Stäng

Skyll inte på Emma…

KORRUPTION. Emma Carlsson Löfdahl, född 1970, var ordinarie riksdagsledamot för liberalerna från 2010 till 2019 och sedan mars 2019, politisk vilde. I mars 2019 avslöjades att hon hyrde en övernattningslägenhet som hennes man köpt i Stockholm efter att hon tillträtt som riksdagsledamot, hade hon köpt en egen lägenhet hade hon endast fått ersättning för den faktiska avgiften till bostadsrättföreningen. Nu hyrde hon av sin man och fick den högsta ersättningen från riksdagen som var c:a sex gånger den verkliga kostnaden.

Emma Carlsson Löfdahl. Bilden från Facebook

En förundersökningen inleddes men lades ned. Men det betyder inte att Emma Carlsson Löfdahl är oskyldig utan att regler och lagar är fel. Det ska inte gå att hyra en lägenhet av sin man för sex gånger högre pris än mannen betalar och låta skattebetalarna stå för detta. Dessutom måste möjligheterna för de riksdagsledamöter som inte arbetar att få fullt arvode tas bort.

Dock verkar intresset från riksdagens sida att göra slut på dessa möjligheter till korruption och extrapengar vara obefintligt.

Nåväl, i mars 2019 lämnade hon Liberalerna och har varit politisk vilde med 69.900 kronor i månaden sedan dess och det är tveksamt om damen arbetat alls.

Nu har Emma Carlsson Löfdahl och meddelar att hon lämnar riksdagen den 31 juli i år och eftersom hon under tiden fyllt 50 år så är hon berättigad till maximal inkomstgaranti i drygt 14 år, tills hon fyller 65. Sammanlagt handlar det om cirka 7,9 miljoner kronor eller runt 45.000 kronor i månaden.

Om hon lämnat riksdagsplatsen samtidigt som hon lämnade sitt parti hade hon haft inkomstgaranti i fem år.

Numera har Emma en gård i Ydre kommun, södra Östergötland, där har hon en gård och ett kafé där det alltid serveras räkmackor.

Apropå räkmackor så låter Emma Carlsson Löfdahl hälsa att hennes avhopp från riksdagen inte har något med inkomstgarantin att göra…

Om Emma Carlsson Löfdahl på bloggen…

Den stora frågan är inte Emmas ersättning utan varför inte riksdagen gör något åt korruptionen…

Socialdemokraten Veronica Palm född 1973, glider sedan 2015 omkring med riksdagens inkomstgaranti utan att arbeta. Bild från Twitter

Om Veronica Palm på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 reaktioner på “Skyll inte på Emma…

 1. Vilka as som skapat och använder sig av dessa kriminella förmåner som ombud för valmanskåren. Önskar allt detta kriminella patrask allt ont som går att få i detta livet.

 2. Detta vridna system att man ska få betalt från 50 år fram
  till pensioneringen, det måste en ny regering börja att ta itu med,
  det är inte vettigt att dom som mest slitit byxbaken i riksdagen
  ska få betalt från 50 års ålder medan kroppsarbetare får vänta
  in 65 årsdagen?

 3. Samma regler för Riksdagsmän, Högre statliga tjänstemän (politrucker) som för vilken annan arbetslös gräsrot som helst. Har för mig bl a Norge har detta.

  1. I Norge får varje parlamentariker en månadslön om de röstas bort i ett val. Därutöver kan de ansöka om två månaders lön. Alltså maximalt tre månadslöner, men ytterst få utnyttjar de två extra månaderna. Inställningen är att de 169 ledamöterna är landets elit och de skaffar sig nya jobb utan problem.

   Hur det är för dem som lämnar mitt i valperioderna vet ej.

 4. Ja inte finns några vi och dem, utan maximen ”allas lika värde” gäller för alla partier, utom för SD beroende på att de har fel värdegrund.

  Vilka anser ni tillhöra svenska politikers hyckleriförening?

 5. Dessa giriga korrumperade politiker som fixxat sina egna regler så de kan krama ut arbetsfria jätteinkomster. Förakt är allt de är värda.

 6. Tack för infon, när man läser detta och strax före läst dagens artikel på ledarsidorna.se om UD och utnämningar så inser man vidden av korruptionen i Sverige där utvalda och i många fall totala oduglingar tillåts parasitera på den svenska naiviteten och dess dumhet. Det behövs sannolikt något som liknar en revolution för att åstadkomma en förändring tillräckligt långtgående för att få stopp på detta rofferi från maktens olika korridorer.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: