Stäng

Får en finansminister ljuga hur mycket som helst?

INRIKES. ”Det är ett väldigt, väldigt allvarligt läge. Vi är mitt uppe i en pandemi och den värsta ekonomiska krisen sedan andra världskriget”, sa finansminister Magdalena Andersson (S) för fem dagar sedan, fredagen den 18 juni enligt Dagens Industri. Detta inför misstroendeomröstningen som skulle hållas i riksdagen på måndagen. Då gällde det att undvika att statsminister Stefan Löfven röstades bort.

En ljugande finansminister, Magdalena Andersson Pressbild Kristian Pohl Regeringskansliet

Idag låter det annorlunda ”I den här prognosen pekar vi på en ljusning i ekonomin”, säger finansminister Magdalena Andersson (S) under en presskonferens där hon presenterar regeringens nya makroprognos. Budskapet är att tillväxten revideras upp, arbetsmarknaden stärks och att vi har fortsatt starka statsfinanser.

BNP-tillväxten för 2021 spås bli 4,7 procent, vilken är en rejäl upprevidering från den tidigare prognosen på drygt 3 procent. För 2022 väntas tillväxten bli knappt 3 procent och 2023 runt 1,5 procent.

De offentliga finanserna väntas också bli starkare än prognosen som lades i våras till följd av upprevideringen av makroprognosen. Den offentliga sektors sparande väntas vara runt noll 2022 och visa överskott redan 2023. Den konsoliderade offentliga sektorns skuld väntas inte överstiga 40 procent under prognosperioden.

Pressmeddelande…

-Pettersson noterar att finansministerns prognoser ändrar sig efter socialdemokraternas behov, nu gäller det att rädda statsministerns och finansministerns jobb…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Får en finansminister ljuga hur mycket som helst?

 1. Sossar är födda till att ljuga..
  Äckligt folkslag När man pratar med en sosse blir man bemött som mindre vetande…

 2. Alla sossar ljuger. Hela partiet är uppbyggt på lögner från början till slut – men nu ska dom ut

 3. Ja nu blåses alla prognoser upp för att vi ska uppfatta den gamla regeringen som regeringsduglig, och givetvis är media med och
  hjälper till att blåsa upp det positiva,

  Men ingen Media uppfattade att Mikael Dumberg idiotförklarade
  Svenska folket som dumskallar som inget förstår, det har tydligen
  gått media helt förbi ? Och inte heller att ett högt kommunalråd i
  Malmö öppet Ljuger om att hon hyrt kommunala lokaler till en
  Romsk rättegång? det gäller att sålla så att bara rätt nyheter
  kommer ut!

 4. Vi måste ha i åtanke att det hon sa var före Steffes fall, nu efteråt blir ju alla prognoser ljusare.

 5. För en 30 – 40 år sedan sa någon politiker som jag inte kommer ihåg namnet på. Att svensken klarar inte av svåra beslut som behövs. Så därför krävs det starka politiker. Så var går gränsen mellan stark o ärlig eller en ljugande politiker. Nu var det dags för kaptenen igen o spy galla över mig. Har man inget tjänstemanna ansvar så var går gränsen mellan lögn o ärlig. Finns ingen gräns som politiker kan man säga vad som helst. Sen dessutom en media som inte granskar. Fel finns några som granskar tjejerna på Riks. Det är riktiga journalister men ska det behövas att ett parti startar en tv eller youtube kanal. För att få fram sanningen. Moderater o andra i sjuklövern dom sitter ju ihop i dom slutna rummens politik. Så dom kan inte kräva granskningar. För då granskar dom sig själva. Där har SD fördelen som inte får vara med.

 6. Sossarna har börjat sprida optimistiska siffror och prognoser, något sossar brukar göra inför ett val om de är i regeringsställning (efter valet kommer alla besparingarna och skattehöjningarna), är det nyval på gång?

 7. Det senaste talet skall ses mot att ett eventuellt extraval står för dörren . Skamlöst ljuga de är sossarnas paradoxen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: