Centerpolitiker döms till fem års fängelse för barnvåldtäkt m.m.

BROTTSLIGHET. Det blev fem års fängelse för centerpolitikern Erik Paulsson från Vimmerby som döms för bland annat våldtäkt mot barn, köp av sexuell tjänst, olaga hot och narkotikabrott. Paulsson döms till fängelse i fem år. Han döms för samtliga sex åtalspunkter men har bara erkänt köp av sexuell tjänst och narkotikabrott.

TIDIGARE 2021-04-30. Ännu en centerpartist häktad misstänkt för pedofili

BROTTSLIGHET. En politiker, Erik Paulsson (C) i Vimmerby kommun misstänks för upprepade fall av våldtäkt mot barn. Politikern häktades under fredagen. Han nekar till brott. – Jag bedömer utredningsläget som gott, säger åklagare Charlotte Genberg.

Erik Paulsson anhölls i tisdags och begärdes häktad på fredagsförmiddagen. Mannen misstänks för flera barnvåldtäkter samt grov fridskränkning. Brotten ska ha begåtts mot en person han har en nära relation till.

Våldtäkterna ska ha skett mellan 2012 och 2015. Den grova fridskränkningen ska ha skett från våren 2016 till anhållandet.

Vid 11-tiden på fredagen häktades politikern på sannolika skäl. Mannen är häktad med restriktioner. Åklagaren menar att det finns risk att den misstänkte undanröjer bevis och att den misstänkte avviker.

– Han är häktad på sannolika skäl för upprepade fall av våldtäkt mot barn och grov fridskränkning. Målsägande har han en nära relation till, säger åklagare Charlotte Genberg.

Hur bedömer du utredningsläget? – Jag bedömer det som gott. Nu följer sedvanliga utredningsåtgärder. Det blir förhör med vittnen i närheten och ytterligare förhör med målsägande. Vi ska även höra den misstänkte själv igen.

Åklagaren ska undersöka teknisk bevisning, säger hon. – Vi har tekniska beslag i form av datormaterial som vi ska undersöka närmare.

Politikern har haft flera förtroendeuppdrag i Vimmerby kommun. Han nekar till brott.

Dagens Vimmerby

Kalmar Tingsrätt Målnummer B 1596-21

-Pettersson säger att det verkar som centerpartisterna inte lyssnar på sin partiledare…

Räknar jag rätt är det 6:e centerpartisten som kopplas till pedofili. lite för mycket för att det ska vara enstaka dårar och tillfälligheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Centerpolitiker döms till fem års fängelse för barnvåldtäkt m.m.

 1. Ja att denne figur är en tragisk varelse, och det verkar vara
  många tragiska varelser i just Centerpartiet, och det mest
  tragiska är hon som leder partiet men inte lotsas om dessa
  snaskigheter, alltså samma varelse som skäller över en miljon
  röstberättigade för rasister för att dom röstar på SD?

 2. Nu får vi se om Åkesson tar upp det varje gång han nämner Centern eller Annie.
  Eller om den sortens retorik bara används av sossar och centerpartister.

Kommentera