USA till migranterna kom inte hit

PROPAGANDA & MIGRATION. Minns ni hur media rapporterade om USA under president Donald Trump, det var näst intill dagliga reportage om hur illa Trumps administration behandlade ”flyktingar” och ”flyktingars barn” och om byggandet av ”Trumps mur”. Bortglömt var att den tidigare presidenten Barack Obama utvisat fler illegala migranter än Trump och att Obama, Busch och Clinton byggt på samma mur som nu kallades Trumps.

USA:s vicepresident Kamala Harris och president Joe Biden under valrörelsen 2020. Bild CC BY

Under valrörelsen i USA fördömde Joe Biden och demokraterna Donald Trumps politik med att utvisa illegala invandrare och hindra nya migranter att komma till USA. Nu låter det annorlunda.

President Joe Biden har gett vicepresident Kamala Harris i uppgift att få ner antalet migranter som söker sig till USA via landets gräns mot Mexiko. I måndags var hon på besök i Guatemala, hennes första utlandsresa som vicepresident, där hon vädjade till migranterna att inte komma.

Jag vill betona att målet med vårt arbete är att hjälpa guatemalanerna att hitta hopp i sitt hemland. Samtidigt vill jag vara tydlig mot människor i den här regionen som tänker göra den farliga vandringen mot USA:s gräns till Mexiko: Kom inte, kom inte, sa Harris på en presskonferens,  rapporterar The Hill.

-Pettersson kan inte så mycket om USA:s migration och gränsfrågan mot Mexiko, men jag kan konstatera att Joe Biden, Kamala Harris och demokraterna sa en sak i valrörelsen och gör en annan nu. Demokraterna anklagade Donald Trump för att neka människor att söka asyl, nu är Biden och Harris inkonsekventa och säger ”kom inte hit”.

Ur vår synpunkt är kanske den svenska journalistkårens hållning värst. Barack Obama och Joe Biden är bra när de stoppar migrationen. Donald Trump och Jimmie Åkesson är nazister när de försöker göra samma sak.

Journalister verkar tro att dubbelmoral betyder dubbelt så bra…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “USA till migranterna kom inte hit

 1. Birgitta Sparf skriver i Det Goda Samhället: ”USA:s president är försvunnen! – kontakta Missing People”.

  Om att SVT Aktuellt slagit nytt rekord i mörkläggning, vinkling och partiskhet. Birgitta Sparf skriver att när Trump ville bygga en mur mot Mexiko för att stoppa illegal invandring då nämndes hans namn minst sju gånger i varje nyhetssändning. Trump var ond och hemsk, närmast att jämföra med Hitler. Men nu, när man gör reportage om situationen vid den mexikanska gränsen, nämns Bidens namn inte en enda gång, Biden som gjorde precis vad Aktuellt önskade och lovade att öppna upp för ökad invandring till USA. Så gott som varenda jävel var välkommen dit och människor hörsammade hans inbjudan, vilket medfört att vicepresident Kamala Harris känt sig tvungen att bege sig till Guatemala för att få människor att stanna hemma.

  Birgitta Sparf, citat: ”Ursäkta mig, men jag har lite svårt att hänga med här! Har Harris plötsligt blivit lika mycket fullblodsrasist som Trump? De skulle ju öppna upp för invandrare. Och är inte hon bara vicepresident? Var är president Joe Biden himself i denna svåra stund?”

  Läs hela texten här:
  https://detgodasamhallet.com/2021/06/09/gastskribent-birgitta-sparf-usas-president-ar-forsvunnen/
  /

 2. Socialister är hycklare, vad de säger är inte vad de sedan gör. Fast å andra sidan så gjorde Alliansen sammaledes i Sverige, deras valprogram gjorde att de fick makten, men på politikers vis så schabblade de bort den.
  Detta gjorde att SD fick fler väljare än någon kunde ana och de gjorde de etablerade sura och bestämde SD har fel värdegrund med dem skall vi inte ens tala.
  Sverige glömdes bort som vanligt, det är bara partiet som gäller för de små påvarna.

 3. Som vanligt skapar inte USA´s nya beslut några S T O R A rubriker i Abzurdska Sensation o. Lögnpressen.
  T.o.m. Prawda var på sin tid ärligare,och förklarade varför när besluten inte gick kommunisternas väg. !

  • I varje fall Texas har placerat egna gränstrupper längs gränsen när Biden-administrationen öppnade upp. Stängt alltså. Dessutom kontrollerar de numera även gränsen mot grann-delstater, så att illegalerna inte ”kringgår” ordinarie gräns.
   Men varken New Mexico eller Arizona är roade av ett invällande och lär diskutera införande av egen gränskontroll.

   Harris tala dock med ”kluven” tunga. det är avslöjat hur Demokratiska Partiet ligger bakom organiserad illegal invandring. De har ordnat guidade passeringar av gränserna, samt busstransport till delstaterna i norra USA. I en del fall är illegalerna klädda i camoflagekläder och beväpnade.

 4. Antar att Trump hade rätt igen. Hjälp i närområdet istället för att flytta dem till USA är effektivare.

Kommentera