Dagens tankeställare 4


INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens Tankeställare 4.

Enligt de rödgrönas syn på samhället är det staten som bär ansvaret, individen är inget mer än en myra i stacken. Skulle någon bete sig illa så beror det på socioekonomiska faktorer. Ingen fara, staten grejar det genom att skyffla åter några miljarder till de utsatta människogrupperna. Det heter social ingenjörskonst, och det är allt för ditt eget bästa, förstår du väl. Skulle någon känna sig ojämlik eller kränkt, så måste problemet naturligtvis åtgärdas. Då heter honnörsorden information och detaljstyrning. ”Alla ska vara lika, helst ingenting.” Olyckor, sjukdom, människans förgänglighet? Såhär kan vi inte ha det, statsmakten måste göra något åt missförhållandena.

Så när en 90-årig tant slutar sina dagar på sjukhuset, så är det en chock, en orättvisa som någon ska ställas till svars för. Och efter utredningar får vi veta att människan dog i corona och på grund av felaktig kost. Där har vi förklaringen! Med tvångsvaccineringar och striktare diet hade kärringen levt för evigt.

Rune Holmström


4 responses to “Dagens tankeställare 4

 • Invandrare1957

  Svenska staten har hjärntvättat flera generationer med svenskar. Det som har skapat detta vansinne. Man accepterar vansinnet för man tror att det är rätt. Egen åsikt finns inte.
  Jag fick min tankeställare idag. Jag var uppe i min ungdoms områden och gjorde jobb. Fornbacken Södertälje.
  För en tio år sedan hade jag en läskig dröm. Jag skilde mig från hustrun och fick en etta i Fornbacken. Hela stället var skitigt o dystert kände inte igen en människa rädd för att bli rånad och det brann bilar på parkeringen varje natt. Idag när jag var där så var det så. I fönstren hängde det skitiga lakan. Det var konstiga människor. Portuppgången bredvid stod en spattig arab med vänsterhanden nere vid snodden. Vet inte vad han gick på. Jag släppte inte verktyget jag hade i handen. Ville vara redo att svinga. I ett fönster stod det en svart skugga. En afrikan och tittade på tjänarna som jobbar. Fanns inte ett fönster med en gardin. Vid vändplan stod det konstiga snubbar och jobbade med någon bil. Var det en sanndröm börjar undra hur det skulle bli om jag skiljde mig.
  Sen nästa steg i drömmen hamnade jag mellan Södertälje o Nykvarn på en gård med massa svenska motståndsmän. Får väl se om jag får uppleva det också. Men skilja mig vågar jag inte.

  Gilla

 • grebom5

  Det tar sig, inte bara en tankeställare utan för många av oss en påminnelse om hur snett det kan gå i ett land som styrs av folk med ringa eller ingen erfarenhet utanför partikanslierna.
  Det är hög tid med nytt blod till styret och myndigheterna, välj någon med erfarenhet om att tjäna egna pengar och som levt på en lön och inte ett arvode.

  Gilla

 • Totte

  Jag gick förbi Bonniers jätteslott på Djurgården idag. Klart de kan och kommer propagera för mångkultur när de själva bor på Sveriges finaste adress! Några tusen kvadrat hus och en tomt som får en vanlig svensk att storkna.

  Men hade de tvingats leva med de som de vill få hit och handla i samma kvarter så skulle invandringen upphöra bums.

  Vi ska leva med dessa apor, annars är vi rasister. Men de ska av någon anledning inte göra det.

  Varför då?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: