Äldre portades i hemlighet från sjukhusvård

SJUKVÅRD. Läkare på flera olika vårdcentraler i Skåne fattade hemliga coronabeslut om att äldre människor inte skulle skulle få hjärt- och lungräddning eller intensivvård om de blev dåliga, skriver HD/Sydsvenskan, tyvärr bakom betalvägg.

Socialminister Annika Strandhäll (S) i Aftonbladet april 2018.

Höga tjänstemän på Region Skåne visste i flera månader att äldre i hemlighet var portade från sjukhusvård under pandemin. Ändå stoppades det inte. Fortfarande kan många skåningar ha beslut i sina journaler som de inte känner till.

Många skåningar kan fortfarande ha beslut i sina journaler om att de inte ska få hjärt- och lungräddning eller intensivvård om de blir sjuka – utan att de själva eller anhöriga känner till det.

En läkare i Bjärred har fattat beslut om att neka patienter vård under pandemin. Beslutet fattades utan patienternas och deras anhörigas vetskap.

Sammanlagt fattade doktor Munira Al-Saadi, chef på vårdcentralen Sundets läkargrupp i Bjärred, beslut om 180 patienter, enligt läkaren själv.

Om en patient är svårt sjuk kan vården av patienten begränsas. Orsaken till detta kan vara flera: sjukdomen kan vara obotlig, patienten klarar inte intensivvård eller så kan patienten tacka nej till vård. Men beslut om behandlingsbegränsningar ska alltid fattas i samråd med patienten och anhöriga, enligt Socialstyrelsens föreskrifter.

Jeander

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Äldre portades i hemlighet från sjukhusvård

 1. Ja, gamlingarna är bara t besvär. De började
  arbeta i övre tonåren. Ingen VAB eller annan
  hjälp.De betalade troget allt högre skatter. Nu är
  de gamla, ofta med skandalpensioner. De o tidigare
  generationer har byggt dagens Sverige. Undrar
  om dagens unga o medelålders är lika lättlurade.
  Arma land.

 2. Om man skall tro HD,var detta påbud gällande inom hela Region Skåne.
  Orsaken till att det på nytt kommer upp är,att en kvinna som miste sin fader p.g.a. nekad vård,anmält fallet till IVO.
  Min första tanke var hur många av oss inhemska,har nu fått lämna i förtid för att deras Importer,skulle prioriteras och beredas plats inom Intensivvården ??

  • Stenbock!
   Näppeligen påbud, men möjligen praxis, för det finns ingen nu levande svensk ämbetsman som skulle ha kurage att skriva ett sådant påbud.

   • Förlåt ”grebom5”,Stenbocks ordval har med sin ålder att göra !!
    Tror inte ditt ord ”praxis” var uppfunnit,vid min skolgång ! 😉
    I övrigt instämmer jag…..

  • När jag ser Strandhäll dyker en tanke upp, hon ser ju inte oäven ut. Är de med gott utseende mindre begåvade, men då kommer jag att tänka på Steffe, det stämmer inte för då skulle de vi kalla fula, vara mycket kloka.

   • Tänk om, våra skarpaste hjärnor med solid
    utbildning valde att bli politiker!!! Rejäl lön
    o förmåner. Men inga sido komster ( sitta i
    ett otaliga styrelser , inte syssla m nepotism etc) Om de missköter sig rejäla åtgärder.
    Tänk om…… Arma land

 3. Om äldre svenskar nekas vård kommer folkutbytet att gå snabbare. Allt enligt plan?

 4. Detta är inget nytt, dessa beslut togs början av pandemin. Jag tror att HD har ont om dåliga nyheter så de får köra sina gamla i repris…
  Sedan att det är olagligt, vilken myndighet i landet idag går det att lita på??? Nä, man får själv hålla koll på allt om man inte vill bli överkörd av myndigheterna…

  • Kurt!
   Förstår vad du menar men enligt vetenskapen så fanns inte Ättestupan, så hjärtlösa var de inte mot sina gamla. Däremot fanns det säkert en och annan gammal på den tiden – över 50 år – som tog sitt eget liv på grund av ålderskrämpor.

 5. En av de onämnbara som hade kapital nog att starta en Vårdcentral fastän han hals över huvud hade blivit tvungen att fly, tillämpar naturligtvis vad han lärt sig hemifrån.

  • Och moder Svea står med lång näsa igen. Men att inte vår regering vill se vad som pågår, kallas bistånd.

Kommentera