Löfven lägger 33 miljarder på något som inte behövs

SKATTER. För regeringen bestående av Socialdemokraterna och Miljöpartierna är höga skatter målet, inte ett medel för att genomföra en politik som de gått till val på. Samtidigt som S+MP påstår att de behöver mer av dina pengar, så planerar de för ”familjeveckan” som inte behövs.

Statsminister Stefan Löfven meddelade i går att regeringen går vidare med förslaget om familjeveckan. Regeringen har lämnat in ett förslag till Lagrådet och planen är att familjeveckan ska införas i april 2022. Familjeveckan innebär att föräldrar har rätt till ledighet från jobbet för att ta hand om sina barn. Något som är särskilt välkommet för anställda i välfärden, enligt Löfven. – De som jobbar i välfärden har inte kunnat jobba hemifrån för att undvika smitta.

Tre dagar per förälder eller sex dagar för ensamstående.

Med tanke på allt juridiskt krångel – familjeveckan kräver att fem olika lagar ändras – undrar man varför regeringen inte bara utökar föräldraförsäkringen i stället, speciellt när det är så svårt att ändra lagar, det har vi sett när det gäller brottslighet och terrorism.

Sverige har en av världens mest generösa föräldraförsäkringar och fem veckors lagstadgad semester, många offentliganställda som är yngre än 30 år har 28 semesterdagar per år. Från och med det år man fyller 30 gäller 31 semesterdagar per år och från och med 40 års ålder 35 semesterdagar. Det kan de flesta privatanställda bara drömma om men de får vara med och betala.

Dessutom har Sverige en mycket välutbyggd och välfungerande barnomsorg som möjliggör för alla vuxna att förvärvsarbeta. Utöver den generösa föräldraförsäkringen och semesterlagstiftningen är det möjligt att vara tjänstledig, vara ledig för trängande familjeskäl och att vara ledig för studier. I vissa kollektivavtal finns det möjlighet till permission och friskvårdstimme.

Familjeveckan beräknas kosta 32,9 miljarder.

Det motsvarar:

 • 54 900 sjuksköterskor
 • 58 932 poliser
 • 1 039 626 förlossningar

-Pettersson konstaterar att prioriteringar för landets bästa är inte Stefan Löfvens (S) starka sida…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Löfven lägger 33 miljarder på något som inte behövs

 1. Idioter utan utbildning.
  Hej.. för var jag svetsare nu är jag statsminister..
  Man kan gå långt med att hyckla

 2. Funderar han på vad som är bäst för Sverige så vill jag
  bidraga med ett tips, avgå, och ta hela regeringen med!

 3. Ordna först att vi har tillräckligt med vårdresurser inklusive personal. Sluta höja skatter för att vi har Europas största bidragsinvandring och därav högsta skatter. Förbättringar ska och kan göras utan skattehöjningar, för Sveriges regering överlastar samhället med planlös invandring. Något har troligen gått fundamentalt snett inom regeringspartierna.

 4. Ja nu är det oro i boet…
  Inte bara de Röd/Gröna byket i Regeringen,som nu hotas av en lönekortning.I landets röda (90 %) press är bekymren stora.
  Aftonslasken och deras Melin gör vad de kan,för att söka mildra läget bland deras sörjande.
  Sydsvenskan specielle skitkastare Lönneus som är emot allt som inte är Socialistiskt (läs Stalinistiskt),har inte längre tillräckligt ordförråd,att smutskasta de övriga partierna. En spännande vecka väntar !

 5. Socialism i ett nötskal. Man måste hitta på något nytt för att göra av med pengarna och kräva in mer.

 6. Familjeveckan? – benämningen påminner alltför mycket om ”Muslimska familjedagarna” som fanns för ett antal år sedan men nu nedlagt. Bekostades av vilka? —— jo, gissa, svenska skattebetalare så klart, genom diverse bidrag, som vi aldrig bett om att få dela ut.
  Familjeveckan – verkar närmast vara ett patetiskt försök att få folk att rösta S i jämförelse med reformerna barnbidrag och mödravård (båda välbehövliga).eva

 7. Nu har Pettersson fått det hela om bakfoten . 6 extra dagar är en utgift för att få röster i nästa års val .
  Nu blir det bara 3 dagar , och det kommer inte att räcka för att behålla regeringsmakten .
  F.ö hoppas jag att det blir regeringsskifte nästa vecka.

 8. Har Herr Löfven noterat att t.e.x. sjukvården inte kan ta ledigt hur som helst ? Lagstadgade semestrar under sommarhalvåret får hela tiden skjutas på då det ej finns vikarier att tillgå ? Det här är inte ett nytillkommet problem p.g.a.coronan utan detta är ett ständigt problem som återkommer år efter år.Det låter så tjusigt och gulligt att få extra dagar att umgås med sina barn vilket föräldrar i dom flesta fall gör 365 dagar om året,men detta är inte realistiskt p.g.a.att dom flesta yrkesarbetande människor har andra faktorer att ta hänsyn till.Vi har dessutom oerhört generösa regler för föräldraledigheter och pappaledigheter så detta förslag passar nog bäst i soptunnan.

Kommentera