Stefan Löfven hotar med att avgå innan han fått jobbet

REGERINGSKRISEN. Stefan Löfven är beredd att återkomma som statsminister. Det var beskedet efter hans möte med talmannen. – Jag är fortsatt redo att axla ansvaret för att tillsammans med andra konstruktiva krafter fortsätta leda landet framåt, sa Löfven på en pressträff efteråt.

Steget Efter, konstigt att flotten flyter…

Löfven kan tänka sig att tillträda som statsminister, även om han inte skulle vara säker på att han får stöd för sin budget. Skulle budgeten falla så tänker han dock inte sitta kvar.

Om den regering som jag då leder inte skulle få igenom budgeten, då avgår jag. Då lämnar jag. Det är det budskapet jag har lämnat till talmannen, säger Stefan Löfven.

-Pettersson säger att Löfven är rätt stöddig, ”om den regering som jag då leder inte skulle få igenom budgeten, då avgår jag. Då lämnar jag” det är som att hota med strejk under en anställningsintervju. Fick jag bestämma skulle han inte få jobbet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Stefan Löfven hotar med att avgå innan han fått jobbet

 1. Vad som än kommer ut av detta detta jönsande med talmansrundor, så
  ska nog dom som styrt landet mot katastrof känna sig säkra på en sak,
  och det är att väljarnas dom kommer att bli hård 2022,
  en försmak av det fick tok Annie Lööf i den senaste mätningen som kom idag.

  Man kan jävlas med väljarna till en viss gräns, men kanske har den DDR liknande
  Sosseregimen hunnit förbjuda fria val till dess?

 2. Att göra Sverige starkare och tryggare, som Löfven säger, är att göra samhället mer auktoritärt och sossetotalitärt. Inget dugg annat! Och att göra det mer ”robust, som han också säger, är att göra det mer grovt och rått och omänskligt.

 3. Om löven inte får igenom”sin” budget kommer han att avgå – igen!!!

  Lika bra att köra ett extraval på momangen. MP kommer att skita på sig. Och det är de som främst skall väck.

 4. Vad har Stefan Löfven gjort bättre det vette fan. Vi lever mer o mer med lånade pengar. Som blivande pensionär får man hoppas att bilen håller ihop så länge som möjligt. Elbil är en drömbil. Hur ska man ha råd med det på en svensk pension. Det är en omöjlighet blir väl en Biltema cykel. Bland världens högsta skatter och pengarna räcker inte till för staten helt fantastiskt. Vi behöver en regering som ser över utgifterna. Börja med bidragssystemet stoppa invandringen och får ner brottsligheten. Och satsar på svenskar utan att ljuga. Har inte hört en politiker som inte ljuger och ljuger dom inte så snackar dom runt som värsta bilförsäljare. Och hotet är SD som vill göra Sverige bättre. Vad det nu kan vara för hot som är värre än Annie Lööf.

 5. fortsätta leda landet framåt, sa Löfven
  Låter jätte bra. Ska fattigpensionärer slippa plocka tomburkar för att få mat. Kommer en ensamstående mamma med barn och jobbar i vården, så pass bra betalt att hon kan åka iväg med barnen på en semesterresa, inhandla kläder och slippa äta korv och pannkaka. Nej, det är inte vad Löfvén kallar för att leda landet framåt. Det är att importera nya bidragsmottagare med de pengar som skulle gått till pensionärerna som letar burka, till de pensionärer som lever hemlösa eller den ensamma mamman. Sverige som en gång var bland de rikaste länderna på jorden, men det raserades med först 8 år med moderatledd regering, sedan 7 år med socialdemokratiskt styre. Man blir liksom lite förbannad.

 6. Alla är nu rädda när han kommer med sådana hot. Landet kommer ju att förintas om han skulle försvinna.
  Människan har ju en sjuklig övertro på sig själv

 7. ”hot” att avgå? Jag ser det snarare som ett löfte. Fast jag litar inte på Stefan Löfvéns löften.

 8. Leda landet mot nya framgångar säger jubelåsnan. Jag kan vara utan hans framgångar. En som inte ser något komma och är naiv är total olämplig som statsminister.

 9. Återigen visar sosseledaren Steffe sin och partiets rätta sida, hota för att få sitta kvar, inte en tanke på vad han utsätter landet för.
  Det enda rätta hade varit avgå och extraval. nu blir det ett kakalorum i höst igen i det som skall vara parlamentarismens högborg, men som övergått till att bli en lekstuga.

 10. När man röstat igenom ”fel” budget tidigare sa han också att han skulle avgå och hotade med nyval. Det blev inget med det. Tomt hot?

Kommentera