LO:s politruk

MEDIA. Tidningen Aftonbladet grundades år 1830 av liberalen Lars Johan Hierta. 1956-1996 ägdes AB av Landsorganisationen, LO. 1996 köpte den norska mediekoncernen Schibsted 49,9 procent av Aftonbladet. De resterande 50,1 procent av aktierna behöll LO och behöll därmed också kontrollen över tidningens politiska inriktning. Det innebar att Aftonbladets fortsatte att vara oberoende socialdemokratisk. Den 15 juni 2009 köpte Schibsted ytterligare 41,1 procent av aktierna, och ökade därmed sitt innehav till 91 procent. LO äger fortfarande 9 procent och har genom avtal med Schibsted fortsatt rätt att bestämma vem som ska vara chefredaktör för ledar-, debatt- och kulturavdelningen.

LO tillsätter alltså den ”oberoende” Anders Lindberg som är politisk chefredaktör på Aftonbladet, en man som fått sin tjänst på politiska meriter.

Senare samma dag…

-Pettersson säger att det är inte så konstigt att många av LO:s medlemmar sympatiserar med Sverigedemokraterna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “LO:s politruk

 1. LO s medlemmar är som alla andra, rädda om jobbet och försörjningen.
  Men polackernas de sågar och och spikar på grannvillorna, hörs även på fredag eftermiddag och lördagen.
  På fredag em har väl en löntagare rätt att åka hem vid kl 12, åtminstone verkar de så när man ser köerna på vägarna.
  Och skolbarnen och föräldrar skulle väl bli bestörta om de som vi äldre slutade skolan på lördagen kl 20 i 14. Det är ju omänskligt hur folk får slita nuförtiden. Vid minsta problem så kommer bidraget och nu en familjevecka, det är klart att en familjevecka med barnbarnsbarn en vore kul, så det måste vi kräva.

  • För en 3-4 år sedan körde jag lastbil runt Stockholm. Lång tid körde jag på ett bygge där litauer byggde husen och sen svensk markfirma. Vi pratade med litauerna ganska mycket. Där hade arbetande förmannen 95kr i timmen. Och snickarna vågar man inte tänka på. Dom jobba 12 timmars pass i två eller tre veckor varenda dag. Sen åkte dom hem och var lediga. Bygget tog nog ut svenska löner sen gubbarna var anställda av litauiska bemaningsbolaget. Så där flyttade väl dom ut 400-500kr i timmen skattefritt till Litauen. I mina ögon är det människohandel av värsta sort.

 2. https://www.friatider.se/eu-forbjuder-vedeldning
  Pettersson tänk dig det här. Tror du inte dom har skitit i det blå skåpet då. Men klart sossarna o MP godkänner det här med en gång. Ingen reservkraft i det stabila svenska elsystemet. Tänk dig ett kök med en pelletsbrännare med fläkt och behållare mitt på golvet för pellets. Vilket kök. Eller har dom rökt på i EU. Och tror att det är lika varmt i Spanien o Sverige. Då flyttar jag till mon födelse ö Åland.

  • Jag har inte läst EU:s förslag men Dagens Nyheter som Fria Tider hänvisar till skriver inget om att förbjuda vedeldning.

   DN kan avslöja ett läckt utkast till EU:s nya skogsstrategi – som förkastar det svenska skogsbruket.

   Enligt utkastet bör skogsbruket göras om i grunden – kalavverkningar stoppas och alla gamla skogar skyddas från skogsbruk.

   Att stoppa kalavverkningar och skydda gamla skogar är kanske ingen dum idé. Det går att avverka utan att kalhugga och gamla skogar finns inte många.

   • Jaha, och förbjuda gruvbrytning, släppa älvarna fria. Då får vi importera trä och metaller, energi och stål osv. Vi får som Werten sa”tvätta varandras skortor” och begära stöd från EU så vi inte svälter ihjäl

   • Som jag tolka det som Friatider har skrivit. Elda ved förbjudet men förädlat trä som pellets får man fortsätta med. Då får staten kontroll över att man kan inte hugga ved gratis så att säga utan att betala .skatt. Känns som det handlar om skatteintäkter. Sen är det ju en energi åtgång att pressa pellets. Eller limma ihop sågspånet. Eller göra sågspån. Skogsbruket där har jag också många åsikter om.

 3. God ton. Det är svårt i det här fallet. För varken sossarna eller Aftonbladet håller god ton. Utan dom har ingenting att komma med mer än hat. Öka invandringen för SD vill minska den. Det är på en femårings nivå svenskarna får lida för sossarna o Aftonbladet. Man tar inget ansvar för Sverige o svenskarna utan ser ner på dom. Man plockar ifrån dom kulturen för svensk kultur är lika med nationalism o SD. Nää jag måste lägga ner nu annars kommer. Hatet fram. Trevlig helg på er alla Sverige vänner.

  • Vilket tjat om andras hat, sånt tal bygger inte Sverige, jobba och stöd dem som jobbar. Hatsnack är trist och störande. Stöd dem som anstränger sig i jobbet.

Kommentera