet men jag har aldrig hört någon politiker ens nämna det i någon debatt eller något annat tillfälle. Men det man hör gång på gång från Stefan löven är hans eviga tjat om SD och deras historia och just det SD’s historia men själv ser han inget fel i att finansierar grupper som är terro stämplade av många länder i världen. Om inte det är dubbelmoral ja då har jag ingen aning om vad det ordet står för.

 2. Sverige är fantastiskt, här får vissa sitta och utreda sig själva, polisen en annan.

 3. Hur länge ska man kunna ljuga för svenska folket. Vi blir lurade blåsta av en totalt ansvarsbefriad överhet. Det är så man beter sig som en överhet som ser ner på ett svagt folk som måste uppfostras. Som inte klarar av ett beslut. Som att rösta ens utan måste uppfostras inför varje val. Värst är SVT en media som har anställt medarbetare efter politiska ideologier. 68 vänstern tog över Sveriges Radio för 40-50 år sedan. Sen skyddar man varandra. Nu igen kapten utan båt tjänstemannaansvaret saknas. Man går utanför lagar. Äldre mobbas ut. Den rätta tron gäller som är på gränsen till kommunism. Medarbetarna med rätta tron får sina barn anställda som tack för ett bra arbete. Det röstade moderaterna för.

 4. Utredningen föreslår att man bland annat ska se över hur reportrar jobbar ensamma vid svåra journalistiska jobb och en arbetsgrupp ska tillsättas för att ta fram nya rutiner.

  Det är humor på Monthy Python nivå. Vilka journalister och vad menas med svåra jobb, varför en utredning om att dom inte kan sitt jobb ? Finns inga journalister kvar på den skattefinansierade median, finns en massa wannabee som tror att dom kan yrket journalism.

  Behövs absolut ingen utredning alls egentligen, ge alla sparken och anställ riktiga journalister och detta problem kommer aldrig att uppstå något mer

 5. Självklart har inte flickstackarn gjort något fel, hon blev ju kär i honom och då måste man respektera detta. Hon har säkert redan en unge med honom som hon nu får uppfostra ensam. Sedan att hennes reportage var vinklat till tusen märktes inte hos Socialistisk Radio eftersom ALLA deras reportage om kriminella kulturberikare har exakt samma upplägg som hennes hade så de kunde inte se skogen för alla träden.

 6. Som man frågar får man svar .
  Detta är en del av den Svenska PK sjukan.
  Försäkringskassan granskar sig själv .
  Polisen granskar sig själv
  Och ingen får granska politikerna .
  Som att sätta geten som trädgårdsmästare.

 7. Det är klart allah potentiella väljare skall strykas medhårs exakt som de gjorts sedan dag ett i vårt land.
  Ni har väl hört vår f.d. statsminister tala om allt gott han och partiet gjort för vårt land, och hur tror ni det skulle ske utan de väljare som så småningom skall tillföra multum dolares till landet.

Kommentera