Ebba Busch: mobbningen måste ta slut

INRIKES. Det är ett märkligt läge i svensk politik just nu men det började redan 2010, skriver KD-ledaren Ebba Busch på Facebook. Hon skriver att flera partier då la mer fokus på vilka andra partier man inte ville samtala med och inte vilka åtgärder partierna ville införa.

Vänner,

Just nu kan man både höra och läsa om att Sverige har hamnat i ett märkligt läge, i och med måndagens misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven. Jag håller med om att läget är märkligt. Men det började inte med misstroendeförklaringen.

Faktum är att svensk politik har varit rörig – alldeles för rörig – ända sedan valet 2010. Det var då det började fokuseras på vilka man inte ville samtala med, snarare än på vad man ville åstadkomma. Mitt parti bidrog inledningsvis till den röran. Men vi var också det första parti som försökte ordna upp den.

Det var vi som fällde Decemberöverenskommelsen 2015. Vi gjorde allt som stod i vår makt för att få till en ny borgerlig regering 2018. Vi var först med att ta kontakt direkt med Sverigedemokraterna 2019 och därefter har vi även genomfört framgångsrika förhandlingar med Vänsterpartiet. Vi har visat att partier inte måste vara eniga för att vara konstruktiva. Låt mig vara kristallklar på en punkt: Jag har inte rätt att avgöra vilka partier som ska få inflytande i Sveriges riksdag. Den rätten tillkommer väljarna. Däremot är jag inte beredd att leda mitt parti in i vilken regering som helst. Men varje regering kommer behöva samtala och förhandla, öppet och respektfullt, med alla riksdagens partier. Alternativet är det läge vi ser nu, med parlamentariskt Svarte Petter-spel. Och det är inte värdigt Sveriges hundraåriga demokrati.

Stefan Löfvens regeringsunderlag har fallit samman. Liberalerna har klart och tydligt sagt att för deras del är Januariöverenskommelsen överspelad och att de vill se en borgerlig regering i Sverige. Jag välkomnar det beskedet. Jag har stor respekt för Nyamko Sabuni och har gott hopp om våra möjligheter att föra konstruktiva samtal, både där vi är överens och där våra bedömningar och värderingar skiljer sig åt.

SD håller alltjämt fast vid sin klara linje och att verka för ett nytt ledarskap för Sverige. Vi närmar oss en majoritet för maktskifte i Sverige. Det är ett styrkebesked inför en valrörelse, närhelst den blir. Men oavsett hur nästa regering ser ut – och jag hoppas att det är en borgerlig regering med tungt kristdemokratiskt inflytande – så kommer den regeringen inte kunna låtsas som om en fjärdedel av riksdagen inte existerar.

För Kristdemokraternas del så lovar jag att inget parti, och därmed heller inte några väljare, kommer portas från förhandlingsborden. Skolgårdsmobbandets tid ska avslutas. Inte bara på de faktiska skolgårdarna, utan även i Sveriges lagstiftande församling. Oavsett hur detta slutar så vet svenska folket var de har oss. Vi är ett alternativ för en ny riktning för Sverige. För återupprättad trygghet i hela landet och en välfärd man kan lita på.

Ebba Busch

-Pettersson menar att mobbningen började innan 2010. Det började när opinionsmätningar visade att det var en stor chans att Sverigedemokraterna skulle komma in i Sveriges Riksdag.

Sveriges nästan enade journalistkår gick till attack, SD-vänliga insändare togs inte in i tidningarna, en del tidningar förbjöd SD att annonsera, SVT bjöd in folk från olika partier för att diskutera SD:s politik men SD fick inte vara med. Mobbningen var total. Jag är förvånat att så många idag säger att de var emot den odemokratiska jakten på SD och dess sympatisörer, då för drygt tio år sedan var det inte många som syntes och hördes. Det har blivit bättre men är långt ifrån bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Ebba Busch: mobbningen måste ta slut

 1. Ebba, tillsammans med övriga i 7-klövern, på Pride-festivalen, räckte upp handen på frågan om vilka partiledare som INTE saknade Jimmie Åkesson (som inte var inbjuden)
  Hon vågade inte låta bli att mobba SD precis som de övriga.

 2. Finns bara en makt det är folkets makt. Men den gäller inte Socialdemokratin o Centern. Dom kan inte acceptera valresultat ens. Man mobbar ju till med medborgarna genom att kalla dom svagbegåvade som inte klarar av svåra beslut. Det har pågått så länge så det har blivit en sanning. Sen utesluter man 25% av svenska folket. Kan vara mer eller mindre dessutom hur mycket man nu litar på opinionsundersökningar. Roligast jaa jag skriver roligast är att det är dom partier som stod nazisterna närmast under andra världskriget som är dom största mobbarna. Ska vi ha ett Sverige kvar så måste sossarna bort. Dom har gjort sitt. Det tar sin tid men dom kommer att åka. Frågan är hur mycket hinner dom förstöra. Sverige är som Ebberöds bank. Vi åldras det är faktiskt helt normalt och vi blir inte heller äldre. Så Sverige är färdig byggt stäng gränserna det går.börja ta bort bidragen sen blir det inte intressant att bo kvar i Sverige. Då får vi ett fungerande samhälle. Men gränserna måste stängas på riktigt inte på lelle Morgans vis. Jag är så liten så jag får ljuga.

 3. Jag förstår inte vad hon menar med demokrati. Vi har ingen demokrati. Statsminister sa i TV att han inte tänker avgå utan han ska sy ihop en ny regering. Trots att regeringsformen är tydlig, har statsminister inte riksdagens stöd ska han avgå. Men det är mer än vad en socialdemokrat kan greppa.

 4. Dina sista ord beskriver verkligheten på ett bra sätt Pettersson. Anledningen till min proteströst på SD 2010.

 5. Hon har en bra utgångspunkt för att vara en respekterad politiker…men jag tänker inte rösta på henne 😉

 6. Det råder politisk förföljelse i Sverige, precis som i vilken diktatur som helst.

 7. Patetiskt med politiker som är sååå upprörda över mobbingen i skolorna. Sen utövar de än värre mobbing i riksdan. Vilka ärkepuckon.

 8. Ebba Busch är värd all respekt. Har alltid gillat Ebba och på det sätt som hon agerar som politiker och människa. Sara Skyttedal är en annan förnuftig kvinna inom KD, som också är värd all respekt.

  Att KD höjde sig i värdighet som parti genom fällande av DÖ 2015. Det ska de ha all heder av. Efter det, så har partiet varit den goda sakpolitiska motsatsen, till det enfaldigt, falska och egoistiska centerpartiet

  • Som sagt jag är verkligen inte centerpartist, men jag tycker att de gör som alla andra som kämpar för sin sak och sitt intresse. Så gör alla våra partier och därför respekterar jag dem.

   • Trodde faktiskt att politikernas och partiernas uppgift var att kämpa för de som röstar på dem och inte för saker som de mörkat och dolt för samma väljare. Så vakna upp ur din naiva fjortisvärld om att politiker tänker som du.

 9. Mobbing förekommer överallt där fria personer tycker att det finns en chans att säga sin mening. Hån och otrevligheter drabbar den fria människan som vågar yttra sig.

 10. Ebba är rätt vettig men då hon skriver ”jag hoppas att det är en borgerlig regering med tungt kristdemokratiskt inflytande.”
  Inflytande måste stå i paritet till mandaten i Riksdagen då är KD mindre än en tredjedel av SD och ålen från Maramö som håller en sådan hög profil är hälften så stor.

  En tillfällig Regering till 2022 kunde vara M, SD, C, KD och L det blir 204 mot 143 samt 2 vildar.
  Men se det kan inte ålen tänka sig, hon är i sin drömvärld för fin för att ens samtala med SD, endast vräka ur sig otidigheter.
  Efter valet -22 ser jag fram emot att vi slipper både L och MP samt att pedofilernas parti blir mindre än KD.

  • Ja det blir intressant att se OM ålen ngn vacker eler regnig dag får krypa till korset och respektera SD.
   Om inte är hon nog väldigt svag som människa.

  • Ja, synd att hon hela tiden skall förneka SD och V inflytande. De är också valda av delar av svenska folket.

  • ”Inflytande måste stå i paritet till mandaten i Riksdagen då är KD mindre än en tredjedel av SD och ålen från Maramö som håller en sådan hög profil är hälften så stor.”

   Ebba Bush har all rätt att hoppas vad hon vill. Jag tolkar det som att hon menar efter nästa val. Extra val eller ordinarie. Det går inte att förutsäga någon mandatfördelning. Du kanske har andra förhoppningar än Ebba. Du och jag får också ha egna åsikter. Det är ett fritt land vi lever i.

 11. Ja, östrogennissarna i skitregeringen är lika duktiga som de inkvoterade fåren på de så kallade myndigheterna. Tugga mask.

Kommentera