SD hoppas regeringen tar efter danskt asylförslag


ÅTERVANDRING. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson och Moderaternas Maria Malmer Stenergard är positiva till den nya danska asylpolitiken, skriver Aftonbladet.

Jimmie Åkesson, Sverigedemokraternas partiledare, Foto: News Øresund, Johan Wessman.

Förra veckan röstade danska folketinget igenom ett förslag om att asylsökande i framtiden kan placeras i ett afrikanskt land i väntan på besked. Malmer Stenergard poängterar dock att det för tillfället inte är möjligt att införa en liknande linje i Sverige på grund av regelverket.

Åkesson hoppas däremot på att statsminister Stefan Löfven (S) tar efter sina danska partikollegor, som ligger bakom förslaget. – Det är ett mycket välkommet förslag, säger Åkesson.

-Pettersson läser ”för tillfället inte är möjligt att införa en liknande linje i Sverige på grund av regelverket”, och misstänker att justitieminister Morgan Johansson (S) tillsätter en utredning med förhoppningen att frågan ska glömmas när han säger att det danska förslaget är ”orealistiskt”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE158000082578093341516811 responses to “SD hoppas regeringen tar efter danskt asylförslag

 • Kungen

  Ju förr desto bättre. 😃😃👍👍

  Gilla

 • He Adamson

  Har ni tänkt på vad tyst det är från svensk media just nu om President Biden och hans Vicepresidents stopp för invandrare till USA.
  Jag har inte hört eller läst något om negativt om detta.

  Gilla

 • ponnsan62

  Bra där..finns lite hop

  Gilla

 • Kent

  Jag är också positiv till det danska förslaget.
  Det kommer utan probleme 80 -100000 till Sverige varje år. När resan ska gå på andra hållet så är det inte så smidigt längre. Borde gå lika lätt att åka på andra hållet. Tycker jag!

  Gilla

 • Börje

  Att Sverige skulle etablera ett asylläger i Afrika är ett fall framåt.
  Jag ser inte vitsen med att vi skulle ha ett asylläger över huvud taget, det enda vettiga är att stoppa all invandring och utvisa minst 3 millioner utlänninar.
  Att kosta på ett asylläger i Afrika kommer i så fall att bli ett nytt SIDA som slukar miljarder helt i onödan.
  Nej, stäng gränsen och avskaffa den föråldriga och ogiltiga alsyllagen, det är det enda rätta.

  Gilla

  • Stenbock

   Betr. utvisningar som anses sååå svårt från Abzurdien till bl.a. Afghanistan,läste jag just att den 39:e utvisningen till detta land,skett från Tyskland.
   I planet fanns denna gång 42 lyckosökare,som nu enl. de varmhjärtade riskerar dödas i sitt hemland.
   Någon som vet hur många liknande äventyrare,som sänds hem från oss ??

   Gilla

  • Sune K

   Poängen är att befintliga internationella regelverk inte fungerar. Detta,är ett sätt att ådstakomma mer utan stt vara låst av byråkratiska floskler som ändå inte efterlevs.

   Gilla

 • Argus

  Nu är till och med artificiell intelligens ”rasistisk”; https://web.archive.org/web/20210609071227/https://www.dn.se/kultur/omhuldad-ai-teknik-ar-bade-rasistisk-och-exploaterande/

  Om AI är ”rasistisk” då måste antagligen ”rasism” vara det normala? Åtminstone den av vänstern definierade rasismen.

  Gilla

 • Kattsand

  Sossarna eller om det varit regeringen Reinfeldt skulle aldrig någonsin införa detta i Sverige, för dessa regeringar gäller det att hålla invandringen så hög som vi för tillfället bara kan få till.

  Gilla

 • ruben

  En bedrövlig inställning av regeringen. Har Sverige lagar, som förhindrar att ta fördelaktiga beslut för hela landet, så är det väl bara att ändra de hindren. Regeringen fortsätter att bortprioritera Svenska medborgare och vill köra på med det extremt höga antalet kostsam invandring. Man offrar de egna medborgarnas resurser och skattepengar för att få fler röster från bidragsturisterna. Hur långt kan det driva vansinnet?

  Gillad av 1 person

 • Niklas R

  ”Malmer Stenergard poängterar dock att det för tillfället inte är möjligt att införa en liknande linje i Sverige på grund av regelverket.”

  Då ändrar vi på regelverket. Fördelen med att ha en lagstiftande makt utan reglerande kungamakt eller konstitutionsdomstol.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: