Stäng

SD redo att agera om V väcker misstroende

INRIKES. Sverigedemokraterna kommer att väcka misstroende så snart Vänsterpartiet uttalar att det inte längre har förtroende för regeringen, säger en källa i partiet. Och V har bestämt att partiet kan rösta för att fälla regeringen även om det är SD som på egen hand väckt misstroendet, rapporterar SVD.

Klockan 10 på torsdag går Vänsterledaren Nooshi Dadgostars tidsfrist till Stefan Löfven ut. Då måste regeringen ha valt att antingen lämna hyreslagen oförändrad eller att endast genomföra förändringar i den som är förhandlade med och accepterade av Hyresgästföreningen.

”Att ringa mig kan vara en klok väg framåt, Nooshi”, skriver Åkesson.

Jimmie Åkesson påpekade i en skriftlig kommentar på tisdagen att Sverigedemokraterna, till skillnad från Vänsterpartiet, ensamt har tillräckligt många mandat för att väcka misstroende och därmed initiera en omröstning i riksdagen om förtroendet för regeringen.

SD ser Vänsterpartiets utspel som en bluff. Men om det står klart att Vänsterpartiet menar allvar kommer SD att agera, erfar SvD. De kommer att gå vidare direkt om det står klart att Dadgostar vill väcka misstroende, uppger en källa.

SD måste då bestämma hur de ska motivera misstroendet. Ett alternativ är att SD anser att Stefan Löfvens regering misskött migrations- och integrationspolitiken. Det skulle sannolikt inte V rösta ner regeringen på. Det skulle dels sätta Vänsterpartiet i en ”jäkla sits”, dels innebära att SD får fokus på kärnfrågorna.

-Pettersson säger att ”marknadshyror” på nybyggda lägenheter är som en piss i ”Mississippi”, men det viktigaste är inte anledningen utan att få bort S+MP från makten.

 I Sverige har vi tagit emot 1,2 miljoner invandrare de senaste tio åren och efter nio år i Sverige hade mindre än 30 procent av icke-västliga invandrare en månadsinkomst över 20.000 kronor. Efter 15 år hade endast 37 procent en månadsinkomst över 20.000 kronor. Många av dessa jobb är dock subventionerade med statsbidrag varför även de som arbetar med sådan kan räknas som bidragstagare, skriver Handelns Forskningsinstitut i en ny rapport. Alltså över 60 procent av dem som skulle rädda våra pensioner är bidragsberoende.

Ändå är politiker, SVT med flera fräcka nog att skylla problemen i landet på de äldre och fortsatt hävda att invandringen är bra.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Asyl- och anhöriginvandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt! Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv. Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 reaktioner på “SD redo att agera om V väcker misstroende

 1. en orsak till tveksamheter med hyresmarknaden är at man med lag förvandlat verksamheten till ett träsk ..
  i en hyreslägenhet bör man kontrollera hur många lägenheter betalar socialtjänsten hyran . (sen skall mam funsdera på vad det betyder) sen har vi Hyresgästföreningen den där pedofilföreningen där mqn åker till vissa länder våltar barn . som betalas av hyresgästerna vilket är en orsak att drikt lägga ned..men man ser att hyresgästföreningen är ett maktmeddel som fungerar som någon form av domstol .( det finns en tiskrift hem och hyra den kan man studera)

  min instälning är omvandla alla hyreasfastigheter till bostadsrätter altså . flytta ägarskapet till dom boende och tvinga folk att ta ansvar för sitt eget boende.

  dom som inte klarar av det skall ju kriminalvården ta hand om..inte som i dag att sosialtjänsten dumpar det på fastighetsägare .. då får man konstiga historier om hvb hem där en femåring dör under suspekta omständigheter

 2. Jag undrar varför det är sånt motstånd mot marknadshyror? Det är det enda hållbara i längden. 10+ års kö för att få en hyresbostad är inte rimligt. Dessutom skulle fri hyressättning på nybyggda bostäder pressa ned priserna på bostadsrätter och villor och på så sätt få ut trångbodda småbarnsföräldrar ur lägenheterna.

 3. ja detta liknar ett pokerspel löven och och center satte in hyreslagen v härsknade tiil och och sätter in regeringen . sd
  tittar förjust på .. den enda som kan syna är v . men den som vinner är ju SD ut åker regeringen medC och L och den som vunnit är ju V …. och det kommer att rasa in röster från höger till vänster ..och liberalaena är borta med mijömupparna som kommer att bortförklara nästan8% av rösterna i nästa val .

 4. Vet inte om det är så klokt att fortsätta charaden för 175 röster i Riksdagen går omöjligt att få ihop nu.
  Spar krafterna SD, till det stora slaget i september nästa år det är då det gäller, endast då eller aldrig för att kunna rädda vårt land på sikt.

 5. Sån här skit håller våra s.k. folkvalda på med inget händer , lägg ner Syltryggar man får spy på er.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: