Industrin viktigare för svensk ekonomi än tidigare trott

EKONOMI. Industrin är viktigare för svensk ekonomi än vad man tidigare trott, enligt en ny rapport från Teknikföretagen. ”Industrin är mycket större än vad man normalt tror att den är. För man tror ofta att industrin krymper och krymper, men då missar man att räkna med all produktion som industrin skapar hos dess leverantörer”, säger chefsekonom Lena Hagman till Sveriges Radio Ekot.

Till exempel köper industriföretagen in allt mer tjänster så som ingenjörer, datakonsulter och säkerhetskonsulter. Industrin har de senaste åren stått för ungefär en femtedel av svensk ekonomi, BNP.

-Pettersson undrar vilka som inte trott på industrin? För egen del har jag aldrig trott att det är kurser och möten om kön, etnisk tillhörighet, religion, könsöverskridande identitet, sexuell läggning och mångfald som för landet framåt och driver vår ekonomi.

Tvärtom alla dessa arbetsgrupper och planer med ord och genustrams förstör och tar resurser från det viktiga. • Det räcker med att visa respekt för varandra och använda sund förnuft.

Sedan borde inte omogna barn få vara med och styra landet.

TBH … Förkortning för: To Be Honest (= för att vara ärlig).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Industrin viktigare för svensk ekonomi än tidigare trott

 1. Tänk ifall vi slipper att dras med MP och deras fåntrattar Lorentz Tokhatt och Pär Bolund och så vidare?

 2. För 30 år sedan så talades det om att Sverige måste satsa på ny teknik för att ligga i framkant med den framväxande Asiatiska marknaden. Idag kan vi se vad som hänt. Vi är så långt efter idag att det är skrämmande. De vi har att tacka för denna negativa utveckling är sozzarna som bedrivit en företagsfientlig politik i över 70 år. De har aldrig haft något till övers för Svensk industri.

 3. Industri, forskning och utveckling är det som skapat det moderna Sverige. Därför är det viktigt att belöna dem som studerar och forskar i teknik. Utan dem ingen välfärd.

 4. Industrin är mycket viktig, de så kallade myndigheterna och dess inkvoterade fjanttjänstemän är däremot en kostnadspost som helt sakar värde.

 5. Kan det verkligen finnas någon normal svensk som tvivlat på viktigheten av svensk industri, utan driftiga företagsledare vad skulle då Sverige vara?
  Hur många tusen skulle då få sitta hemma och rulla tummarna, allt skulle upphöra att fungera, inga bostäder skulle byggas annat än enstaka hus så länge det fanns varor tillgängliga.

  De enda som kan tro på ett Sverige utan industri är väl politikerna för de tror sig oumbärliga fastän sanningen är vi kan lättare undvara dem än industrisektorn.

  • Om arbetarnas löner slår i taket så minskar vår konkuranskraft.
   Men om forskarna och teknikutvecklarna belönas så kan eventuellt välfärden behållas.
   Kanske, men det fodrar att Mp inte kan utpressa regeringen till onödiga kostnader.

 6. I min värld är industrin navet i Svensk ekonomi. Hittepå jobben som politikerna håller på med är bara av ondo. Då kan man lika bra sänka skatterna så en familj överlever på en lön. Har en bekant vars svärdotter har samma symptom som Greta. Hon går på arbetsträning genom arbetsförmedlingen en gång om året. Det har hon gjort i snart tio års tid. Det skapar bara irritation och oro.. för hopp ger det inte utan något man bara måste. Vore väl bättre dom klarade sig på hans lön. Men det går ju emot jämställdhet o kvinnan frigörelse. Men kan någon förklara för mig på vilket sätt är hon fri. Bidrag o hot om indragna bidrag om hon inte gör som staten säger. Det är inte frihet för mig.

  • Arbetsförnedringen är till för att kränka Pursvenskar och

   för att ge deras odugliga tjänstemän lön, ”tid och telefon” för att de skall rösta på systemet.

   Deras motto var: Vet inte, kan inte vill inte.

   På 1980 – talet drabbades jag av många Tjänstefel och andra brott av dem. Då fick jag viss och viktig hjälp av Transportarbetareförbundet som då stöttade sina medlemmar.

   Mycket finns att berätta. Kanske orkar jag göra det en annan gång.

   MVH / Tomas.

 7. När vi är igenom den här krisen hoppas jag att en hel del av dagens politiker kan leka på den politiska soptippen .
  Ingen nämnd ingen glömd .

  • Med de som idag sitter som ledare i de flesta partier så kommer tyvärr krisen att fortsätta

Kommentera