Regeringens planer mot narkotika stoppas

BROTTSLIGHET. Regeringens nya narkotikastrategi, kallad ANDTS, stoppas av de andra riksdagspartierna, rapporterar SvD, bakom betalvägg. Flera ledamöter säger till tidningen att enbart regeringspartierna kommer att ge tummen upp när riksdagen ska rösta nästa vecka.

År 2002 sa nuvarande justitieministern detta…

Det är en strategi som inte håller måttet på flera punkter, säger Karin Rågsjö (V), hälsopolitisk talesperson.

I strategin, som handlar om övergripande mål för Sveriges narkotikapolitik till år 2025, ingår numera att spel om pengar är ett problem, liksom nikotinprodukter. En nollvision mot narkotikarelaterade dödsfall är också del av strategin.

Konkreta insatser saknades helt i regeringens nya narkotikastrategi – och därför stoppade riksdagen planerna. Det skriver Johan Hultberg (M) och Pia Steensland (KD) på GP:s debattsida. Duon menar att det saknas svar på hur mål och visioner ska uppnås. Nu går partierna fram med flera krav som enligt partierna måste ingå i strategin.

”När regeringen nu ska göra sin bakläxa blir de hjälpta av en tydlig beställning från riksdagen”, skriver de. ”Vårt besked till regeringen är tydligt: Er strategi duger inte. Gör om, gör rätt och lyssna på riksdagsmajoritetens krav.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Regeringens planer mot narkotika stoppas

  1. Narkotika? Nikotinprodukter? Det är ett väldigt lååååångt hopp mellan heroin och nikotinplåster… men om de vill ta bort allt som är ”farligt för folket” hur kommer det sig då att alkohol inte tas upp?
    Nu menar inte JAG att alkohol ska stoppas, men alkohol skadar mer än tex nikotintuggummi…
    Kanske tur att det finns vissa vettiga i riksdagen…för jag vill inte leva i regeringens vision av det landet som en gång var Sverige.

    • En stor del av kulturberikarnas inkomster kommer från mer eller mindre olaglig verksamheter. En stor sektor av bilhandlare, bilrek.firmor, närbutiker och så här kan man fortsätta nämna den ena subversiva verksamheten efter den andra, som pågår i Sverige idag. Hur skall statsmakten få bort bort problemen utan att bort intäkterna för en stor del av den”röstberättigade befolkningen”.

      • Jag förstår inte vad din kommentar har med mitt inlägg att göra? Menar du att klanerna tjänar pengar på nikotinplåster och nikotintuggummi? För det är ju just nikotinprodukterna, som enligt regeringen skulle plockas bort, som jag stör mig på… och de invandrarbutiker jag besökt säljer inte smuggelcigg… sedan är det möjligt att andra invandrarbutiker gör det, det vet ju inte jag. Men vill regeringen komma åt den illegala nikotinförsäljningen framför att komma åt mördare så är det ju just som riksdagen menar; gör om, gör rätt…

      • Hur vet du att de inte säljer smuggelcigaretter?

        Det är svårt skil­ja äk­ta ci­ga­ret­ter från in­smugg­la­de.

        Ci­ga­ret­ter som be­slag­ta­gits mås­te un­der­sö­kas av ex­per­ter för att av­gö­ra om ci­ga­ret­ter­na är äk­ta el­ler pi­rat­till­ver­ka­de.

        Smugglade cigaretter kan ha skattemärke och varningstext på svenska.

        I Malmö sålde 8 av 10 butiker smuggel. I Helsingborg 10 av 13. Dessutom påträffades illegal arbetskraft vid kontroll.

      • Men herr Pettersson, om man inte säljer cigg alls så lär man inte sälja smuggelcigg eller hur?

  2. Jaja nu ärvdebigång igen , drömmarna.
    Ingenting blir riktigt bra längre .
    Dags för byte.

Kommentera