Regeringskrisen är kanske avvärjd

INRIKES. Statsminister Stefan Löfven och Centerpartiets partiledare Annie Lööf har hållit en presskonferens klockan 11 idag, skriver regeringen på sin hemsida.

På måndag klockan 10 hålls en omröstning om en misstroendeförklaring mot Stefan Löfven (S). Om alla partier röstar som de hittills har sagt kommer regeringen att fällas.

Under helgen har det pågått samtal och försök att lösa den låsta situationen som uppstått sedan V, SD, KD och M meddelat att de tänker rösta för att fälla regeringen.

C-ledaren Annie Lööf har gått från att vara ”en liberal reformkraft” till att låta Centern bli ett ”lydigt stödparti åt Socialdemokraterna”.

S, MP, C och L har idag kommit med förslaget att parterna på bostadsmarknaden ska förhandla, inte samtala som var det tidigare förslaget, till den 1 september är de inte klara tills dess genomförs utredningens förslag.

Då får vi vänta och se om Nooshi Dadgostar och vänsterpartiet köper detta. Dadgostar har sagt att förslaget om fri hyressättning på nybyggda bostäder ska bort.

UPPDATERAT: Nooshi Dadgostar och vänsterpartiet säger nej och är missnöjda med beskedet från statsminister Stefan Löfven (S) och C-ledaren Annie Lööf om att bostadsmarknadens parter ska få förhandla. Hon menar att det inte rör sig om ”fria förhandlingar”. I en intervju med SR Ekot får Dadgostar frågan om hur V kommer ställa sig i misstroendeomröstningen mot Löfven i morgon. – Vi är på väg mot misstroende, säger hon.

-Pettersson undrar hur Aftonbladets desinformatör Anders Lindberg ska förmedla att regeringen gör upp med den värsta högerextremisten som finns…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “Regeringskrisen är kanske avvärjd

 1. V sade nej till skambudet från S+C. Bra agerat.

  I övrigt kan man fråga sig, hur S resonerat. Att tillsammans med MP bedriva borgerlig politik, och förvänta sig stöd av V, är ju ett dödfött projekt.

 2. Vadå avärjd? Den värsta krisen har bara börjat. V har genom detta slängt ut en joker som får den mest tveksamma vänsteranhängaren att ställa sig på deras sida igen. Valrörelsen är i full gång. V-Jökarna. 1-0. Ge oss väljare något mer konkret varför vi inte skall välja en Sozzestyrd regering.

 3. Jag anser att vi haft regeringskris ända sedan förrädare Reinfeldt kom till makten

 4. Ha ha ha, säga vad man vill om vänsterns politik i stort men man blir lite imponerad av Dadgostar ändå. Jämfört med rödskrikan och MP Stenevi så är hon ett geni och ligger klart före de andra två oduglingarna.

  • Håller med, Annie har målat sig så långt in i hörnet att
   hon kommer att måla på den sko hon lovat att äta upp.

 5. Tyvärr kommer nog ingen kommande regering att klara av uppgiften som kanske kan rädda Sverige; upphävandet av alla uppehållstillstånd som fattats på lögnaktiga grunder (antagligen 95-99%).

 6. troligen faller regeringen det är knappast så att rödskrikan är trovärdig. det är ju då att den politik som förs är påtvingad av centerpartiet det är ju inte så att man plötsligt byter åsikt. det troligaste är att man sjuter beslutet framför sig och kuppar igenom det när valet närmar dig så det är försent att stoppa förslaget.
  om man tittar på denna regering så har ju miljömupparna kuppat igenom det ena efter det andra och det är ett fåtal som stoppats som bromma flyg. så man kan nog se det så att detta är en möjlighet att dätta stopp för denna regering .
  och dess konspirationiska sätt att sjuta oxh spränga sina egna medborgare

 7. Annie Lööf är som vanligt opålitlig och tror hon är smart. Intressant att se en vänsterpartist som är rak. Där vinner hon poäng på sitt agerande medan Annie sitter på botten.

 8. Varför skall alltid Annie Lööf vara den tongivande i politiken? Hennes parti har inte tillräckligt stor röstandel proportionellt sätt. Hon agerar alltid som hon är regeringschef i Sverige.

 9. Den som är tydligast av de två är C ledaren ”nu får parterna möjlighet att förhandla fram till september för en lösning som kan accepteras av de tre.
  – Om parterna inte kommer överens, då genomförs förslaget efter remissinstansernas synpunkter, säger Stefan Löfven (S)

  Hyresgästföreningen går i sossarnas ledband, Fastighetsägarna vill naturligtvis sätta hyror för eget gagn.

  Så han, det ekonomiska oraklet får sitta i orubbat bo till 2022, eftersom M och KD kommer fram till ”bråka inte, sitt lugnt i båten och håva in kosing utan ansvar för landet.”

 10. När det gäller socialister och kommunister så är det som alla vet inget att lita på.
  Dom pladdrar hur mycket som helst utan att det kommer ut något som helst vettigt ur dom.
  Lögner, lögner och åter lögner är deras specialitet!
  Så tyvärr så kommer både socialisterna och kommunisterna överens även den här gången.
  Men…jag hoppas att jag har fel!

  • Man kan lägga till Centerpartister, Liberaler och Moderater till partier man inte kan lita på.

 11. Vad spelar allt detta för roll egentligen?
  Antingen går omröstningen inte igenom och allt fortsätter som vanligt.
  Eller så går den igenom, vi får sjuttielva talmansrundor, med dramatiska rapporteringar i slaskmedia.
  Sen på den sjuttitolfte rundan, viker sig Kristersson och allt fortsätter precis som vanligt.

  • Vi får vara glada åt det lilla. Vi får förhoppningsvis några månader utan de sedvanliga skattehöjningarna.

 12. MAKTEN framför allt !
  MAKTEN skyr inga medel !
  MAKTEN går före ideologin !
  MAKTEN berusar !

 13. Då blir det förmodligen ett år till av rent vansinne.
  Kan bara hoppas på att fler hunnit vakna och lägger sin röst på det parti som vill Sverige och svenskarna väl.
  Varje dag ser, hör, läser jag vad massinvandringen ställer till med och jag är så less på detta nu!

 14. Man gör en liten ändring som inte har någon praktisk betydelse och förstorar upp den, sedan kör man över vänstern i alla fall. Ett slags uttröttningstaktik.
  Det är antagligen bara att gratulera sossarna om de lyckas.
  BTW: ny pressträff kl 12:00 med Nooshi Dadgostar, enligt vad SR skriver så verkade V inte särskilt positiv till sossarnas lilla minimala ändring.

 15. Vi vet Löfvens gamla trix, han mutar sina motståndare med mycket av våra skattepengar.
  Ynkliga partier i riksdagen som kunnat avsätta Löfven i 7år men inte gjort det.
  Hur mycket ska Löfven få förstöra vårt fina land innan de andra partierna reagerar?

 16. Då kan förfallet av Sverige fortsätta och vi får vänta till 2022 för att få möjlighet att rösta för en förändring.

  Undertiden får vi säkert 50.000 nya medborgare som kommer att vilja slå vakt om sina bidrag.

  • Dom kalkylerar med ca 1 miljon till 2017-2030 (på 12 år). Från 2004 till 2017 var det också 1 miljon(på 13 år)

 17. Det var inte väntat heller, vad de än säger.
  Därutöver är Anders Lindberg vänster om både Lenin och Stalin

  • Klart att det var väntat. Jag var övertygad om att Lööf skulle ge med sig och det har jag skrivit i flera kommentarsfält. För både hon och statsministern är intresserade av makten.

  • Vi kommer aldrig att bli av med Löfvén, han kommer att förhandla med jävulen själv om så behövs, men avgå kommer han inte att göra.

   • Han har redan förhandlat med djävulen de var ju tillsammans idag!

Kommentera