S-politiker vänder i frågan om vindkraft ”Vi håller på att tappa kontrollen”

VINDKRAFT. Tomas Kronståhl (S) riksdagspolitiker från Västervik har vänt i frågan om vindkraft. Han menar att de höga vindkraftverk som nu byggs är en fara för människor. När Västerviks kommun gjorde sin vindbruksplan var verken 75 meter höga, det är någonting helt annat idag, upp till 280 meter höga, säger Kronståhl, enligt Dagens Västervik.

Tomas Kronståhl har vänt i frågan om vindkraft. Han ser inte att vindkraftverk kan byggas i närheten där människor bor. – Jag är för alternativa energisystem, men inte om det gör närboendes liv outhärdligt. Jag kommer att jobba hårt mot staten i vindkraftfrågan och försöka påverka så mycket jag bara kan, säger Kronståhl.

Han menar att människor som bor på landsbygden ofta har valt att bo där och många gånger satsat pengar på en verksamhet de kan bedriva just där de bor.

– De ska inte behöva flytta bara för att vindkraftverken förstör deras liv, säger Tomas Kronståhl. Han menar att i Sverige mäter man enbart decibel när det gäller ljud från vindkraftverk, inte det högfrekventa ljus som utlöser ångest och sömnsvårigheter.

– Om vi fullföljer alla planer på vindkraft i Västerviks kommun och på övriga platser i landet kommer vi att göra oss själva en björntjänst.

Västerviks kommun upprättade en vindkraftsplan för åtta år sedan som visade var i kommunen det fanns möjlighet att bygga vindkraftsparker.

– Då var verken 75 meter höga nu är de upp till 280 meter. Vibrationerna från de höga tornen är enorma. Jag har pratat med människor som bor intill dessa höga vindkraftverk som säger att det är helt outhärdligt att bo i närheten av dem.

Tomas Kronståhl har sin bostad utanför Totebo och han ser med fasa hur det kommande vindkraftparken i Lervik drabbar honom.

– Jag kommer att få fyra vindkraftverk runt omkring mig med ett avstånd från 600 meter till en kilometer. Det kommer att vara omöjligt att bo kvar där, säger Tomas Kronståhl. Han säger att Sverige har gjort ett stort misstag som låter vindkraften expandera så mycket i landet. – Vi håller på att tappa kontrollen helt, säger Tomas Kronståhl.

-Pettersson säger att denne socialdemokratiske riksdagsman tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra. Så länge andra drabbades av vindkraftverken var det inget problem för Kronståhl. Nu när han själv omringas av jättelika vindkraftverk är det inte så kul längre…

Det är obegripligt att förstå hur miljörörelsen är för vindkraft men emot kärnkraft om man betänker på den katastrofal inverkan vindkraften har på vår miljö och människors hälsa. Elproduktion skall vara:

 • Tillförlitlig, dvs. elen skall kunna levereras när den behövs
 • ofarlig, dvs. ej orsaka ”onödigt” många dödsfall i samband med olyckor eller föroreningar
 • Billig, ett högt elpris påverkar välfärden negativt
 • Miljövänlig

Vindkraften är betydlig sämre än kärnkraften i alla fyra kategorier ovan. Läs mer…

Förlustsnurrorna till havs

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “S-politiker vänder i frågan om vindkraft ”Vi håller på att tappa kontrollen”

 1. Det är det bästa när politikerna får ”smaka på egen medicin”. Fast hans partikamrater (och MP i synnerhet) kanske har mindre förståelse, de tycker nog att han kunde köpa ett hus någon annanstans (han borde ha råd, till skillnad mot sina väljare). Att uttrycka förståelse för vanligt folks problem gör politiker normalt inte, då det räknas som ”populism”.
  (Ibland undrar jag om dessa vindkraftverk är ett sätt att få folk att flytta från landsbygden)

 2. Nä sån’t här vill jag inte ha på min bakgård, men drabbar det populasen så skiter jag fullständigt i det.

 3. Ni har tappat kontrollen för 30 år sen.
  På Svenska ..jävla idioter..
  Tycker ni ska lämna politiken för ni vet inget kan inget.
  Ni är så dåliga så man skäms.
  Ponnsan i Gryt

 4. Vindsnurror brinner, Elbilar och Elbussar brinner, ingenting går
  klimatsekten tillmötes? Det har inte varit så varmt sen 1947, man
  kan undra vad som var skulden till att det var så varmt då, då
  kunde dom inte skylla på bilen som inte var varje mans egendom???

 5. Stackars sate han utesluts snart ur partiet.
  Men efter ett tag kommer han till insikt om att det var en vändpunkt i hans liv till det bättre. At last free from oppression!

 6. Hmm, S-märkt skumraskpolitiker som nu plötsligt är emot vindkraft efter att 4 snurror planeras i hans närområde. Snacka om dubbelmoral

  • En sådan här insikt (med eventuell omvändelse i sikte) är nog bara början. Ju fler bolundska vindtorn som byggs med åtföljande problem i naturen(fåglar som slits sönder, djur som far illa av vibrationerna osv.) och ju närmare tornen kommer politikers och andra välbeställdas hem desto mindre blir MP. Men det tar nog tid.
   När tornen vibrerar sönder vägar, järnvägar, husgrunder etc. då inser nog vindkraftsivrarna att detta är en samhällsekonomisk katastrof.

 7. Att bo nära dessa miljöfaror kan ha sina sidor.

  En av många filmer om vindkraftverkshaverier på nätet:

 8. Vindkraftverk skulle vara 75 meter höga men blir 280 meter.

  EU skulle vara ett litet europeiskt frihandelsområde, men blev en kolossal superbyråkrati.

  Flyktingkonventioner skrivs, men resulterar i monumental bidragsturism.

  Mängdläran är nog inte våra politikers starkaste ämne från grundskoletiden.

 9. sent vaknar syndaren det är ju synerligen olämpligt att man har perssoner dom inte kan räkna i dessa positioner. bara saker som el service avgiften borde få dom flesta att reagera. men så är det inte innom kålrötterna i sossarna eller miljömupparnas tankesmedjan.. man väljer inte det effektivaste sättet att drodusera energi och det är då beklagligt då Sverige ligger uppe på polcirkelen. och politiker saknar insikt i vad det betyder. och då särskilt så långt norr ut oamdet ligger… resten av värden har ett problem med kärnkraft då särskilt USA och det är stt omman har kärnkraft då kan man göra smällare sm huvudsyfte (som nordkorea iran eller pakistan) i stället för att se til att industrin har den energi som behövs. och det kommer komma konstiga italanden av miljömupperi om nordvolts fabrik eller det då kallade fossilfria stålet ..en fråga som man bör ställa sig är varför skulle någon betala mer för något som påstås vara fossil fritt och samtidigt beskriva vad fossilfritt är .. man har lyckas med att stämpla igenom påstånde som självklara som är direkt felaktiga

 10. Tomas Kronståhl säger att han är för alternativa energisystem. Det är jag också och ett alternativt energisystem är kärnkraft. Satsa på det så är effektproblemen lösta.

Kommentera