Nu vräks 99 hyresgäster

BOSTADSMARKNADEN. Bostadsbolaget Hembla storsatsar på att få bort svartuthyrare ur sitt bostadsbestånd. Totalt sägs nu 99 hyresgäster upp i Södertälje och på Järvafältet – och siktet är inställt på många fler.

Imran Raza, områdeschef på Hembla i Södertälje.

Tidningen Hem & Hyra rapporterar om Hemblas systematiska arbete att kontrollera sina hyresgästers folkbokföringsadresser. Över 3300 hyresgäster i Södertälje och nästan lika många i Järva har granskats – och totalt vräks nu 99 hyresgäster för misstänkt olovlig andrahandsuthyrning.

Även det kommunala bostadsbolaget Telge bostäder jobbar aktivt med att granska misstänkta svartuthyrare. Sedan arbetet startades 2017 har nära 500 personer blivit av med sina bostadskontrakt på grund av misstänkt olovlig andrahandsuthyrning, varav 57 i år.

-Pettersson säger att hade Imran Raza hetat Kalle Karlsson hade inget blivit gjort av rädsla för att kallas rasist…

Den som är felaktigt folkbokförd kan ha gjort sig skyldig till folkbokföringsbrott och riskera böter och fängelse. Men Hembla kommer inte att polisanmäla de fall där de misstänker felaktigt folkbokföring.
– Nej det kommer vi inte att göra, vi säger upp dem, säger Imran Raza

Av de 41 uppsagda hyresgästerna i Södertälje bor 11 stycken i Ronna, 18 i Geneta och Fornhöjden, 3 i Järna, 7 i Södertälje centrum och 2 i övriga Södertälje. I Kista har 16 hyresgäster sagts upp medan 42 stycken har sagts upp i Rinkeby och Tensta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Nu vräks 99 hyresgäster

 1. De vräkta tillhör troligen samma exotiska arter,som de som i tisdagskväll blev osams på Hammarö´n.
  Kan inte låta bli att referera GT,som lagt in följande kring mordet:
  ”En 35-årig m a n som erkänt mordet på en annan m a n ,i närvaro av ytterligare en m a n,tager tillbaka sitt erkännande”
  För oss som följer mörkningen kring deras importer framgår på slutet att kniv eller annat ”stickvapen” användes !!
  Jo det brukar ju vara fallet när Islamister eller niggrar gör upp inom gruppen.
  Beklagligt att ett gammalt brukssamhälle skall omvandlas till boende för Beduiner,och annat liknande pack…..

 2. det är så här man effektivt sabotera hyreslagstitningen .och får konstiga effekter det går altså inte att hyra en lägenhet utan risk att en knarkhandlande jihadist står och sjuter på kåken med en ak4 ..
  lövens fall

 3. Hyresgästerna får normala hyror som förmodligen betalas av skattebetalarna.
  Uthyrarna blir av med brottslig inkomst, men borde naturligtvis anmälas.
  Även i sosseland finns ljuspunkter.
  Sen måste kommunerna börja samköra dataregistren mot stat och myndigheter så vi får bort bidragsfusket.

 4. 13000kr för en sunkig tvåa i andrahandshyresgäst. Lustiga är att man gör det mot sina landsmän. Dom som man säger sig hjälpa. Skitkonstigt.

 5. Ja det blir väl fint, då hamnar svartuthyrarna med svarthyrarna i kommunens knä med inkvartering på hotell till skattebetalarnas fromma. Rundgång!!

Kommentera