En riktig statsman

I gårdagens nyinsatta program om misstroendeförklaringen mot sittande regering, sammanfattade SVT:s Mats Knutsson det hela bra.

”Socialdemokraterna faller på en fråga de egentligen inte vill ha. Moderaterna och Kristdemokraterna röstade mot något de vill ha. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet är bittra fiender, men enas om att tillsammans fälla sittande regering”.

Fast det mest minnesvärda var ändå hur en riktig statsman uttryckte sig i talarstolen.

Jimmie Åkesson gav Nooshi Dagostar beröm för att hon höll fast i något hon tror på. Tror någon på fullt allvar att Dagostar, Lööf, Löfven eller någon annan partiledare skulle berömma Åkesson för att han i elva år stått fast vid det han tror på?

13 thoughts on “En riktig statsman

 1. Jimmy Åkesson uppträder alltid som en statsman till skillnad mot den nu avsatta……..

 2. Ja tänk efter vem ni helst skulle se som statsminister, Jimmie Åkesson som haft alla dom andra partierna plus hela den samlade median mot sig, men ändå stå för det han sagt hela tiden, eller till exempel den vimsiga Annie Lööf som Media gärna gullar med???

 3. För vänsterledaren var det nog med dubbla känslor, att få beröm av Åkesson från talarstolen kostade nog några röster för V

 4. Sveriges klarsyntaste politiker, Jimmie Åkesson. Han ser och förstår företeelser i samhället 10-20 år före all andra politiker. Varför är han inte statsminister?

  • För folket tror på sossarna och de säger att han är rasist. Folk har en tendens att tro på en lögn hellre än att själv hitta sanningen… annars hade han varit statsminister sedan länge…

 5. Mer än en kan säga om Mikael Dammberg som med sin flackande blick och sitt floskeltugg inte är förtroendeingivande men passar bra som blivande partiledare för sossarna.

 6. I min dröm är det SD och V som samarbetar för ett bättre sverige. Så kan barnen stanna i sandlådan och käbbla om hur det kommer sig att de är kvar där de är… Det måste till en förändring och man måste lyssna och ta till sig. Det verkar bara vara dessa två partier som gör det idag… resten är mer intresserade av att rädda sig själva och sitt eget skinn/sin egen heder och sina egna miljoner… Regeringen ska hjälpa sitt folk. Det verkar V vilja, och det vill SD… så min dröm lever vidare… tills jag vaknar 😁

 7. Mats Knutsson är bra på att sammanfatta politiska lägen på ett neutralt och kunnigt sätt.Hans fru Lottie visade även hon stor kompetens i arbetet efter Tsunamin i Thailand.Hon agerade med en otrolig handlingskraft och styrka när vår dåvarande regering agerade som ett förvirrat hönshus.F.ö.så uppträder alltid Jimmie med värdighet trots all dynga som har kastats på honom under årens lopp och det är ju en bristvara hos somliga politiker och ministrar.

 8. Så sant Pettersson de enda som kan gå ur detta med hedern i behåll är Nooshi Dadgostar och Jimmie Åkesson.
  Nooshi Dadgostar har vuxit i aktning hos mej trots att vi inte har många gemensamma åsikter.
  Men jag tror på henne när hon säger att marknadshyror i nyproduktionen är bara ett första steg att få fri hyressättning i hela beståndet. Det är omöjligt att avreglera en marknad i så total obalans.
  Alla hyresgäster kommer att vara i ett totalt underläge mot fastighetsbolagen.

  • Om den svulstiga invandringen av ekonomiska flyktingar slutar och alla kriminella utlänningar skickas tillbaka till sina hemländer, är jag övertygad om att Sverige kommer att stå med ett stort överskott av lägenheter.
   Då kommer hyresgästerna att stå som vinnare. Då blir marknadshyran låg för att fastighetsägarna inte vill så med outhyrda lägenheter.

 9. Åkessons tid kommer . Att vara nästan ensam om att drivas av en sann vilja att rädda Sverige , kommer förr eller senare att betala sig .
  Och personligen tror jag det ligger närmare i tid , än vad vi föreställer oss .

 10. Åkesson är den ende vuxna i rummet. De andra är kvar i sandlådan….. 👍👍👍👍

Kommentera