Fyra muslimer mördade i Kanada


TERRORISM. En man som körde en pick-up truck körde in i och dödade fyra medlemmar av en muslimsk familj i södra delen av Kanadas Ontarioprovins. En 20-årig misstänkt klädd i en väst ”som kroppsskydd” flydde från platsen efter attacken på söndags kvällen och arresterades i ett köpcentrum sju kilometer från korsningen i London, Ontario där det hände.

”Det finns bevis för att detta var en planerad, handling, motiverad av hat. Man tror att dessa offer var valts för att de var muslimer”, säger polisens talesman. Offrenes namn släpptes inte, men de inkluderar en 74-årig kvinna, en 46-årig man, en 44-årig kvinna och en 15-årig flicka – tillsammans representerar tre generationer av samma familj, enligt Londons borgmästare Ed Holder. Den nioårige sonen överlevde attacken, med svåra skador.

LÄNK

Den Pakistansk-Kanadensiska familjen innan attacken!


9 responses to “Fyra muslimer mördade i Kanada

 • Nathaniel Veltman åtalas för terrorbrott | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Fyra personer ur samma familj dödades och en nioårig pojke skadades svårt i attacken förra söndagen. Kanadas president Justin Trudeau har kallat attacken för ett terrordåd och polisen har sagt att offren valdes ut för att de var muslimer. Veltman har ännu inte bemött anklagelserna, men han är tidigare ostraffad. […]

  Gilla

 • den fete

  ja det går väl att tillsskrivas Ebba eller varför inte Wilma..
  och det är ju besvärande när civilbefolkningen blir lidande.

  det är ju Mullorna man skall få skott på

  Gilla

 • Monica

  Även om jag inte är förtjust i muslimer så är det fel muslimer det gett sig på. Det är beklagansvärt. Muslimer med arabiska rötter till skillnad från dessa har ofta ett arrogant och narcisstiskt uppträdande och kan inbjuda till att en skytt av ren ilska och frustation ger sig på dom när dessa inte uppvisar respekt för värdlandet och dess kultur. Pakistanier är ofta försynta men att deras män har en misogyn kvinnosyn är en annan femma.

  Gilla

 • Misse

  Kanadensare skulle de ändå inte bli. Fel land vid rätt tillfälle? Eller fel land vid fel tillfälle? Eller rätt land vid rätt tillfälle eller rätt land vid fel tillfälle?

  Hur som helst är mord sista utvägen. Tänk på att vi själva har ett inbördeskrig som kommer sluta med att många dör.

  Gilla

 • grebom5

  Regel ett: Är GP (gärningspersonen) vit då är det terrordåd, om GP ej kan bestämmas som vit då är det en olycka.
  Regel två: Bild av GP skall visas om denne är vit, är GP av annan avvikande hudfärg skall etnicitet och bild ej visas.

  Gilla

 • Michael Pettersson

  Motiverat av hat? Man kanske skulle gripa och förhöra gärningsmannen först innan man kan uttala sig om den saken. Hursomhelst ska det alltid till en massa ursäkter när det vatit en muslim bakom ratten och offren inte är det. Behandla detta fall som alla andra liknande fall. Det är tragiskt ja men inte annorlunda.

  Gilla

 • Thomas

  Dom är duktiga, polisen i Canada. Redan efter några timmar har man sett att det var ett terrordåd. Inga misstankar om psykisk sjukdom där inte !!!

  Gilla

 • rune

  ”Mördade” ? Var kanske en olycka pga påverkad förare ?

  Gilla

 • Niklas R

  Denna stackars unge man. Man ställer sig frågan vad han upplevt och hur hans uppväxt varit.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: