Stäng

Dagens tankeställare 8

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 8

Mitt i det kataklystiska klimatinfernot, som brukade kallas värmebölja, kom jag att tänka på julfirandet. En fin västerländsk tradition. Men vågar man efterlysa en smula äkthet? Är det verkligen tvunget att gå omkring halva hösten och önska God Jul med tio minuters mellanrum? Och när det börjar kännas slitet, så får man dra till med En Riktigt, Riktigt God Jul.

Hur är det med de här Facebookgrupperna? När en ny medlem kommer med, så måste han eller hon absolut skriva ”Tack för insläppet”. Ett jävla tackande hit och dit. Och ”insläppet”, hehe. Lite småfräckt, ni ser väl att en annan hänger med?

Födelsedagar? Jämna år kan jag förstå, men däremellan: vad är det att stoja om att en vuxen människa fått ytterligare ett år på nacken? I våras fyllde jag år och brorsan gratulerade godmodigt på Facebook. Så jag hade inget annat val än att svara ”Håll käft, din sliskvänliga stalinist.”

(Ja, brorsan uppskattade humorn. Och nej, han är inte vänsterbliven.)

Rune Holmström

4 reaktioner på “Dagens tankeställare 8

 1. Fira?

  Barn kan man fira upp till tonåring, då de slutat tro på tomten?

  Moppedagen.
  Lätt MC.
  Bil.
  Bolaget.
  Giftermål?
  Pension(arbetsskadad innan?).

  Resten är bara kommersiellt skapat för att tömma våra plånböcker med hittepå firande.
  Halloween, black friday m.m.

  https://temadagar.se/kalender/

  Det brukar gå över när man blir äldre och förståndigare, (hmmm, kanske, tveksamt idag)?

 2. Vart tog födelsedagskalasen vägen vart tog sammankomster o firande vägen. Livet har blivit väldigt opersonligt med sociala medier. fria diskussioner blev hat istället. Har man inte den enda åsikten så ska man hatas bort. Modigt att våga skämta så med brorsan. Kallat han rasist nazist istället då hade det blivit mord på sociala medier. Vist har livet blivit fattigt med sociala medier. Mest för att partier som Socialdemokraterna o vänstern har accepterat att med hat styra människorna. Det är en form av diktatur att använda en plattform i sitt eget syfte. Samtidigt visar det på en inkompetens idé fattigdom när man styr med hat o lögner rena lögner. Vi har den lägsta invandringen när vi knappt aldrig har haft högre. Nu igen kaptenen. Dom har inget ansvar. Tjänstemannaansvar. Utan dom kan göra precis hur dom vill utan att ta något som helst ansvar. Utan sprida sitt eget hat mot svenskarna.

 3. Det har ingen betydelse hur arga en del är på hur sjukt landet blivit. Det hjälper inte att skriva arga inlägg. Donald Trump som alltid har bibeln med sig hyllade nyligen Billy Graham. ( hittas på på youtube) och mycket annat!!! Dem två mest kända svenskarna i historien håller inte på med småaktigheter som sport. Dem två mest kända svenskarna i historien är Emanuel Swedenborg ” heaven and hell” boken och Carl von Linne! VAKNA och tro inte allt ska förklaras ratchat!!!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: