Stefan Löfven (S): Jag är beredd att göra allt jag kan för att ta Sverige framåt

Från Stefan Löfvens Facebook:

Vi befinner oss just nu i ett mycket svårt politiskt läge efter att Vänsterpartiet gjort gemensam sak med de högerkonservativa, med Sverigedemokraterna i spetsen, och röstat bort regeringen – utan en plan för hur Sverige ska styras framöver och utan ett gemensamt regeringsalternativ.

Stefan Löfven. Bild från Facebook

I går gav Centerpartiet och Annie Lööf besked om att de öppnar för att omförhandla Januariavtalet och stryka punkten om fri hyressättning i nyproduktion. Det är ett besked jag och regeringen välkomnat. Nu finns det ett förslag på lösning på bordet och då är det viktigt att alla partier tar ansvar. Jag hoppas att Liberalerna tar midsommarhelgen på sig och funderar igenom det här noga.

Liberalerna har aviserat att de inte kommer att omförhandla Januariavtalet och om de inte ändrar sig ökar dessvärre risken att vi går mot extra val.

Enligt grundlagen, utifrån läget vi befinner oss i efter att regeringen blivit bortröstad, finns två alternativ. Det ena är att en ny regeringsbildning tar vid, under talmannens ledning. Men det är samma riksdag med samma mandatfördelning som den som samlades efter valet 2018. Då det tog fyra månader att bilda regering.

Det andra alternativet är extra val, som i så fall ska genomföras inom tre månader. Vilken som är den bästa vägen framåt för Sverige är inget beslut som regeringen fattar lättvindigt utan är något som vi måste begrunda noga. Det pågår givetvis många olika typer av samtal och möten för att hitta lösningar och kompromisser som kan ta vårt land framåt och ur den politiska kris vi nu befinner oss i. Oavsett vad som nu sker står mitt parti och jag fortsatt till förfogande för att tillsammans med andra axla ansvaret att leda landet.

Jag är beredd att göra allt jag kan för att ta Sverige framåt.

Stefan Löfven

-Pettersson läser att Löfven ”är beredd att göra allt jag kan för att ta Sverige framåt”, men i att göra allt skriver statsministern inget om att avgå…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

46 thoughts on “Stefan Löfven (S): Jag är beredd att göra allt jag kan för att ta Sverige framåt

 1. Det är denna gubbe som har ansvaret över alla brott som sker/skett i Sverige:
  VÅLDTÄKTER
  MORD
  BRÄNDER
  NARKOTIKABROTT
  MISSHANDEL
  BEDRÄGERI
  STÖLDER
  TORTYR
  PEDOFILI
  FÖRNEDRINGSVÅLD
  m.m. m.m.

  Han ÄR en landsförrädare och kommer gå till historien, som den som förstörde Sverige. 🤬

  Varför vill DU din familj så illa, varför röstar du på Socialdemokraterna!?

 2. Jag tycker han tagit oss tillräckligt framåt…..
  DET RÄCKER NU. 👎👎👎👎👎👎

 3. Stefan Löfven (S): Jag är beredd att göra allt jag kan för att inte få sparken.

 4. Moberg tog livet av sig, varför då?
  Jag lever och har inga sådana planer.
  Jag är ingen romantiker som tror att andra har så rätt, heller ingen som lyssnar på konstiga teorier. Utan försöker att tänka utefter mina intressen.
  Nu skall jag äta sill, potatis, gräslök och sallad.
  Trevlig midsommar önskar jag er.

 5. Från Stefan Löfvens Facebook: ”Vi befinner oss just nu i ett mycket svårt politiskt läge efter att Vänsterpartiet gjort gemensam sak med de högerkonservativa, med Sverigedemokraterna i spetsen, och röstat bort regeringen – utan en plan för hur Sverige ska styras framöver och utan ett gemensamt regeringsalternativ”. Vilket struntprat från den tre gånger avfärdade s.k. statsministern! Han har ju representerat den genom tiderna absolut sämsta och den mest misslyckade regering någonsin? Vi har inte upplevt sämre sedan Reinfeldts regering. Det är dags för oppositionen att visa för den svenska allmänheten misslyckanden samt kostnader för dessa. Det sista var väl att skuldsätta svenska folket genomatt godkänna stödet till de södra EU-länderna. Detta beslut togs av en riksdag med endast ett fåtal närvarande (var det endast 55 st som beslutade detta)?Hur kan detta beslut vara ett demokratiskt beslut? Det stadgas att vi har 349 ledamöter (RF 3:2)? Hur fanken kan man besluta ex. stödet utan de 349 ledamöterna? Detta beslut måste rivas upp. I övrigt skulle jag vilja veta om de överhuvud taget har lyckats med någonting? Sedan har Stefan Löfven fräckheten att säga: ”Jag är beredd att göra allt jag kan för att ta Sverige framåt”. Fy tusan – ska vi verkligen behöva lida fler år med denna usla regering?

  • Ja just den tonen,att ni klarar er inte utan mig.
   Jag gör ju allt för er,ni kommer inte att klara er utan mig….
   Nu måste vi föreställa oss att denne nolla,a l d r i g själv skulle kunnat uttrycka sig,på så utförligt vis.
   Hans ordförråd inskränker sig till ”lite längre fram” o. ”utmaningar” ….
   Möjligen är det hans talskrivare,som är rädd att bli arbetslös ?

 6. Hur kan Löfven stå i Bryssel och klaga på Ungern? Han är inte längre statsminister. Han är avsatt. Han kan inte för svenska folkets talan.

  • Löfven är statsminister med de vanliga befogenheterna till måndag kl.23.59. Oavsett om det blir extraval eller talmansrundor så kommer det vara Löfvens regering som styr fram tills dess att en ny statsminister kan utses. Blir det talmansrundor kallas styret för övergångsregering.

   • Jag vet formalia. Men han svenska folket har genom riksdagen sagt att vi har inte förtroende för dig som statsminister. Då borde han i varje fall hålla truten i Bryssel och inte klaga på Ungern på svenskarnas vägnar.
    .

   • Jag svarade på det du skrev ”Hur kan Löfven stå i Bryssel och klaga på Ungern? Han är inte längre statsminister. Han är avsatt. Han kan inte för svenska folkets talan”

    Om du vet formalia borde du inte skriva som du gjorde utan uttrycka dig annorlunda.

 7. För många år sedan läste jag en bok som påstods innehålla interna samtal från Adolf själv,och hans inre krets i Rikskanzliet och Örn-nästet i Bayern.
  Trodde aldrig jag skulle få återse dessa ord ,nästan exakt återgivna i Lövens FB-inlägg.
  Undrar vad det är för talskrivare han nyttjar ? Verkar ju vara en Nazist när han plagierar GRÖFAZ. (Gröste Feldherr aller Zeit)

 8. Nu ljög han igen

  Hämta Outlook för Android

  ________________________________

 9. Varför vill han ta Sverige framåt nu när det inte har hänt på de tidigare 7 åren?🤔

 10. Risken för ett extraval säger jubelåsnan jag ser det istället som en möjlighet till en räddning av Sverige.

 11. Jag skulle hellre ta oss tillbaka några år.
  Det är rödskrikan som tvingar oss framåt.

 12. I min värld tolkar jag det, som att kratta gångarna för ännu mer Islamskt inflytande i Sverige. Förmodligen fortsatt svek mot de, som varit svenska skattebetalare i generationer. Minst hälften av S väljare borde redan förstått det.

 13. På en arbetsplats råder inte demokrati. Utan arbetsgivaren har makten så enkelt är det. Riksdagen är politikernas arbetsplats. Där råder inte demokrati utan folket är arbetsgivare. Försöker en arbetare strejka då blir det påföljd. Varför blir det inte det påföljder för politikerna började egentligen med Bengt Westerberg. Ni ska veta att den familjen var nog Södertäljes värsta arbetsgivare. Där gjorde man inte som man själv vill. Var inne i affären dom hade i centrum och skulle flytta en köpmansdisk som flyttgubbe. Aldrig blivit så förnedrad som vi blev av syskonen Westerberg. Så det handlar nog om läskig o farlig komplex o hat mot folket. Bara titta på Bildt som elevrådsledare eller Annie Lööf. Löfven han var väl för fin för att vara svetsare. Det är väl bara för talmannen att att ryta i han basar väl för riksdagen. Dimarca skulle väl bara ha kastats ut. Det är en arbetsplats med folket som arbetsledare.

 14. ” Så länge de politiska lägren förnekar varandras existensberättigande, finns ingen grund för något stabilt politiskt bygge.”
  Detta skriver i Bulletin, Jakob Heidbrink Docent i juridik och lektor vid Handelshögskolan i Göteborg
  Läs och begrunda!

  • Bulletin har en agenda, jag har min egen.
   Alla opinionsbildare tar jag med en nypa salt.
   Till syvende och sist ser jag till mitt eget bästa.
   Det gör inte Bulletin, Aftonbladet, Pettersson osv de behöver inte ha fel, men de gör troligen som jag, ser till sina egna intressen.

   • Såg Pettersson till sitt eget bästa skulle jag inte driva en blogg. Det har kostat åtskilliga polisför och besök i tings och hovrätter, böter, skadestånd, mordhot och andra besvär men det har blivit bättre och är rätt kul.

    Böterna m.m. har jag fått hjälp med av snälla bloggläsare och det tackar jag för, men det kostade mycket arbetstid förut. Nu är jag pensionär.

   • Pettersson
    Jag tror verkligen inte att du driver bloggen för att tjäna pengar.
    Jag tror att driver bloggen för att det är ditt intresse att Sverige utvecklas åt det håll du vill.

 15. Han är som Honecker och ceaucescu och de andra lurarna
  Han såg det inte komma.
  Honecker åkte i Berlin och frågade varför det är så långa köer mot gränsen.
  Ceausescubstod förvirrad och tittade ner på gatan på en massa folk.
  Tjeckien.
  Rosengren talade när han trodde kameran var av. Han sa Norge den sista satellitstaten. Var felsägning. Skulle vara sverige

  • Tjeckien heter Tjeckoslovakien på den tid som du beskriver (Tjeckien fr o m 1993). Dessutom politiskt klimat i Östtyskland och Rumänien före 1989 var annorlunda än i Tjeckoslovakien. Jämförelsen med dagens Sverige passar knappast (”Han såg det inte komma”).

 16. Jag tror det kan bli nyval, han verkar tro att folket skulle rösta på honom. Han förstår inte att riksdagen äntligen gjort vad vi röstade in de för. Det spelar ingen roll om du röstat på M, V, KD, L eller SD, jag utgår ifrån att du som väljare inte önskade den regering vi fick… Det tog riksdagen tre år att rösta bort den, bättre sent än aldrig. Men nu hoppas jag att den f.d statsministern är så dum att han tror att han kan vinna på ett nyval…

 17. Han har ju för fan gjort allt för att sänka Sverige i djupet i flera
  års tid,det bästa som kan hända är att han försvinner för gott
  och sätt in Åkesson som statsminister så vi får ordning igen.

 18. Ha, S är beredda på att säga vad som helst för
  att stanna v makten. Lita inte på dem.Arma land

 19. Han är beredd att göra allt för att hanka sig kvar vid köttgrytorna. Sverige ska bli muslimskt.

  • Sverige bestämmer själva vad vi vill och vi behöver inte hjälp vare sig av araber eller andra utlänningar.

 20. Tanken är god men allt han kan har vi sett, det är inte mycket!

  Här regnar det!
  Men det gjorde det inte på en plats i Småland för 61 år sedan.
  Jag mötte min tillkommande i Stockholm numera Fjollträsk, hon var småländska, dansade som en älva och kärleken tog oss båda med storm.
  Hon läste till Sjuksköterska men det hjälpte inte då hon 58 år senare blev sjuk.
  Jag minns gången upp mot altarringen i Kalmar Domkyrka var lång många tankar, vad har jag gjort är det rätt. Det var en vinstlott jag drog då jag friade och fick ja.

  Glad Midsommar! till Er alla!

 21. Undrar om han lämnar in sin avskedsansökan på måndag Men jag är övertygad om att han inte kommer att göra det. Han kommer att hänga sig kvar i fingernaglarna, För makten är det avgörande.

 22. Vilken skämtare han är tomten Löfven. Har han någonsin haft en plan för Sverige? Han vill bara ha makt själv.

Kommentera