FBI lurade kriminella att använda deras app, 800 gripna vara 155 i Sverige

BROTTSLIGHET. Operation ”Trojan shield” har hittills lett till 800 gripanden av misstänkt grovt kriminella, varav 155 i Sverige. Insatsen har möjliggjorts av krypteringstjänsten Anom, utvecklat av FBI, skriver Europol.

Vice har tagit del av rättsdokument som visade hur tjänsten utvecklades. Allt började med gripandet av vd:n till företaget Phantom Secure, som sålde krypteringstjänster till kriminella, år 2018.

FBI ska sedan ha rekryterat en källa inom Phantom Secure som sålde en annan typ av krypterade telefoner, vilket blev Anom. Källan fick i uppdrag att distribuera telefonerna till kriminella, samtidigt som FBI skapade en dold nyckel till krypteringen som skickade vidare kopior av alla meddelanden.

De kriminella övertygades om att tjänsten var säker eftersom de bara kunde köpas på svarta marknaden. Dessutom hade två av de största krypteringstjänsterna för kriminella, Encrochat och SkyGlobal, knäckts.

– Det skapade ett stort hål på marknaden för krypteringstjänster. Det hålet fylldes av Anom, sa nyzeeländsk polis i ett uttalande i dag.

-Pettersson säger bra gjort av polisen, främst FBI men även Nederländska och den svenska polisen med flera har varit med.

Nu väntar vi bara på att Sveriges inrikesminister Mikael Damberg och justitieminister Morgan Johansson ska försöka ta åt sig äran, ”svenskarna” är 155 av 800 gripna. Klart flest…i Tyskland med drygt 80 miljoner invånare har 70 gripits.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

35 thoughts on “FBI lurade kriminella att använda deras app, 800 gripna vara 155 i Sverige

 1. Att det är förhållandevis många man satt fast i Sverige är väl inte så konstigt, det är väl inget annat land som har så låga straff som Sverige.

  • Hmm… 🤔 det där får jag inte ihop… vad har FBIs fasttagande av 155 pers i sverige att göra med att straffsatsen i landet är låg? Det är inte rättegångspersonerna som jagar rätt på bovarna…och det är inte polisen (som borde hitta bovarna) som dömer de kriminella till låga straff…. så vill du vara vänlig och utveckla ditt inlägg, kattsand?

 2. Meeen… om det nu var FBI som tog fast dessa 155,så borde väl dessa straffas i usa? Utifrån usas lagar?… så jag hoppas FBI fortsätter rensa upp i landet, det är ju tydligt att sverige inte klarar av det själv…

  • Glöm inte knäböjande och avrättade av förståndshandikappade.

 3. I dansk media påtalat dem mer om vad det handlar när det gäller sånt här. Då heter det nydanskar eller danskar med icke västerländsk bakgrund. Sådant lär aldrig ske i Swedista….förlåt. Sådant lär aldrig ske i det nya Sverige. Här får tomtarna hållas av våra folkföräd….förlåt. Jag menar folkföreträdare. Förutom för ett sverigevänligt parti som talar klarspråk om tillståndet i landet

 4. Vi i Abzurdien kan vara stolta över gårdagens resultat….
  Merkels 4:e Rike hade knappt hälften så många kriminella,som vårt kära land !
  Sammanlagt 70 personer togs i förvar där nere,mot våra ” 155 svenskar”.

 5. Strålande bra. Men att Sverige ( den humanistiska stormakten ) nästan står för 20 procent brottslingar av de 16 länderna blir en svår nöt att förklara av ansvariga svenska myndigheter för de svenska väljarna. Här har regeringen och berörda myndigheter chansen nu att minutiöst riva ned kriminaliteten i småbitar och förebygga nyrekrytering med utvisningar och liknande tills den bara kan verka i samhällets marginaler och aldrig mer dominera någonstans i samhället. Det fungerar väl, som en trädgård, ogräset måste hållas nere av trädgårdsmästaren tills nyttoväxterna vuxit sig så starka att ogräset inte kan ta plats.

  • Kirskål är svår att bli av med när den väl rotat sig😉… jag tror inte lövén med komp. är tillräckligt bra på att bli av med ogräset…

 6. Advokatarvode är högt men inte riktigt så högt som du påstår.

  Arvodet som bestäms av staten är för år 2021 1425 kronor per timme exklusive moms.

  Domstolsverkets tariff; 1.781 kr/tim inkl moms.

  När det gäller mål som inte staten betalar är arvodet vanligen högre.

 7. Advokaterna kommer nog säga att Anom inte skall få användas för bevis. De kriminella har ju lurats av polis.

  • ja det är ju utan tvekan regeringen som skapat detta kriminälla förlovade landet .. och i och med det ett beroende av internationella poliser och det finns all anledning att tro att snart arresteras politiker dom ynkeman med flera . varför skulle man annars avslöja att man blåsst alla kriminälla jihadister . kärringarna blir ju bara av mad dina toy boys och det kan man veva med

 8. Bra den andre Tomas. Trevligt namn du har.
  Min signatur brukar vara blå. Det går att skilja på oss då.
  T.
  Skåning.

 9. Klappa inte händerna än! Ni vet lika väl som jag hur det slutar för många kriminella från Mellanöstern i Sverige. Efter att ha suttit häktade ett halvår släpps dom i brist på hållbara bevis och staten får betala miljontals kronor i skadestånd till dessa kriminella.
  Det är bara att vänta och se. Om ett år har vi svaret på om insatsen var bra eller dålig.

 10. Och var förvaras ”Ny adeln” fram till rättegången, på Grand Hotell?
  Allt är ju fullsatt.
  Fotboja?

  • Rödskrikan har ju meddelat att det är förbjudet att vara kriminell, vad tänker hon göra åt det?

  • Polishelikoptern har snurrat runt på Järva fältet rätt länge idag, så flera av de kriminella verkar vara aktiva.

   • kommer nog brinna bilar nu som ”Hämnd” på polisens jobb

 11. Malmöpolisens pizzaleverantör jobbar övertid, liksom safttanten och bull-bagaren runt hörnen. Svittigt att hålla slöddret glada. Ge dem varsin motionscykel med dynamo för att hjälpa till mot elbristen i södra Sverige.

 12. Vad kommer rättegångarna med tolkar, advokater, nämndemän och åklagare att kosta de svenska skattebetalarna?
  Hur många av dom arbetar i den svenska rättvisan?
  I morgon är brottslingarna lediga och lösa för nya insatser.
  Dom plundrar moder Svea medan politikerna tittar på.

  • Vore ett gyllene tillfälle nu att utvisa så många som möjligt av dessa men det kommer knappast ske

 13. Tänk att det endast var 155 ”svenskar”,när det i varje ort dräller tusentals av dem !!
  Kanske borde anslutningsavgiften för tjänsten varit något lite lägre,för att fånga in även ”de mindre kriminella marktrupperna”.
  Nu betyder ju detta i Abzurdien noll o. inget,då alla likväl kommer att frikännas,vid event. domstolsförhandling.
  ”Våra” häkten,fängelser,HBT-hem och f-n vet allt de inrättat för deras importer,är redan nu proppfyllda av lönande guldklimpar !

 14. Kan ni tänka er, nu ligger Sverige i topp igen, hela 19,4 av de anhållna är svenskar.
  Inte illa med tanke på att vi endast är 7,5 miljoner svenskar i landet.

  Detta innebär att under min tid på jorden 85 år, har merparten av de tidigare fattiga men ärliga svenskarna blivit mer liknande monster än blonda
  resliga, rakryggade tystlåtna arbetsamma gått från gott till ont.

 15. Stefan kommer nog skyndsamt med advokater åt slöddret och dom blir nog frikända med skadestånd. Paradiset Sverige kommer nog att bestå för alla kriminella……

 16. De 155 svenskarna är inte dömda än. Lär bli många frikända genom kryphålen i svenska lagar. Om några döms så blir det med ribban på lägsta nivå enligt HD-standard.

 17. De är troligen utsläppta i morgon! Straffet de får blir max 20 min med en soctant och en utskrift av Stffes senaste tal där han säger att han nu blir förbannad. Det borde räcka för att avskräcka i framtiden. Allt enligt svensk rättsordning. Batikhäxorna och de goda kommer dock att protestera mot den hårdhänta behandlingen.

 18. Ja många ”svenskar” blev det.
  Klart att det blev många personer från det multikriminella paradiset Sverige.

 19. Idag får vi fira för nu måste hela 7 klövern hamnat bakom lås o bom, grattis alla Sverige vänner!!

Kommentera