Elva män åtalas för våldsamt upplopp i Hjällbo

KULTURBELASTNINGAR. Elva män från två olika ”grupperingar” i Göteborg åtalas för det våldsamma upploppet i Hjällbo i maj, rapporterar Göteborgs-Posten.

Jeander

Åklagaren Fredrik Berglund säger till tidningen att han kommer att yrka på fängelse för samtliga. – De här personerna har tagit över det offentliga rummet och förvandlat torget till ett slagfält, säger Berglund.

Parallellt med utredningen om det våldsamma upploppet pågår en utredning om mordet på en 44-årig man som sköts till döds två dagar efter upploppet i vad som förmodas vara en hämndaktion. Det pågår också en utredning om de misshandelsbrott som utfördes på olika platser i Hjällbo under den helgen, skriver tidningen.

Annie Lööf (C) känner förakt för dem som säger sanningen men föraktar inte brottslingarna.

-Pettersson misstänker att Göteborgs-Posten eller något annat MSM-media kommer att publicera namnen av rädsla för att Annie Lööf ska uttala sitt förakt för dem som drar upp problemen med invandringen…

Nåväl, Göteborgs Tingsrätt målnummer B 9101-21 är de åtalade…

 • Abdul Ghafour Ali Khan, född 1996
 • Hussein Ali Khan, född 1994
 • Ahmad Farhad Khaled, född 1994
 • Jama Abdikhadar Jama, född 2001
 • Mohammed Semmo, född 1989
 • Ibrahim Simmo, född 1994
 • Omar Simmo, född 1987
 • Yousef Simmo, född 1997
 • Mohammed Öney, född 1990
 • Ahmed Abshir Bile, född 1998
 • Fevzi Öney, född 1970

Var och en av de åtalade har rätt till en egen försvarsadvokat som debiterar 1.425 kronor i timmen plus moms och betalas av staten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Elva män åtalas för våldsamt upplopp i Hjällbo

 1. Annie Lööfs gullgossar har tagit mellanösternkriget till Sverige. ”Importerar man mellanöstern får man mellanöstern”. Sveriges myndigheter har ju valt att det ska vara noll koll så vi tar in de flesta. Väljarna betalar. En bra investering kan vara nyval för 400 miljoner bara för att minst den summan bränner regeringen otaliga gånger innan nästa val till dåligt hållbar nytta för Sverige.

 2. Jag hade en fejkad kollision med en släkting i en av dessa släkter . Bilen som ”råkade bli påkörd” hade trasig växellåda och bilen som körde på var oxså trasig i motorn nyligen inköpt ,,trasig enligt annons ,, tursamt nog
  för dom inblandade skedde detta i en korsning med stor utförsbacke. dvs den ena trasiga bilen knuffades in i den andra trasiga bilen.. sånt här sker ofta och försäkringsbolag får bekosta en ”dålig affär” eller tvätta svarta pengar.. samtalet som personen gav var inget man kunde skriva ner i skadenoteringen för det var inga trevliga ord.. men det vart inga pengar denna gång för dom inblandade

 3. En sak förstår jag inte i den svenska mentaliteten. Varför släpper man in massa människor utan att veta vilka dom är. Sen när dom kommer så ställer man inga som helst krav. Man har inga krav på att leva i svensk kultur. Utan i ren godhet så låter man dom bi i egna stadsdelar. Som man kallar ghetton efter ett tag. Jag får inte ihop det. Sen börjar dom begå småbrott så gott som straffrihet dom förstod inte bättre dom är ju inte svenskar. Sen vill man utvisa dom som man inte vet vart dom kommer ifrån man vet inte deras rätta ålder eller namn. Dom går ju för fan inte utvisa. Vart ska man skicka dom. Man har ju gjort fel från början och man vill inte lära sig. Och dom politikerna kallar SD rasister o nazister. Som vill ha ordning o reda. Vad är det för fel på folk. Har Centern gjort upp med nazism o pedofili. Har sossarna gjort upp med nazismen. Man blundar o kräver av andra. Eller är det för att man har den här bakgrunden som man vill vara så god. Så man utrotar sina egna landsmän.

  Jag är försvenskad men jag kan inte ändra på mina gener o mentalitet. Så jag undrar.

  • Jag förstår mig heller inte på den svenska mentaliteten trots att jag är pursvensk. Men jag har alltid fått lägga ner möda på att försöka passa in, jag är inte särskilt kollektiv av mig.
   En anledning till ”den svenska mentaliteten” tror jag är alla år av sossestyre, människor fick förtroende när sossarna var i ledande ställning, det var ju folk av deras egen sort, åtminstone när det gäller industristäderna och bruksorterna. Problemet uppstod när akademikerna och 68-generationen, vilka hade helt andra ideal, tog sig in i administration och förvaltning och ändrade tonläget. Plötsligt var det mycket viktigare att vara internationell och solidarisk, i praktiken ingen solidaritet med sin egen gamla arbetarklass, den såg man väl närmast ner på, utan hellre tjusig solidaritet med allt som osade befrielserörelse, folkets kamp, förtryckta osv.
   Och gamla vanor sitter i. Min gamla mamma, f. 1920, hade röstat moderat i stort sett i hela sitt vuxna liv. Hon ogillade och insåg utvecklingen i Sverige i och med Reinfeldt men hon ville ändå av gammal vana rösta moderat.

 4. Om domstolen gör sitt jobb rätt så borde vi bli elva individer färre i Sverige.
  De skulle vinkas av av de softhjärtade damerna i V, C, MP, S och KD.

 5. ”Elva män” nu ju detta ingen sportblogg, men jag gillar sommar med fotbollslandslaget.
  1958 med Kurre var topp men 94 med Brolin och kompani var också kul.
  Nu är det också roligt att följa dem, alltid spännande.

  • Rädd”
   Han var inte bra nog att göra mål i finalen det gjorde Liedholm och Simonsson, vi fick stryk men bästa laget vann.

   • Att se Kurre dribbla var en fröjd, en annan dribblare som jag gillade var Lennart Backman.

 6. Nu blir det uppror bland de ”goda”. De som tycker att Sverige tillhör allah och att etniska svenskar inte har någon rätt till något!

 7. Varför skall kriminella babbar har försvarsadvokater? de har ju ändå aldrig gjort något……..!

 8. Ut.ut.jag vill inte ha dessa skitstövlar i Sverige..
  Måste bara vara något fel i derras knorr..då tänker jag på muhamed han som inte får till det
  Ponnsan med familj

 9. Troligt straff: 20 tim samhällstjänst (om en svensk gjort likadant hade det nog renderat 2 års fängelse).

  RÄTTSRÖTA????

 10. Försvarsadvokater ska arbeta pro bono… Eller enbart till självkostnadspris. Annars står det fritt för åtalade att betala själv för sin förmodligen bättre advokat.

 11. Några dagsböter à nästan ingenting då ingen av dem kan förväntas ha en taxerad inkomst.

 12. Ajdå, nu blir samhället sura på dem. Nu blir det indragen pizza och läsk på helgerna.

  För det lär ju knappast bli några riktiga straff med efterföljande utvisning av dessa guldklimpar – det är ju val nästa år och de måste ju få rösta rätt.

Kommentera