Vincent Hellner döms till 18 års fängelse för knivmord

VÅLDSVÅGEN. Vincent Hellner, 22, döms av Göteborgs tingsrätt till 18 års fängelse för mord.

Vincent Hellner. Foto: Polisen

Vincent och flickvännen träffade av en slump på Ognjen Kostadinovic, 42, i ett bostadsområde i Backa på Hisingen i Göteborg en kväll i oktober. Ognjen hade gått ut för att slänga soporna. Mötet ledde till att 42-åringen dödades med flera knivhugg.

Tingsrätten har tidigare kommit fram till att den mordåtalade mannen utdelat de dödande knivhuggen. Han har också medgett att paret var ute efter att råna någon, för att få pengar till sitt missbruk.

Rätten gjorde en paus i väntan på resultatet av en rättspsykiatrisk undersökning av mannen. Utlåtandet från Rättsmedicinalverket konstaterade att mannen inte lider av en allvarlig psykisk störning. Därför döms han till fängelse.

Åklagaren hade yrkat på livstids fängelse, men rätten anser att mannens psykiska ohälsa, om än inte så allvarlig att den uppfyller kraven för rättspsykiatrisk vård, ska ses som en förmildrande omständighet och dömer honom till ett tidsbestämt straff.

Hellner döms samtidigt för rån, hot och övergrepp i rättssak. Han ska dessutom betala över 200.000 kronor i skadestånd till brottsoffren. Flickvännen har tidigare blivit frikänd.

-Pettersson säger att det verkar begåvat att försöka råna en man med soppåse…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Vincent Hellner döms till 18 års fängelse för knivmord

  1. Jo att det även kan gå hett till på Västkusten avslöjar denna länk:
    https://www.expressen.se/kvallsposten/skottlossning-i-vallberga-person-skjuten-i-benet/
    Utan att vara Kriminalist misstänker Stenbock,att detta också har med Knark att göra.Troligen två olika Rock-grupper av olika nationalitet,som sköter (med pistoler) sakerna inbördes !!
    För er som aldrig hört namnet Vallberga,är detta en liten ort mitt ute på landsbygden !! Där skotten avlossades,är det fritt skottfält kilometervis…

  2. Tillhörde Hellner gruppen knarkare,begriper jag inte vad han gjorde på Hisingen ? Dessa är ju hemmahörande i Djursholm,om vi skall tro vår f.d. “ärade Statsministers” ord ?

Kommentera